fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sokolje - 27322 - 18.03.2011 : Avala Zabrdje BIH - best (1)

Zabrđe i Sokolje


Poštovani,

slučajno sam naletio na prepisku vezanu za dio ratnih zbivanja u Zabrđu i Sokolju. Da pojasnim nekoliko stvari:

  1. Puške iz garnizona, jedinica sa Sokolja je dobila regularno kada i jedinica iz Zabrđa i u koloni su izašli iz garnizona na petnestak dana prije sukoba.
  2. Napad od 9. maja je isprovociran sa Sokolja, dokaz za to je činjenica da su sve žene i djeca u Zabrđu bili u kućama a da je dvadesetak momaka bilo u garnizonu na dežuri.. Pa valjda bi ostali kući da štite familiju da su znali za napad..
  3. Prvi RB ili nešto slično sa Sokolja je ispucan u kucu Siniše Buhaća i to oko 20:00 časova. Tom prilikom poginuo je i Boro Bjelica. Tu noć smo smo djecu i žene preko Renovače izvukli u Reljevo. Napominjem da za ovo postoji i druga varijanta, a to je da ni mi ni vi nismo započeli već politika - zajedno (znate na šta mislim).
  4. Luna jeste bio tu u ova tri napada, ali je samo ušao u prvu vikendicu i to je bilo sve. Tom prilikom su poginuli Dragan Tambur, Pero Samardžija, a neki su i ranjeni. Nije postojala nikakva mogućnost da se sačuva taj rov.
  5. Borba od 1. decembra je bila navlakuša za Otes. Naravno, o tome nismo znali ni mi a ni ovi sa Sokolja. Mi smo tražili ozbiljan napad ali nam to komanda nije odobravala, a za muslimansku vojsku da se rastereti Otes koji je i oslobođen ako se sjećate, mislim 4. decembra.
  6. Jedinu pravu i poštenu borbu su imali Orlovci i niko drugi. Ostali na četiri tačke se praktično nisu ni pomjerili. Poginula su četiri vojnika. Nema potrebe da navodim imena.
  7. I na kraju jedna napomena. Zabrđe su cijelo vrijeme rata branili domaći ljudi. Kroz njega su se tri puta prošepurili neki, nazovi specijalci, koji kao i kod muslimana nisu ništa uradili osim što su krali gorivo i oružje.


Nemojte naravno zaboraviti da smo mi Srbi u ovom slučaju bili branitelji, jer znate na čiju ste se zemlju naselili.

A kada se već žalite na artiljeriju onda znajte da je muslimanski snajper više jada nanio više štete Srbima nego sva naša artiljerija, kako vojsci tako i civilima. Primjera radi Dara Micukic, Jovanka Krsman ili Vlado Buhać nisu bili vojska. I samo da znate (u pravu je ovaj sto pominje Smiljeviće i Maksu) Zabrđe je odbranilo stotinjak običnih, poštenih ljudi koji rat nisu ni željeli (većina SDS-ovaca je punulo odmah) a na njega je udaralo praktično dvije brigade.

Ako budete željeli još koju razmjenu, mišljenja o pojedinim datumima, javite se, jer imam zapisan Dnevnik o pojedinim događajima, naravno iz našeg ugla.
Idi na stranu - |listaj dalje|