fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika_film - 23147 - 27.12.2009 : Nenocc Pescano Selo - best (0)

RE: Rat filmskom industrijom


Mi Srbi, kao narod, nikad ništa nismo dobili na poklon. Naprotiv, uvijek smo svoju slobodu dabelo plaćali krvlju. Čak nismo ni Kosovo znali da sačuvamo, ide u prilog činjenici da smo imali nesposobne političare. U zamjenu smo izborili Republiku Srpsku, nismo je dobili na poklon. Po meni, najbolji način da je sačuvamo je da bude prosperitetna. To znači da se otvaraju nova radna mjesta, da se poboljša kvalitet životai da nam omladina ne odlazi... U protivnom će nam se desiti Kosovo.

Mišljenja sam da nam nisu potrebni propagandni filmovi kao balijama, da bi nam djeca bila nacionalno svjesna. Ne treba da budu zaslijepljeni mržnjom. Ja lično ne bih volio da moje dijete ustaje sa mržnjom i da sa mržnjom ide spavati. Kao dijete sam slušao priče starijih o stradanju našeg naroda u Drugom svjetskom ratu. Nisam trebao da idem u bioskop.

Na ovom forumu se moglo često pročitati da ih ne mrzimo. Ni ja ih ne mrzim, ali ih i ne volim i biću sretan ako moje dijete sutra bude imalo isti odnos prema neprijatelju.

Mi smo trebali da pravimo propagandne filmove, ali u periodu '91-'95. Takođe smo tada trebali, da kao Latini, da plaćamo lobiste i kojekakve specijalizovane agencije, koje su trebale da se bave propagandom u našu korist. Ali ne, oni koji su nas vodili previše su mislili na svoje džepove.

Propagandni filmovi koje prave naši neprijatelji sigurno nisu bezazleni. Ali na koji drugi način da odvrate pažnju sa gorećih problema nego da dižu tenzije. Šta drugo očekivati od države koja je pred bankrotom, gdje privilegovane grupe i pojedinci žive od državnog proračuna na visokoj nozi, dok im običan vilajet nema ni za hljeba.

Takođe ne vjerujem da će tu propagandu da otkupi puno inostranih televizija. Čak i da ih neke i otkupe, pitanje je ko će to da gleda, i kom terminu će biti prikazana.

Posle 11. septembra 2001. zapad je prestao da bude naivan, što je do tada, to čak i sami priznaju, sigurno bio. Od tog datuma, tri sledeća pojma su na Zapadu neraskidivo povezana: Talibani, Al-kaida i muslimani. Pravedno ili ne, nije na meni da rasuđujem.

... sve su straze Generala Draže.
Idi na stranu - |listaj dalje|