fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kompjuteri - 69804 - 26.05.2012 : Aco Markovic Uzice - best (3)

Pomagaj ako boga znaš


Brate, pomazi mi molim te! Nisam imao pristup svom računaru godinu dana a pritom je bio na servisu. Sada se dešava da kada otvorim Youtube ili neki drugi sajt za slušanje muzike ili gledanje videa, sve radi normalno dok ne pritisnem "full screen" a računar se iste sekunde restartuje. Šta je problem? Flash Player ili nešto drugo.

Aco,

mislim da je problem sa tvojom video karticom, koja ostane bez slobodne memorije jer u "full screen" režimu ona treba više memorije od onoga što joj je potrebno u onom drugom režimu. Da bi sistem nastavio sa obradom video informacija, on izbriše memoriju i sistem se sruši. Ovo je razlog i zbog čega se tvoj ekran izbriše.

Jednu stvar koju možeš da pokušaš jeste da nađeš softver za tvoju grafičku karticu (možda nvidia) koja kontroliše video karticu, a koja se nalazi na "Control Panel". Ukoliko to nađeš, promjeni setovanje na "efficiency" umjesto "quality". Na ovaj način će tvoj kompjuter, umjesto da prikazuje grafiku lijepo, prikazivati malo pouzdanije.

Takođe možeš smanjiti rezoluciju tvog ekrana, možda je prevelika.

Provjeri da ti serviseri nisu promjenili karticu. Srbija je to, brate Srbine!

Pozdrav,
Željko Tomić

Ukoliko vam je ovaj članak pomogao da riješite svoj problem, molim vas da kliknete na pet zvjezdica na vrhu članka i da isti ocjenite.
Idi na stranu - |listaj dalje|