fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dodik - 26454 - 13.02.2011 : Zoran Janković Republika Srpska, Rogatica - best (0)


Dodikova supruga Snježana iz predsjedničkog kabineta istjerala Željku DragičevićPreuzeto iz "Slobodne Bosne"

"Nedugo nakon pisanja "Slobodne Bosne" da je Milorad Dodik svojoj omiljenoj novinarki Željki Dragičević odobrio kredit od pet miliona KM preko Investicione-razvojne banke RS-a i udomio je u svom kabinetu kao specijalnu savjetnicu, a zatim prolongirao otplatu milionskog kredita, u kući Milorada Dodika nastala je velika svađa.

Naime, njegova supruga Snježana, koja je kada je pročitala tekst u našem listu bila izvan sebe, insistirala je da njen muž izbaci hitno iz kabineta lijepu savjetnicu i zatražila objašnjenje čime je Dragičevićka zaslužila njegovu blagonaklonost.

"Slobodna Bosna" je pisala da Dragičevićka za svoju firmu "Prehrana" dobila pet miliona od IRB-a RS i još dva miliona od komercijalnih banaka. Kredit je odobren bez valjanog pokrića, a Dragičevićka ga već duže vremena ne vraća.

Da ne bi izazvao bijes lijepe saradnice Dragičevićke, koja je u kabinetu predsjednika RS-a bila svega nekoliko mjeseci, Dodik je našao kompromisno rješenje: Željku je "instalisao" u kabinet premijera RS-a Aleksandra Džombića. Upućena banjalučka čaršija spekuliše da će Željka biti imenovana za šefa Džombićevog kabineta. Izvor "Slobodne Bosne" tvrdi da slanjem Željke Dragičević u Džombićev kabinet Dodik želi da ima potpunu kontrolu nad Džombićem koji je u posljednje vrijeme pokazao da ima ambicije da bude potpuno autonoman, odnosno da se otme Dodikovom patronatu.

Da Dodik nema namjeru prepustiti vođenje vlade Džombiću, nedavno je potvrdio petljajući se u isplate naknada borcima, za šta po zakonu nema nikakvih nadležnosti. Željki Dragičević se, kako saznaje "Slobodna Bosna", nije rastajalo od šefa Dodika, ali je vijest o Snježaninom ljubomornom ispadu, čiji je ona bila razlog, brzo došla i do nje. Osim toga, Dragičevićka je predsjedniku morala vratiti nemale usluge koje joj je učinio u prethodnim godinama.

U svakom slučaju, dolazak Željke Dragičević u kabinet premijera RS-a, zbog njenih milionskih dugova državi i bankama, predstavlja, tvrde upućeni, klasični sukob interesa, zaključuje "Slobodna Bosna".
Idi na stranu - |listaj dalje|