fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zuc_nestali - 68990 - 30.04.2012 : Max Sarajevo - best (0)

Hakija, srpski zarobljenici...


F-16 Brioni:

U pravu si za datum pogibije Rahmetli Hakije Mršo, bila je moja greška jer sam ga tu noć vidio poslednji put. Vjeruj mi da sam malo požurio sa pisanjem nadam se da ćeš razumjeti, znaš kako je kada djeca vrše pritisak da bi im oslobodio računar. Ok, u pravu si do mene je.

Otes i Azići su bili obezbjeđeni, a imali smo i dovoljno ljudstva tako da se ne bih mogao složiti sa tobom i tvoje pretpostavke oko nastavka borbenih dejstava. Možda sam ponekad tvrdoglav ali sam mišljenja da nekom iz komande nije bilo u cilju da se nastavi.

Valtere, vezano za tvoj demant mislim da nisi u pravu. Što se tiče pokojnih Pavla Žuge i Kenjić Drage, zamolio bih te da ako možeš da se tačno sjetiš u kojem dijelu Žuči su bili zarobljeni. Sa Pravim sam što se tiče poginulih, pokoj im duši, vršio razmjenu informacija za period od septmbra 92. tako da je decembar koji spominješ nešto drugo.

Sada sa ove distance koliko se mogu sjetiti, imali smo jednog zarobljenog, simpatični stariji čikica sa PAP-ovkom, mislim da je čak zarobljen 8. decembra u rovu kod kuće na kojoj je bila srpska zastava trobojka. To je ona kuća na samoj raskrsnici puteva od koje lijevo vodi put prema Jezerima, a desno prema Koti 850.

Ako je u pitanju jedan od pomenute dvojice odgovorno ti tvrdim da ga niko od nas nije ni taknuo. Zbog čega mi je bio simpatićan navešću samo jedan primjer. Zezao sam ga kako na takvoj blizini slabo nišani i kako nikoga nije mogao da pogodi, a on mi je rekao:

 • "Ma ima vas puno pa nisam znao kojeg da pucam!"

  Zvuči nevjerovatno, ali mi je to tada bilo simpatično. U mojoj bazi je bio dva dana, jeo je isto što i mi, a spavao je u jednoj od naših spavaonica. Borbena dejstava su se nastavljala pa nisam imao vremena da se dalje petljam oko toga.

  Vjeruj mi da smo ga proslijedili i predali živog i zdravog vojnoj bezbjednosti. Šta se dalje desilo sa njim, "Kunem se Velikim Allahom da ne znam". A mi vjernici dobro znamo šta znači ta zakletva.

  Valtere zamolio bih te još jedan put ako hočeš da mi napišeš za onog našeg momka Sandžakliju. Pisali smo o tome i g-din Željko je upoznat. Ovo ti pišem jer skoro svaki dan vidim njegovog oca i ja sam mu kao poslednja nada da sazna istinu o sinu ma kakva god ona bila. Vjeruj mi da kao čovjek vjernik ne mogu da ga pogledam u oči jer osjetim neku grižu savjesti mada sa tim nemam ništa. O tome sam pisao na ovom forumu, a i g-dinu Željku na mail.

  Poseban pozdrav za mog, biću slobodan da napišem prijatelja, Pravog. Mogu ti reči da vjerovao ili ne imamo dosta toga zajedničkog. Čitajući neke od tvojih tekstova vraćaju mi se sjećanja i dopunjavaju stranice ratnog dnevnika.

  Pozdravi g-dinu Velimiru Adžiću, Ilijaš!

  Napisaću dodatak za pogibiju rahmetli Buća Rašida. Preko svojih veza je uspio da iz Ilijaša preko Vogošće izvuče suprugu i sina. Kada je dobio informaciju da su prošli poslednji punkt u Vogošći krenuo im je u susret da bi ih dočekao na Kobiljoj glavi. On je otišao okolo glavnim putem, a porodica je u međuvremenu prošavši punkt na Kobiljoj Glavi nastavila sporednim putem koji ide ispod džamije, lijevo prema Barama a zatim u Barama ponovo izlazi na glavni put. I tako, dok su se oni vozili donjim, a on gornjim putem, pogodio ga je taj kobni snajperski metak i on je poginuo na licu mjesta, a njegov brat blizanac je tim istim metkom bio ranjen u ruku.

  U sjećanju je reakcija njegovog malog sinčića koji je došavši pred bazu, vozajući mali trocikl vidjevši grupu momaka iz jedinice koji su mu dolazili u susret da supruzi saopšte vijest o pogibiji, preduhitrivši ih upitao: "A gdje je moj Baba".

  Gospodine Velimire, ovo je prava istina i tačne su sve informacije i vaši navodi, kao i to da se oni nisu uspjeli vidjeti.

  Mnogo pozdrava,
  Max


  Max,

  jedna molba za tebe, a i za sve ostale posjetioce ovog foruma: bilo bi dobro da svaki odgovor ide u poseban post, tako da mogu da ih dodjelim odgovarajući naslov kako bi se posjetioci lakše snalazili. Ovo bi pomoglo i meni u pogledu razvrstavanja vaših komentara u odgovarajuće rubrike.

  Znači - više postova a kraći tekstovi!
 • Idi na stranu - |listaj dalje|