fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 38162 - 28.08.2011 : Nedeljko Hrkalo Rs istocno sarajevo - best (0)

Milorad Hrkalo


Zahtjevam da se moj otac Milorad Hrkalo koji je poginuo 04. 01 1993. godine na mjestu Prohodaljka na Sarajevskom ratištu Žuč kao srpski borac postavi na spisak boraca koji su poginuli za Republiku Srpsku. Njegovo ime se nalazi i u manasturu "Sokolica" na ravnoj romaniji. Da li treba dokaz, ili nešto drugo.

Molim vas da objavite ovu poruku. Pozdrav redakciji i da se ovo ispravi u najkraćem mogućem roku jer je moj otac iskrvario za ovu državu i nije zaslužio da se nalazi na nekim izdvojenim spiskovima. Hvala.

Nedeljko,

Potvrda ne treba jer imam podatke o svim borcima Sarajevsko-romanijske regije. Jedini problem je što mi je potrebna slika groba tvoga oca, i to visoke rezolucije. U narodnih par mjeseci ću dodati još pedesetak boraca sokolačke opštine (među njima i jednog Hrkala sahranjenog na Gradskom groblju "Gradac" na Sokocu), zatim sve borce na Vojničkom groblju "Miljevići", Srpsko Sarajeve. Pored toga, dodaću i sve borce sa Vojničkog groblja u Vlasenici.

Ako se tvoj otac ne nalazi ni na jednoj od ovih lokacija, zamolio bih te da mi pošalješ sliku njegovog groba. Ove godine sam poklonio pet digitalnih foto-aparata onima koji su / će doprinjeti uspješnom razvoju ovoga projekta. Jedna informacija za tebe: do sada sam ja bio jedini koji je radio na projektu "Virtualno groblje". Izgleda da se stvari kreću povoljno za sve nas jer već imam dosta onih koji su spremni da mi pomognu u ovoj mojoj inicijativi.

Svi oni koji su zainteresovani da se uključe u ovaj projekat i šalju mi fotografije automatski se kvalifikuju da dobiju digitalni foto-aparat bez obzira da li već posjeduju jedan od njih. Ukoliko si i ti zainteresovan, javi mi se na email slavicnetŽhotmail.com.

Puno pozdrava, i drago mi je da si se javio. Sličnih zahtjeva sam imao i ranije, među njima i zahtjev par porodica iz Dobojske regije, koji su tražili da i njihove poginule uključim u ovaj "spisak".

Pozdrav od Željka Tomića.
Idi na stranu - |listaj dalje|