fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68424 - 09.04.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

O lažima na drugim forumima


Želio bi samo Maxa da upitam, kako bivši borci Armije BIH, reaguju kad čitaju raznorazne bajke na njihovim forumima i raznim blogovima u kojima se opisuju ratne godine. Evo, kopiraću jedan dio teksta o borcu Smaji Šikalu.

"Bio je i ratnik i vragolan. Na početku agresije hvatao je policajce iz Vogošće i slao ih, uz "preporuku", Momi Mandiću. Četnicima na Ilidži upućena je željeznicom "pošiljka" eksploziva. Sjećamo se i one akcije kada je u "Pretisu" ubijeno najmanje 70 četnika, a fabrika više mjeseci onesposobljena za proizvodnju granata.

Smajo Šikalo je imao dugu kosu i uvijek je nosio šešir. Po tome je prepoznatljiv. Ali, imao je još nešto što ga je neobično krasilo: djevojačku dušu. Prosto, čovjek nije mogao da se načudi otkud tome junaku, neustrašivom borcu, mladiću tolike snage, tako mehka duša?"

Pitam se, koliko bi neko morao da bude nenormalan pa da povjeruje u ovakve priče? U cijeloj Vogošći, tokom cijelog rata nije poginulo 70 boraca, a ovde se navodi, kako je Smajo u jednoj svojoj akciji u Pretisu, učestvovao u ubistvu najmanje 70 četnika!?!

Ima još dosta ovakvih primjera, ali neću sad sve da ih navodim. Samo me zanima kako Max i njegove kolege, bivši borci, koji su bili na licu mjesta, reaguju na ovakve i slične tekstove, kada ih čitaju.
Idi na stranu - |listaj dalje|