fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 2604 - 14.11.2005 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Srebrenica - istina (1)


Najveći interes Srba je - da se utvrdi prava istina o svim dešavanjima u, i oko Srebrenice. Tačno je da je komisija Vlade Republike Srpske (RS) utvrdila da je u Srebrenici nestalo, naglašavam NESTALO 7800 muslimana. Ali, svi ti nestali ne mogu ni u kojem slučaju biti podvedeni pod "žrtve srpskih zločina". Jer, kad bi se prihvatila nastojanja Bošnjaka da svi ti nestali budu tretirani kao žrtve "srpskih" zločina i da apriori budu "fakturisani" srpskoj strani, onda bi to bila ne samo laž, već i notorna glupost?!

Zapravo, onda bi Srebrenica bila jedini grad na planeti u kojem, za skoro četiri godine rata, niko nije umro prirodnom smrću ili, naravno, od bolesti, ili kao vojnik od ranjavanja isl.

Drugo, postoje dokazi koji su iz više izvora, a koji ukazuju da je više hiljada muslimanskih vojnika sa puškom i oružjem, probijajući se iz Srebrenice prema Tuzli, u sukobima sa Vojskom RS - izgubilo živote. Dakle, prema svim međunarodnim standardima i konvencijama " ti i na takav način stradali muslimanski vojnici " bili su legitimni vojni ciljevi.

Uostalom, ne može se krvavi rat u BiH koji je, kako rekoh, trajao skoro četiri godine " svesti na samo devet dana Srebreničke tragedije?! Ima tu i niz drugih pitanja koja se moraju do potpuno otvoriti i do kraja razjasniti - zbog budućnosti i istorije svih naroda na prostorima BiH.

Sigurno je da je jedno od ključnih i do sada nedovoljno razjašnjenih pitanja - kako je bilo moguće da su muslimani vodili oružani rat iz Srebrenice, kad je navodno Srebrenica bila "demilitarizovana" zona??? (sic! ). Naravno, kao realnom i pragmatičnom čovjeku ne pada mi na pamet da kažem da u Srebrenici nije bilo zločina počinjenih nad muslimanima. Taman posla.

Nažalost, pojedinci iz srpskog naroda počinili su zločine nad muslimanima u Srebrenici, ali je božiji i ljudski grijeh licitirati sa brojem onih nad kojima su počinjeni stvarni zločini. Sve dosadašnje spekulacije zvane "slučaj Srebrenica" biće u opticaju sve dotle dok se ne utvrdi prava istina šta se uistinu i stvarno desilo na tom području.
Idi na stranu - |listaj dalje|