fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sarini_specijalci - 23122 - 25.12.2009 : Miner Vogosca Vogošća - best (0)

Karišikovi i Sarini specijalci


I opet se pitam zašto kojekakva prepucavanja koja ničemu ne vode. O Sarinim specijalcima bi se moglo dosta dobrog napisati, i umjesto prepucavanja predlažem da svi napišu ponešto jer ovaj sajt posjećuju mnogi koji nisu iz tih krajeva a interesuje ih šta se tamo događalo u periodu '92-'96.

Za početak ću napisati kratku istoriju te jedinice, pa neka me dopune oni koji o tome imaju više informacija, ili su pak bili pripadnici te jedinice. Ako u nečemu pogriješim, molim vas da me dopunite.

Prije rata je na Vratniku bila milicijska škola. Mislim da se pored obične milicije vršila i obuka za specijalne odrede milicije. Poznati likovi koji su izašli iz te škole su bili Karišik i Vikić.

Kad je u krajem zime '92 došlo do rascijepa zbog dobro nam poznatih okolnosti. Sa Krišikom su otišli momci srpske nacionalnosti a sa Vikićom su otišli muslimani i Hrvati. I svako je na svoju stranu odnio jako dobru opremu.

Uz pomoć vlade Republike Srpske nastala specijalna jedinica pod komandom Karišika. Ta jedinica je redala uspijehe gdje god se pojavila za razliku od Vikičevaca koji se nisu baš nešto proslavili, jer su čak i Jukini borci bili bolji od njih.

Ne znam tačno kada je Karišik otišao na veći položaj, a na njegovo mijesto je došao Sarić i nastavio dobru borbenu tradiciju.

Bilo bi lijepo kad bi se neko nadovezao na ovaj tekst, opisao značajne akcije, i što bi bilo najpoželjnije spomenuo nekog dobro borca ili eventualno poginulog druga.

Bratski pozdrav za sve od Minera.
Idi na stranu - |listaj dalje|