fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rsk - 31742 - 04.06.2011 : Vaske Vasiljevic Beograd - best (2)

Krajina


U vezi ovog poslednjeg pisanja, želim i ja da nešto dodam u vezi pada Republike Srpske Krajine. Ona je pala jer se naša vojska povuka iz Drvara i Grahova. Ovo je Luna detaljno opisao. Uz to da još dodam i to da su izbeglice iz krajine bežale preko Petrovca a ustaše su ih bombardovale na Petrovačkoj cesti. O ovome zločinu svjedoči i video snimak. Čak su i muslimani iz Bihaća iskorstili povlačenje Vojske Republike Srpske iz Bihaćkog džepa, pa su napali Petrovac, Ključ i Sanski Most. Međutim, trpeli su gubiteke i tu se vojska odjednom povlači. Ovo je Luna odlično opisao.

Namjera muslimana je bila da zauzmu i Banja Luku ali su nalateli na zasedu u Oštroj luci, gde su dobili po nosu. Nakon toga, Hrvatima je postalo jasno da od zauzimanja Banja Luke nema ništa onog trnutka kada su na aerodrom Mahovljani doleteli srpski migovi iz SRJ. Zajdeno sa delom sredstava iz RSK i oststko i ZVRS borbandovani su njihovi položaji. Oni su najpre mislili da je to NATO, ali to su bili srpski mogovi.

Još da dodam da je pilot koji je borbandovao kolunu na Petrvačkoj cesti kasnije oboren. Njegov leš je menjan za vojnike ubijene u selu Kamen kod Glamoča. Hrvati su u toku ove ofanzive doživeli težak dekal na reci Uni. To je ta njihova čuvena oprecija "Una" kada im je poginulo 50 ljudi, a ne zna se tačno koliko ih se udavilo jer su naleteli na snažan otpor. Sa naše strane je bilo i dosta civilnih žrtava. Ipak, srpska vojska je zaustavila ustaški napad. Hrvatski snimak o onom njihovom, crni mabi planu za zauzimanje Banjaluke je lažan. Plan je bio da se prvo zauzme Prijedor. Međutim, Hrvati doživeli poraza to je pokušaj kod Une. Drugi pokušaj su napravili muslimani, radi se o događaju kod Oštre luke.

I na kraju, u bajku da je NATO sprečio zauzimanje Banjaluke stvorena je za lakoverne budale. Oni Banjaluku nisu ni videli jer su bili dalko nekih 40-50 km.

I na kraju, treba da se zna da su počinjeni veliki zločini nad srpskim stanovništom u toj regiji. Meni je samo žao što onaj ustaša Gotovina nije suđen za zločine u Šipovu, Mrkonjić gradu, Garhovu i Drvaru. Za njih bi sigurno dobio doživotnu robiju, ali stići će njih pravda za sve zločine koje su pocini nad civilima i zarobljnim vojnicma Vojske Republike Srpske i Vojske Srpske Krajine.
Idi na stranu - |listaj dalje|