fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

stvaranje_yu - 72956 - 19.08.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (0)

Vladavina kralja Aleksandra Karađorđevića


Treba reći da kralju Aleksandru bilo do Zagorja. On je samo bio marioneta i ništa više. Kolo je vodila mafija, a tu su bili Nikola Pašić, Pera Živković, Dimitrijević Apis... A Pašić, jak igrač, i Apisu je namakao omču oko vrata.

Princ Đorđe, prestolonaslednik, je video opasnost od tih ljudi, a i shvatio da mu je otac bio samo marioneta. Usprotivio im se zbog toga. Bio je bez velikih ambicija za vlašću, pa zbog alavsti i pokvarenosti brata, abdicira i daje bratu kraljevstvo. Ipak, još uvije je bio opasan za spletkaroše Pašića i Živkovića, pa biva zatvoren u ludnicu "Toponicu" kod Niša. Svi su znali da je bio normalan, pa ipak je proživio 17 godina pakla u ludnici. A bio je solunski borac pametan i dobar ko lebac. Kada mu Černjajev ubi brata on i dalje osta u Toponici. Oslobodili su ga "Nemci", čak su mu i vlast nudili, ali je on odbio.

Ni zlikovac Tito se ne ogreši o njega, dade mu kuću na Dedinju, auto i džip, penziju... Nećeš da budes marioneta? Ispada da je bilo lakše bilo hajdukovati, tući Turske karavane nego "opraviti svoju državu".

Obavezno treba pročitati knjigu "Ja, Đorđe Karađorđević".
Idi na stranu - |listaj dalje|