fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovo - 71250 - 01.07.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (0)

Kosovo


Brate Grujo,

Klarka nisam čitao, ali sam čuo da je priznao da je Prizren bio meta za ulazak kopnenih snaga, mada je to meni bilo jasno i bez toga.

Tada sam se okupao polovinom maja pa sledeći put kući kad se povukosmo oko 17. juna.

Nisam čitao ni Drecuna iako čuh od jednog momka da sam izašao u knjizi (fotka). Dobar je Drecun, ali kad ga vidim poludim jer znam da će nas sastaviti sutradan NATO bombarderi. Tada bi mu lupao kameru, a ipak je dobro da postoji svedočenje iz pakla, sedmog kruga pakla.

Pulovnik Delić je takva ljudina da ljudi nisu svesni a i borac je gruvao i 98e, oficir jurišlija. Granicu su branili klinci 77/78 godište, mi dobrovoljci, ruski dobrovoljci "zmajevi" brate naspram kojih sam se osećao kao Lepa Brena. Od Leskovačke rezerve nije bilo leba.. "Leee će nas potepaju!" Ali, ajde na celom Kosovu valda je valjalo 20 tak paprikara.
Klinci iz redovne vojske su me oduševili. Tukli su se kao lavovi, dok su moji Beograđani herojski branili Brankov most, ali iznad Karađorđeve ulice. Šiptara smo omlatili na stotine tona, bez obzira na pakleno bombardovanje, a i naš VBR je iskasapio francuske haubičare. Zahvaljujući Rusima koji su duboko ulazili u Albaniju ko ja i ti u Maxi diskont. Niko se od nas nije glavi nadao, Sloba nas spase a nismo to hteli!

Sećam se jednog Lazarevčanina koji prilikom povlačenja ode sam u hajduke, u šumu punu Šiptara. Zaboravih ime tom junaku htedoh i ja al' me drugar navata na majku i tadašnju devojku. Dadoh mu sve bombe i zadrzžh dva okvira za povlačenje. Eto, zaboravih ime tom junaku, ko zna kako se vodi. Nestao ili poginuo. Ti mali Veliki ljudi!
Idi na stranu - |listaj dalje|