fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dobrovoljacka - 69240 - 08.05.2012 : Max Sarajevo - best (0)

Dobrovoljačka ulica


Pozdrav Vama g-dine Željko,

Slućajno sam u posjedu aneksa dogvora oko iseljenja kasarni iz Sarajeva, i prve i druge verzije potpisane od strane bosanske vlade, JNA i UNPROFOR-a...

Opet igrom slučaja posjedujem i izvještaje sa spiskovima kako JNA tako i MUP-a RS, a koji su vezani za 2. i 3 maj.

Spomenuli ste istoriju pa me interesuje šta ja imam sa tim? Navedite imena tih pisaca.

Kada napišete riječi "vi muslimani" imam osjećaj da nas sve trpate u isti koš, ako mislite da smo svi isti onda ću razumjeti.

Vjerujte da ja pravim razliku među ljudima na ljude i neljude, bez obzira na vjersku pripadnost.

Mnogi momci koji se javljaju na Vašu starnicu su mi postali dragi bez obzira što smo na bojnom polju bili ljuti protivnici, iskreno neke od njih bi volio lićno da upoznam.

Ako sam nekoga uvrijedio izvinjavam se onako iskreno i od srca, u narednom periodu ću biti odsutan zbog nekih neodložnih poslova.
Svima mnogo pozdrava,
Max

Max,
jako se izvinjavam ako misliš da je kritika bila upućena na tebe. Mislim da si OK čovjek, i čitajući sve ove tvoje komentare postao si mi jako drag.

Kada sam napisao "vi muslimani", mislio sam na tvoj narod generalno. Ukoliko budem imao neki prigovor za tebe, napisaću "ti", pošto sam deset godina stariji od tebe.

Inače, za razliku od nas Srba, koji smo u toku rata tačno znali šta se dešava na našoj strani (šverc, zločini, korupcija...) kod vas je vladalo neko jednoumlje, pa mnogi od vas još uvjek nisu svjesni da je i na vašoj strani bilo zločina, možda i malo više nego kod nas.

Kada smo već kod prijatelja, vjerovao ili ne, među dvadeset mojih najboljih prijatelja nalazi se i jedna muslimanka iz Sarajeva, kao i jedan musliman iz Novog Pazara. Prema tome, nemoj da pomisliš da vas sve trpam u jedan koš.

Konačno, kada odgovoram na ovom forumu, ja ne odgovaram sa namjerom da to samo ti pročitaš, nego mi je pomalo prešlo u praksu da se obraćam svima.

Srdačan pozdrav za tebe,
Željko
Idi na stranu - |listaj dalje|