fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 27161 - 07.03.2011 : Neba Bak Smederevo - best (3)

Sarajevske Laste i Zaim Imamović


Hteo bih najpre da se izvinem g. Razvigoru zbog pogrešnog tumačenja teksta na koji sam malo žustrije reagovao. Bio sam na Treskavici, baš kao što sam i napisao, kao i na mnogim drugim mestima samo što mnoge stvari nisu za javnost jer razni ljudi pilotiraju po ovom forumu pa mogu zloupotrebiti bilo koju priču a ne samo moju.

Zaimovu pogibiju sam gledao kroz vojnički durbin. Inače, čuo sam da je bio veliki krvolok, baš kao što g. Razvigor i navodi. Mogu vam reći da sam od očevidaca slušao da je lično učestvovao u mučenjima naših civila. Toga dana, kao što sam i napisao, sa njim su bili i plavi šlemovi i koliko sam mogao videti kroz durbin, gledali su nekakve mape. Tek kasnije sam na Palama saznao da su toga dana planirali zajedničku agresiju po svim linijama fronta ali to niko nikad nije pomenuo kao ni mnoge druge stvari koje su ostale tajne koje verovatno nikom nisu bile "interesantne".

Mi smo đavolski narod, kao što su nas nazivali neki unprofoci, jer kako Vi kazete g-Razvigore, to je tačno da su muslimani bili brojniji i da su njihovi rovovi bili na udaljenosti od svega 25-30 metara dok su naši bili mnogo udaljeniji. Naši rovovi su popunjavala 2-3 čoveka a muslimanske rovovima se nalazili po 5 boraca.

A da smo mi đavolski narod kažem zbog toga što smo mi mnogo neustrašiv narod u odnosu na muslimane i Hrvate i da mnogo odskačemo od njih jer su oni bili heroji koji su pod uticajem droga jurišali na naše rovove a trezveni su bili kao miševi. Ovo kažem jer sam se lično uverio u to - u njihovim rovovima smo pronalazili razno-raznu drogu, isto tako i kod zarobljenih.

Kad sam već spomenuo drogu moram da kažem i to da su muslimani na Treskavici nosili ženski donji veš kao amajlije, verovatno od svojih žena i lične karte svojih žena su čuvali kod sebe. Eto, takva je bila elitna jedinica sarajevskih "Lasta", em drogirani, em plašljivi sa ženskim vešom kod sebe, i za tili čas su zgulili sa Huma za nekih 45 minuta, što je za mene bila najbrža akcija u kojoj sam učestvovao.

Ovom prilikom bih hteo da pozdravim Raduljicu Roberta, ako je među živima i da mi se javi. Inače momak je rodom iz Bosne a živeo je u Beogradu i 1995. godine je krenuo put domovine da pomogne svom narodu kako kaže to je osećao i zato je pošao na ratište. Pozdrav za braću Srbe.
Idi na stranu - |listaj dalje|