fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pomoc - 5927 - 20.03.2006 : Toronto - best (0)

Gdje su sada Nisicani?


Srbi sa Nišića su se izmjestili na Sokolac i okolne opštine, a jedan dio njih je završio u Bijeljini gdje su prosperirali.

Proveo sam izvjesno vrijeme na Nišićima u toku rata, naravno po linijama fronta i želim ti reći da je većini njih u prvom planu bila zarada novca švercujući cigarete i benzin sa Turcima.

Takvi nisu nimalo žalili što su okolna sela padala u balijske ruke, čak su ostavljali sve iza sebe mada su mogli pokupiti sve što su htjeli izuzev zemlje i same kuće. U pojedinim kućama smo nalazili skladišta cigareta i alkohola, kao i kafe. Hoću samo da znaš da se i nisu baš proslavili.

Ovo se ne odnosi na sve Nišićane. Normalno, bilo je tu i istinkih boraca za Srpstvo i Republiku Srpsku.

Ti pojadnici, o kojim sam ti već napisao, su sa tako stečenim bogastvom danas biznismeni, a sa tako stečenim novcem su obezbjedili i sebi a i svojoj djeci dok za bijedu njih nije briga. Danas se oni šepure i vode politiku daljnje nestabilnosti i bezakonja jer tako se osjećaju bezbjednijim.

Ako Boga ima, sam on će im suditi jer očigledno je da pravosuđe i policija ne mogu da se uhvate u koštac sa ovim ološem.

Eto toliko prijatelju, nadam se da te nisam razočarao sa ovih par rečenica. Pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|