fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zuc_nestali - 69038 - 03.05.2012 : Max Sarajevo - best (0)

Poručnik sa Žuči


Pozdrav Pravom i Valteru i ostalim učesnicima,


Za Valtera,

Veliko hvala na poruci i objašnjenju koje sam dobio, veliko hvala i g-dinu Željku koji je to odradio, poslao sam mu imail.

Pravi,

danas sa ove distance, po tvom opisu, teško se i pored dobre volje prisjetiti lika. Tačno je da je to bio mlađi momak, mada nije isključena ni ta varijanta, ali moram ti napisati da znaš i sam kakvo dejstvo i učinak napravi bomba u malom prostoru. Možda bi ovom prilikom želio da zaštitim porodice poginulih momaka.

Tog dana su poginula još dva borca sa činovima poručnika, ali na drugim dijelovima. Po informacijama koje imam i koje sam dobio od momaka iz druge udarne grupe, tj. grupe koja je prva ušla malo dublje i koja se, da budem iskren, bila izgubila. I ta grupa je pred sami početak akcije naletila na jednog momka poručnika koji je najvjerovatnije krenuo u obilazak linije. Ne isključujem ni tu varijantu.

Sada, dok ovo pišem, kroz glavu mi prođe jedan poginuli momak u SMB uniformi koji je imao tu visinu koju mi opisuješ i pored kojeg je bila transportna torba sa natpisom Gagović.

Vjeruj mi, i pored sve dobre volje, ne mogu se sjetiti 100% lika. Moram biti iskren pa ću napisati, a vjeruj mi ako hočeš da je na mojim rukama izdahnulo nekoliko momaka. Evo i sada dok pišem prisjećam se svih likova i kao kroz maglu mi prolijeću njihove face, a oni njihovi poslednji pogledi mi se kao neki film redaju ispred očiju.

Ti su mi momenti i danas, poslije toliko godina, teški. Nije lako kada gledaš kako se gasi jedan život a nemoćan si da bilo šta uradiš, čak ne možeš ni na bilo koji način da pokušaš spasiti taj život, bez obzira ko je u pitanju.

Da li sam baš toliko proklet pa da me te pojedine slike prate čitav život? To je nešto što se ne može izbrisati! Nekada te popuste, a onda se opet ponekad vrate. Napominjem da su to slike kao kroz maglu.

Često se upitam: "Da li je to prokletstvo koje nosim sa sobom?"

Vjeruj mi da sam u ovom trenutku malo potresen!

Svima puno pozdrava!
MAX
Idi na stranu - |listaj dalje|