fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 25965 - 28.12.2010 : Zoran Janković Republika Srpska, Rogatica - best (0)

Uvažavam Feniksovu ispravku


Poštovani Fenikse,

Zahvaljujem Ti se na ispravci u postu 25935. Jeste, govorio sam o R. R. koji je odlikovan ordenom Miloša Obilića. Tačna je Tvoja ispravka da nije bio pripadnik Desetog nego Prvog diverzantskog odreda VRS i zahvalan sam Ti što si to primijetio. Samo ću još dodati i ovo:

Taj ludi (u najpozitivnijem mogućem smislu ove riječi) borac, invalid tijela prepunog gelera i sa jednom nogom primjetno kraćom, svoj hljeb nasušni danas zarađuje na građevinama po Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Kakav je bio u ratu takav je i u radu. To što on uradi sam za jedan dan ne mogu trojica prosječnih majstora. Nema ga šta na oči ali... srce k'o trafika.

Čuo sam priču da je, na nekom gradilištu u Istočnom Sarajevu, jedan grmalj nasrnuo na njega. Mislio je da je fizički mnogo jači pa da, zbog toga, može da mu pali čvoke. Međutim.... trojica su morala da ga otimaju. R. R. ga je uhvatio za vrat, zalijepio se za njega kao os za krušku baljaču. Jedva su oteli preneraženog grmalja čije je lice već počelo da plavi. Nije moga da vjeruje šta ga je snašlo.

Opet, drugom prilikom, patrola policije (bez razloga) zaustavljala ga je na benzinskoj pumpi na Glasincu. On umoran, prljav, nervozan, upaljenih i bolnih ratnih rana" zaganjao ih je automobilom po proširenju, pa ispod nadstrešnice, preko travnjaka" Da nisu pobjegli i sakrili se iza službenog automobila ko zna šta bi bilo sa njima. Takav je za nepravdu.

A za dobro" ni Majka Tereza mu nije ravna. Da ga probudim u pola noći i zatražim mu litar krvi bez riječi bi mi dao. Iz vene u venu. Posljednju marku iz kuće " isto tako.

Ljudi poput R. R. daju nadu da kod Srba još ima one iskonske genetske "japije" koja nas čini velikim narodom. Samo da nije ove pogani od političara!
Idi na stranu - |listaj dalje|