fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zepa - 70258 - 11.06.2012 : Sarajlija Grand Forks - best (3)

Žepa i stradanje kolone (1)


Polovina maja, na Palama se još uvjek ništa ne zna, a rat je već odavno počeo. Doduše, paljanski mladići idu na Lapišnicu, Trebević, a išlo se i u kasarnu u Prači.

Odjednom, kao iz vedra neba, nekakav pametnjaković se dosjetio da formira nekakav logor na Turističkoj ravni na Palama. Postavljaju se šatori, četiri velika i par malih, šatro komanda. Viđam u toj komandi uglavnom lica sa Pala koji i nisu vojno obrazovani, nose neke torbe i karte. Bože mili, da li znaju da ih koriste?

Ja nisam sa Pala, rođeni sam Sarajlija i na Pale sam došao poslije prvih barikada. Zamjenili smo kuću, Sarajevo za Pale.

Počinjem da se raspitujem ko su u stvari ovi komandanti. Sve starosjedioci paljanski, gazde pilana, ugostiteljskih radnji ili jednostavno zajebane face...

Dolazi naredba da se svi moramo uredno ošišati i obrijati, baš kao u bivšoj JNA. Čak se i dotadasnji komandir, neću spominjati imena, koji je do juče nosio bradu obrijao pa sada popuje o disciplini i radu. Smješno! Rat je, ljudi ginu a nekome je do sticanja vojnog ugleda i činova...

Negodovanje među ljudima što danas moramo da se šišamo a sutra ne znamo da li ćemo biti živi. Ja baš volim dugu kosu pa mi ne pada na pamet da ostanem bez nje.
Idi na stranu - |listaj dalje|