fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_razno - 79951 - 26.11.2012 : Sarajlija Grand forks - best (0)

Čudak ili spasitelj?


Pozdrav svima!

Da li neko od vogoscanske raje zna nesto o covjeku ciji su inicijali V. M. i živio u Omladinskoj ulici 38. Ne spominjem ime bas iz razloga da vidim da li se radi o čudaku ili spasitelju.

Veđ godinama se prenosi priča da je ista osoba na samom početku rata pa navodno sve do oktobra mjeseca 1992. spasao ili kako sam navodi izveo na muslimansku stranu vise od polovine tadašnji vogošćanskih muslimana. Pomenuta osoba je radila u Pretisu prije izbijanja sukoba, nisam siguran ali navodno neki kontrolor ili tome slično. Ne znam tačno jer nemam blage veze sta se tamo radilo.

Sve mi je ovo pomalo čudno jer bi se za takvog čovjeka sigurno znalo. Navodi se i to da je ovo radio bez ikakvog novčanog tj. materijalnog interesa. Kao odvede ljude do linije razdvajanja i bez razmjene ili bilo cega poželi im srećan put i oni odoše.

Ja u ovo lično ne vjerujem ali opet Vogošćani najbolje znaju.

Poštovani,

ukoliko je dotičnoj osobi ime Vlado, sa njim sam se družio do Borine pogibije i njega odlično poznajem. U tom slučaju mislim da od toga nema ništa.

Ovo što ti pominješ radili su mnogi Vogošćani. Ovo je bilo mnogo lakše odraditi preko Stupa i Grbavice nego preko prve linije.

I ja sam jednom prilikom sa jednim poznanikom iz Vogošće odveo jednu njegovu komšinicu - prijateljicu na Grbavicu i ona je potom sasvim normalno i bezbjedno prešla na muslimansku stranu. Mislim da se zvala Dženana.
Idi na stranu - |listaj dalje|