fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zuc_razno - 77850 - 05.10.2012 : Sarajlija Grand Forks - best (0)

Miletović Ivica


Pozdrav svima!

Da li neko od pripadnika Armije BiH koji se borio na Žuči zna bilo šta o pogibiji borca pod imenom Miletović Ivica. Živio je u Pofalićima u onim malim zgradama ispod plavog granapa. Pre rata je radio u Pofalićima u zgradi Energoinvesta, bio je glavni poslastičar. Povremeno je radio kao dodatni posao i u slastičarnici Oloman.

Lično sam ga poznavao. Bio je ljudina od čovjeka. Kad kažem ljudina mislim na karakternu osobinu. Poginuo je u julu mjesecu 1993. Za datum nisam siguran ali mislim da je to bilo 28. jula ili oko tog datuma možda par dana ranije ili kasnije.

Posljednji podatak koji sam dobio pre deset godina od jednog njegovog bližnjeg rođaka, koji je inače musliman, je da je Ivica navodno ubijen sa leđa od strane Armije BiH.

Kažu da je bio dobar borac, međutim nije bio prihvaćen od strane boraca muslimanske nacionalnosti. Ivica je inače Hrvat. Bio je oženjen Srpkinjom ali su se razveli par godina pred rat jer ga je ona prevarila. Sahranjen je na groblju Lav.

Iza Ivice je ostao sin, koji je u trenutku njegove pogibije imao deset godina i živio je sa njim. Nakon njegove pogibije djete je bilo prepusteno samo sebi. Ni njegovom sinu nisu još uvjek jasne okolnosti pod kojima je izgubio život.

Ako neko zna nešto o ovome bio bi mu jako zahvalan da napiše.
Idi na stranu - |listaj dalje|