fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sokolje - 25634 - 25.11.2010 : Dijete - best (0)

Slike Sokolja iz rata


Poštovani,

molio bih vas da ako imate neke slike ili nešto slično vezano za Sokolje, Zabrđe i Rajlovac u ratnom periodu. Volio bih da se podsjetim kako je ovaj kraj izgledao u periodu od 1992. do 1995. godine. Nemam ni jednu sliku, ili nešto slično. Bio bih vam na tome puno zahvalan. Unaprijed hvala!

I ja bih volio da imam poneku sliku Sokolja iz tog vremena. Siguran sam da će se naći neko ko ima neku od njih, pa ću ih objaviti.

Jedine slike Sokolja koje u ovom trenutku imam su one u mojoj glavi: ulaz u kasarnu u Rajlovcu iznad koga su se nadnijele one ogromne kuće Sokolja, sa vašim rovovima iz kojih se mogao kamen dobaciti na stražaru pokraj rajlovačke ceste.

Doduše, u toj kasarni sam bio samo na početku rata, kada se ta kapija još uvijek mogla koristiti, naravno uz veliki rizik.

U periodu od 1993. pa do kraja rata nikada nisam ulazio u ovu kasarnu jer ona nije pripadala mojoj jedinici. Interesuje me da li se i u to vrijeme glavna kapija kasarne u Rajlovcu mogla koristiti, ili se u nju u drugom dijelu rata ulazilo isključivo preko teretne kapije iz pravca one poljane između Dogloda i kasarne "Butile".
Idi na stranu - |listaj dalje|