fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zepa - 78863 - 05.11.2012 : Sarajlija Grand forks - best (2)

Malo istine!


Željko u pravu si sto posto. Sve to ima zapisano sa strane stanovnika Gođenja i Podžeplja. Svi su znali za taj dogovor, a i na njihovom sajtu je pisalo o tome. Međutim, sada im to ne odgovara! Sreća njihova pa je to bio prvi vatreni okršaj, kako moj tako i svih Paljana. To što pričaju da su zarobili M84 i snajpere, to nije tačno. Narod se dao u bježaniju kud koji mili moji, pa su usput bacali sve što im je smetalo da se brže kreću tj. brže bježe.

Ono što niko neće da potvrdi jeste činjenica da je Murat Šabanović bio tu među njima, jer nam je to Desimir Petronić rekao nakon što su ga izveli iz škole da pregorava u naše ime.
,br> Nije mi jasno kakvu to oni istinu traže? Napali su kolonu, mi smo se zbunili i razbježali, a njima se osladilo pa su udarili na nas. Te njihove priče da su imali male puškice i lovačko naoružanje su priče za malu djecu.

Još jednom da ponovim, bio sam pored pokojnog Srđana kad je poginuo. Pogođen je pravo između očiju, po sred čela! Da uzmes M48 i da gađaš čovjeka među oči sa deset metara moras biti jako dobar strijelac da ga pogodiš, a pogotovu kroz šoferšajbnu. To je nemoguće izvesti sa lovačkom puškom.

Još smješnija je tvrdnja onog Gođenca, kao komandir pucao i ubijao svoje ljude pa još dan-danas ima njegov pištolj. Ja mu postavim pitanje kad već ima taj pištolj i kad je već vidio komandira neka mi ga opiše i vjerovat ću mu.

Interesantno je da su bila tri komandira i da ni jedan nije imao istu uniformu. Sve tri su bile različite! Jedan je imao brkove, jedan bradu, a treći je bio i bez brkova i bez brade. Evo, izazivam sada Gođenca da opiše onog komandira koji je pucao po nama. A dobro se sjećam koji je imao taj čuveni misteriozni tetejac.

Jedni pišu kako su palili, drugi opet da nisu i svi su oni to gledali i čuli. Došao je neko tu ko je znao šta da urade i otišao, a mještani su samo kasnije naprdivali i izmišljali priče.

Postoji čovjek iz njihovog sela koji je sve to potanko objasnio i napisao, posebno o tome ko se isticao u zlodjelima.

Najsmješnije mi je bilo kada sam pročitao u njihovom izlaganju kako je neki gorštak koji ima preko dva metra pobio neke njihove. Navodno, bio je u maskirnoj uniformi i kasnije je otišao u pravcu Han Pijeska. Prava istina je da je taj što je otišao u pravcu Han Pijeska stvarno visok samo metar i šezdeset, pa ih je sramota pisati o tome šta je stvarno bilo. Naime, njih trojica su sjedila ispred jedne kuće, ko bajagi čuvali stražu držeći puške među nogama. Onaj naš lola od metar i šezdeset je goloruk jednom od njih slomio vrat, a ova druga dvojica su pobjegli pobjegla jer su se usrali od straha. Kasnije su pričali da ih je napao nekakav dvometraš i ubio im kolegu. Ahahaha...

I da više ne dužim. Bio je rat, napali su kolonu svojom odlukom. Jedno je sigurno: da nisu napali kolonu ništa im se ne bi desilo!

A Paljani ko Paljani, na početku rata su bili izvikani borci. Znate li vi muslimani da su muslimani sa Pala dobrovoljno otišli u Sarajevo, a da ih niko nije tjero. I znate li kad se desio taj 4. juni? Oni su još uvjek svi bili sa svojim porodicama na Palama, a da ih niko nije dirao ni slao u neku radnu obavezu. Oni su taga živjeli bolje nego mi Srbi sa Pala koji smo išli u rat i stavljali glave u torbe. Nakon tog 4. juna niko im se nije svetio ili im bar ružnu riječ rekao. Da ste kojim slučajem vi muslimani bili u našoj situaciji, sve biste na Palama poklali, i ni jedan od nas ne bi stigao do Sarajeva.

Zbog toga prestanite sa tim vašim komentarima oko Podžeplja, ili se bar dogovorite da pričate istu priču, ali onu koja ima nekog smisla. Ovako ste baš bez veze!

Moje lično mišljenje da je vaš Alija krivac za vaše nevolje.
Idi na stranu - |listaj dalje|