fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 25939 - 28.12.2010 : Zoran Janković Republika Srpska, Rogatica - best (1)

BORS (2.dio)


1. U BiH, uključujući entitete i organe vlasti i administracije svih nivoa ne može biti zaposleno više od 3 službenika na 1. 000 stanovnika.

2. Ukupan broj zaposlenih u raznim službama i agencijama državnog aparatu sabran sa službenicima iz tačke 1. ne smije premašiti odnos 6 zaposlenih na 1. 000 stanovnika.

3. Odnos najveća-najmanja plata ne smije biti veći od odnosa 5:1. Ako bilo ko u državi ima platu 5. 000 KM onda socijalna pomoć mora biti 1. 000 KM.

4. Član bilo koje političke partije u RS može biti biran za: odbornika u skupštini opštine, načelnika opštine, imenovan za načelnika opštinskog odjeljenja; biran sa narodnog poslanika u NSRS i imenovan za ministra u Vladi RS. Bilo koji član njegove uže porodice ne može biti zaposlen tamo gdje se plata prima od novca poreski obveznika.

5. Član bilo koje političke partije ne može biti: direktor državnog preduzeća, fonda, agencije ili ustanove čiji je osnivač entitet ili lokalna samouprava, ne može biti zaposlen u organima državne uprave, entitetskoj ili opštinskoj administraciji niti u fondovima i agencijama.

6. Svaki građanin može biti član samo jedne političke partije. Svaka promjena stranke povlači zabranu političkog djelovanja, odnosno suspenziju prava da bude biran.

7. Samo jedan član porodice može biti zaposlen u instituciji, ustanovi ili bilo kojoj drugoj organizaciji gdje se lični dohodak prima iz budžeta države, entiteta ili lokalne samouprave.

Pa da vidimo da li bi onda trčali da se učlanjuju u političke partije!!!

Takođe, što se tiče BORS-a dovoljno bi bilo i ovo:

1. Bivši ili aktuelni član bilo koje političke partije može biti samo član BORS-a. Ne može biti biran u bilo koji organ BORS-a.

Etooooooo rjeeešenjaaaaaa! Pa ko voli nek izvoli, neka se bavi politikom. Mnogi bi se za glavu uhvatili i molili da budu isčlanjeni iz političkih partija. Još samo ne znam odgovor na pitanje kako naći političare koji bi izglasali ove zakonske izmjene.
Idi na stranu - |listaj dalje|