fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zuc_razno - 21790 - 26.05.2009 : Rade - best (1)

RE: Tenk na Žuči


Koliko znam, tank je naizmjenično gađao naše rovove na Ježevima, i mislim da je uništio svih pet rovova. Srećom, naši vojnici su se povukli u transeje. Naš tenk je bio na brdu iznad Tihovića, mislim da se ono zove Grd.

Tu sam akciju direktno gledao durbinom.

Tenk ispali granatu, zađe "sa one strane Žuči", ubaci zrno u cijev, i pošto zauzme elemente, na brzinu izađe na Golo brdo, ispali granatu na naš rov ili na tenk i opet se vrati.

Naš je tenk bezuspjesno pokusavao da ga pogodi, ali dok se nasi granatu ispale, i ona doleti na Golo brdo, turski tenk zadje za onu stranu Golog brda, koja gleda na Sarajevo.

Pošto se znalo da će tenk, nakon što uništi rovove, krenuti sa pješadijom u konačno zauzimanje linije posada haubica 155 mm sa Nahorevskih brda je zauzela elemente i sa zrnom u cijevi čekala taj momenat.

Kad su labudovi i laste krenuli uz tenkovsku pratnju da zauzmu Ježeve, haubica 155 mm ispaljuje svoj projektil koji pogađa turski tenk u gusjenicu, nakon čega sva artiljerija sa Blagovca i Paljeva se usmjerava na isti tenk, i on se uništava a oko tenka gine oko 40 najeltnijih balija.

To je sve trajalo izmedju 15:40 i 16:30 časova, mislim 26. jula.
Idi na stranu - |listaj dalje|