fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

olovo - 59082 - 02.01.2012 : Patagon Olovćić Bosnija and Hercegovina - best (0)

Replika uredniku


Ne mogu a da ne odgovorim na vaš komentar ispod moga teksta oko koncentracionih logora u Olovu. Pretpostavljajući da ste dobro pročitali moj tekst, pa ni u jednom momentu nisam tvrdio da takvih logora za Srbe nije bilo u nekim drugim mjestima. Ja sam se samo koncentrisao na svoj grad i opet ti kažem da koncentracionih logora kako ste naveli u onom spisku nije bilo u Olovu. U Olovu je bio vojni zatvor, i u njemu su odsjedala gospoda sa linija, tj. borci Armije BiH. U jednom od tih zatvora je bio i Guma, dok je nad njim vršeno ispitivanje a zatim je poslat dalje i tako je razmjenjen. On je ujedno bio i jedini Srbin koji je boravio u tom vojnom zatvoru, sve do pada Vozuće. Eh, tada se 32 srpska vojnika bježeći uzvodno rijekom Krivajom uhvaćena u selu Čuništa. Bili su tu par dana u zatvoru dok se provela procedura evidentiranja i prijavljivanja crvenom krstu. Nakon toga su poslati u Vareš gdje su imali tri obroka i kutiju cigareta dnevno. Niko ih nije dirao, a radili su komunalne poslove po gradu do razmjene. Svi su bili iz Novog Sada.

Toliko o nepostojećim koncentracionim logorima. Ja ne znam koliko je srba ubijeno u Sarajevu, i zato ti neću reći da to što pišeš nije istina, možda jeste a možda i nije. Znam samo da kada granata padne onaj geler ne zna ko je ko, on ranjava, kida meso i ubija.

Željko, varaš se kad pišeš ovo za SDA. Pa svi su oni isti, to su narodne pijavice, krvopije samo zamotane u stranačke odore. A Dodik se igra vatrom koja bi ga mogla jako opeći. Boli me, šta će biti sa Kosovom, ali lično mislim da je ono izgubljeno. Šiptarija je to i možete se samo nadati nekom novom boju na Kosovu polju koji se nikad više dogoditi neće.

Srbija je dala i Karadžića za ulazak u EU, pa im je to bilo malo. Zatim su dali Mladića, ali je i to bilo malo. E, sada vas jebu sa Kosovom, uzeće vam ga zvanično, za radi ulaska u EU. Ne sekira se Mile Laktašenko šta će biti sa Kosovom ili sa Republikom Srpskom ili Bosnom. Njega muče samo cifre. Što više nula to bolje! A narod, ah pobogu pa to su ovce za klanje, potrošni materijal ili topovsko meso. Ali teško sine! Neće više niko poći za njihovim suludim idejama. Nama Alija obećavao zlatne kašike a dobismo ku*rac od ovce. Još malo pa nećemo imati šta jesti ni sa aluminiskim, a to čeka i vas. Ne bacaj mržnju među raju niti muslimani mogu u Bosni bez Srba niti Srbi mogu bez muslimana. To je lanac sastavljen od nacionalnih karika koji se sve više vezuje jer nam prijeti socijalni bunt, gdje gladan stomak neće pitati ko je ko nego će se otimati i oduzimati od onih koji sistematski oduzimaju od naroda od kako se rat završi.

Pozdrav Željko i sretna ti Nova godina i da bude u ovoj 2012. god što manje ovakvih tekstova a što više onih u kojima se stari prijatelji traže. Pozdrav svim poštenim i dobronamjernim Srbima ma gdje oni bili.

Olovčiću,

tebi srećna Nova godina, ali ja slavim onu od 13. januara pa se tada možeš javiti da mi je čestitaš.

Hajde da zaboravimo rat! Pitam te šta se desilo sa Zagajničkim grobljem, i svim ostalim grobljima na području olovske opštine. Koliko je meni poznato, ono je uništeno nakon rata. Evo šta o tome kaže moj prijatelj, a tvoj zemljak, Nedeljko Žugić.

Idi na stranu - |listaj dalje|