fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_sarajevo - 69622 - 21.05.2012 : Max Sarajevo - best (2)

Srbi u Armiji BiH


Mnogo pozdrava g-dinu Željku, Pravom, Valteru, Nebi, Borisu, Mineru, F-16 Brioni, Novaku , Oku kao i ostalim posjetiocima...

Ako ovako nastavim nabrajati samo jedan tekst ću morati napisati kao pozdravi i želje.... hahahahahahaha.... šalim se naravno!

Za F-16 Brioni: Ovo što sada pišem je moje lično mišljenje! Rade Zoranović i Prica Simonović su moji veliki prijatelji, za mene heroji i čak ću biti slobodan da napišem i moja braća, kao i ostali koje ću pomenuti u nastavku teksta.

Pericu nisam vidio duži vremenski period, uvijek je u pokretu, trenutno je na relaciji Sarajevo - Zagreb.

Poznato mi je to šta je izjavio kada je otišao za Beograd poslije rata, neki zlonamjernici su mu zamjerili zbog te izjave, stavi se ti u njegovu poziciju, ja ga razumijem jer je to bilo vrijeme dok je Arkan još uvijek bio živ. Ipak trebalo je imati petlje pa otići odmah poslije rata u Beograd. Pričao mi je o tom njihovom susretu i rekao kako je Arkan tada bio korektan, ako je Perica lagao mene onda i ja sad lažem tebe.

Sa Radetom se viđam redovno. Rade je bio zamjenik k-dira ID čete, strašan ratnik.

Na tvoje pitanje šta ih je navelo da se bore sa nama navešću moje mišljenje pa se sa njim možeš ali i nemoraš složiti. Mi se nismo djelili po nacionalnoj pripadnosti, nismo gledali da li je neko Srbin, Hrvat, musliman ili ostali.

Napisaću i to da je rasturanje i razbijanje Armije RBiH počelo upravo onda kada je bila najjača, mislim po pitanju nacionalnog sastava, a ne po naoružanju. Preko noći su se počele formirati nacionalne brigade npr. muslimanska. Ali to su sve bile igre iz samog vrha Armije jer se u međuvremenu u njoj svašta nakotilo mislim na ubačene elemente KOS-a. Da se neko od čitalaca ne bi zbunio pišem za Armiju RBiH.

Realno, u tom perodu i ARBiH, VRS iHVO su imali svoje izdajnike.

Zbog ljudi kao što su Perica i Rade kao i još mnogih drugih koji su preživjeli i borili se zajedno sa nama od početka do kraja i poput pokojnih za mene heroja Vita, Radenka, Aleksandara, Dubravka, Nikole, Zorana, Drenka, Velibora B., Gorana, Milorada, Darka, Miroslava, Srđana Sretena, Svete, Riste, Davorina, Nebojše, Zdravka, Josipa, Branislava, Zvonka, Predraga, Tomislava, Predraga, Davora, Ivice, Momčila, Jadranka, Mladena, Dragana, Marina, Mladena P. , Ivana, Krešimira, Velibora S. , Miodraga S. , Dušana, Branka, Milorada T. , Rudolfa, Stanoje, Miroslava V., Davora V., Željku B. laka im crna bosanska zemlja, ja ne osjećam niti smijem osjećati nikakvu mržnju prema pravoslavcima i katolicima za one radikalne da me razume ću napisati Srbima i Hrvatima. Za mržnju se uvijek može nači bezbroj razloga. Čak bi me bilo i stid da osjećam bar dio mržnje.

Kao što sam uvijek pisao ljude dijelim na ljude i neljude.

Mnogo pozdrava svim čitaocima!
Max
Idi na stranu - |listaj dalje|