fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

udba - 78376 - 23.10.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (3)

Progon Srba iz BIH od strane SDB


Osamdesetih godina, jačanjem Srbije kroz njenu borbu za državnost, koja je bila ugrožena na Kosmetu i Vojvodini, došlo je do narastanja srpske nacionalne svesti i kod Srba van Srbije a posebno u BIH, odakle je zbog raznih vrsta pritisaka, od rata iseljeno 350 000 Srba!

Bojeći se homogenizacije Srba u BIH, njeni politički vladari Hrvat Branko Mikulić i muslimani Hamdija i Hakija Pozderac, naložili su partiji ali i policiji pojačavanje pritisaka na bosanske Srbe i sprečavanje svih njihovih veza sa maticom Srbijom i Beogradom. To je bila politička borba protiv "bauka" VELIKE SRBIJE, odnosno protiv samog jačanja i povratka državnosti Srbije u okviru SFRJ!

Sinhronizovano 1985. godine u Zvorniku je SDB BiH iscenirala slučaj četničke trojke u kojoj su bili:

 • BOGDAN ANTIĆ,
 • OBREN JOVIĆ i
 • JOVAN NIKOLIĆ.

  U Banjaluci je za srpski nacionalizam i pripadnost građanskoj desnici okrivljen JOVAN B. DUŠANIĆ...

  Epilog te vrste progona je poznat, svi oni su se sa porodicama iselili u Srbiju.

  Naš jugo-nostalgičar Stefan Savić priča o ljubavi i poštovanju u Titovoj mudroj Jugi? Jasenovac je za njega "raniji nesporazumi"... Pa braćo draga, takvi su nam Srbi opasniji od Alije i Klintona zajedno! To je klasičan izdanak našeg nezavršenog građanskog rata, sada se vidi vidovitost našeg Nikole Kalabića i da mu je svaka reč bila zlatna!

  Tako surovu upotrebu tajne policije u BIH, književnik Vojislav Lubarda tumači činjenicom da su svi sarajevski politički čelnici prošli kroz razne škole i organe državne bezbednosti: Nijaz i Raif Dizdarević, Džemal Bijedić, Hasan Grapčanović, Mate Andrić... Po njihovim nalozima služba je vrbovala i Srbe i muslimane da cinkare srpske intelektualce...

  Posle talasa progona srpskih intelektualaca u BIH, Mikulić i Pozderac progon bosanskih Srba poveravaju SRBINU policajcu jajari u duši DUŠKU ZGONJANINU i njegovim denuncijantima:

  1. RATKU KOVAČU,
  2. MANOJLU CEROVINI,
  3. MILORADU VLAJČIĆU,
  4. NENADU GUZINI,
  5. MARKU ZIROJEVIĆU I
  6. SLOBODANU SAMARDŽIĆU


  Srbi koji su odbili da učestvuju u montiranim progonima Srba, i loji su na ime toga ostali bez posla i bivali i sami progonjeni su:
  DRAGAN VUJISIĆ, MIODRAG SIMOVIĆ, SREĆKO ŽULJ, DRAGO VUKOVIĆ, VITA ŽEPINIĆ...

  Radi političke simetrije sa prognanim muslimanskim fundamentalistima, koje je vodio ALIJA IZMETBEGOVIĆ, Sarajevski čelnici i tajna policija koju je vodio Rašid Musić su izmislili četnike na Ilidži. Operacija njihovog hvatanja i likvidacije nosila je naziv "Golub '86" a pokrenuta je naredbom DUŠKA ZGONJANINA, ministra bosanske policije lično, koji je jednom prilikom rekao: "Neću da znam da Ilidža nema neprijatelja!!! Ima da ih ima!!!

  Tragajući za četnicima početnicima u Sarajevu SDB BIH se 1986 okomila na neprijateljsku "grupu" Srba sa Ilidže, u njoj su bili:

  1. Radomir Kovačević službenik,
  2. Sveto Petković ugostitelj,
  3. Vukašin Koprivica ekonomista,
  4. Ljubo Bosiljčić advokat,
  5. Ratko Ćurić profesor fizike,
  6. Milorad Babelj komercijalista,
  7. Zdravko Mišeljić advokat,
  8. Budimir Đurić ugostitelj,
  9. Elez Vlado ekonomista i
  10. Branko Kapular penzioner.


  Da bi se dokazala politička nepodobnost ovih ljudi u Sarajevu je saslušano 200 ljudi, taj posao je obavljala SDB Sarajeva koju je vodio SLOBODAN ŠKIPINA, Sarajevske novine posebno AS zajedno su sa tajnim policijom krenule u juriš na "četnike"!!!
  Kako niko ništa loše nije rekao o njima, SDB je nespretno montirala proces, pa je za četništvo okrivljen i jedan Hrvat Branko Kapular.

  Tako je nastao slučaj "Ilidžanci": Hapšenja i saslušanja su vršili:

  1. Boro Đurica
  2. Dragan Medojević
  3. Brane Blagovčanin
  4. Mirko Kurilić
  5. Mirko Subotić


  Oni su u to vrijeme bili inspektori SDB BIH. Gde li su danas i šta rade ovi izrodi?

  RE: Progon Srba iz BIH od strane SDB


  Poštovani prijatelju,

  da li slučajno ili namjerno, zaboravi ti da pomeneš i jednog od najvećih Srba sa bosanskih prostora - Voju Šešela, koji je takođe nepravedno optužen, izbačen sa FPN i protjeran u Srbiju.

  Riječ "najveći" posebno naglašavam jer ono što je Vojo Šešelj u poslednjih osam godina uradio u Hagu može se smatrati ogromnim podvigom, ali i velikom sramotom za Zapadno pravosuđe i bjelosvjetske lopove.

  P.S. Jasno mi je da se ovo kosi sa tvojim ubjeđenjima, ali ipak treba biti realan u svemu pa ga nisi smio zaobići u ovoj analizi, pogotovu što je Vojo izmišljen kao ravnoteža Aliji Izetbegoviću i "Mladim Muslimanima".
 • Idi na stranu - |listaj dalje|