fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 25300 - 23.10.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Baba Šimša


Na ovom sajtu je u više navrata pisano o tome kako smo Velimir, Srđan i ja prošlog ljeta išli u posjetu babi šimši na Nišićima. Bila je to i moja prva i jedina posjeta Federaciji BiH nakon Dejtona!

Na Nišićima sam napravio i mnogo predivnih snimaka, koje namjeravam da objavim, kada za to budem imao malo više vremena. O babi Šimši nisam namjerno htio da previše pišem, jer mislim da joj publicitet i neće donijeti baš mnogo koristi...

Za donatore ove akcije, i sve one koje lično poznajem, imam jednu izuzetnu poslasticu - dvočasovni snimak razgovora sa babom Šimšom. Snimak je napravlen u mp3 formatu, znači samo zvuk tj. nema slike.

Na snimku možete čuti Velimira kako predaje vaŠih 400 maraka babi Šimši, i naš razgovor o njenom sinu Mlađu. Za mene, prava vrijednost ovoga razgovora nije u kontekstu, nego u baba Šimšinom gorštačkom akcentu, karakterističnom za tu našu romanijsko-nišićku oblast.

Snimak ovog razgovora sam stavio na server, te ukoliko želite da ga preslušate, pošaljite mi email i ja ću vam poslati link. Ukoliko dođete u posjed ovoga snimka, molim vas da ga nikome ne ustupate tj. da ga nigdje ne objavljujete!
Idi na stranu - |listaj dalje|