fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 71116 - 27.06.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

Korekcija na pisanje Pravog


Pozdrav forumašima,

Navešću samo jednu malu korekciju na pisanje komandanta, prošlo je dosta vremena, sjećenja izblijede, pa je s toga i opravdano to što je pravi napravio jednu zanemarljivu grešku.

Naime, u to vrijeme kad je bio napad(jun 93. samo jedan rov na liniji Ugorsko je imao svoje ime, a to je bio rov "Alfa", koji se nalazio na dnu linije i njega je držao Blagovački bataljon. Nakon naše operacije Prsten, u julu iste godine, naša linija je pomjerena ispod Ježeva nekih pedesetak metara i tek tada su nastali rovovi, koji su dobili imena Đed, Barba, Gandi, Budva.. . itd.

Rov "Đed" je dobio ime po jednom borcu, koji je bio u njemu i kojeg su tako zvali. Umro je poslije rata , čini mi se 2001. godine.

Od Ježeva pa sve do Alfe, prostirala se linija ivicom šume, koju je držao naš bataljon i rovovi su bili označeni brojevima od 1 do 17. Ja nisam bio stalno u istom rovu, mijenjali smo se. Najviše sam bio u rovovima od 7 do 11. U vrijeme tog napada nisam bio u Vogošći, bio sam u Srbiji kod rodbine. U povratku negdje u Loznici sam saznao da je jedan borac sa naše linije poginuo i da je nekoliko ranjeno. Tek kad sam došao u Vogošću saznao sam da je poginuo Ranko Vidičević, a par minuta prije njegove pogibije je ranjen B. M. Ja kad sam došao u Vogošću B. M. je već bio pobjegao iz bolnice u Blažuju, pa sam ga posjetio kući. Oni su bili u rovu broj 1. Sa njima je još bio u rovu i A. J. koji je igrom slučaja ostao neokrznut u tom napadu.

Za sada toliko od mene.
Idi na stranu - |listaj dalje|