fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 21548 - 29.04.2009 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Predrag Polovina - Miki


Šta danas reći nakon dvadeset godina, o Predragu Polovini-Mikiju. Rođen je 20. oktobra '61. godine a pogino 10 oktobra '90 u kafanskom okršaju u Vogošći. Njegovoj pogibiji kumovao je njegov najbolji drug Gaga.

Miki je bio veliki Srbin. Svi njegovi drugovi su to dobro znali i poštovli. U vrijeme komunizma niko od nas se nije dičio time kao on. Sve što sam napisao o Joji sam saznao od Mikija, još onomad, prije nego što je poginuo. Joja je bio njegov idol za Srpstvo. Miki nikada nikog nije uvrijedio po nacinalnoj i vjerskoj osnovi. Se svoje drugove je volio i poštovao.

Redovno je slavi "Srpsku novu godinu". Na taj dan ko se nalazio sa njim u kafani mogao je da jede i pije na njegov račun.

Imao je svoja životna pravila koja je tražio da se poštuju, ko se nalazi u njegovom društvu. Bio je jedan od opasnijih faca u Vogošći. Slabiji su ga poznavali kao njihovog zaštitnika. Bio je ludo hrabar pa je zbog toga izgubio život. Jedne prilike u kafiću "Asteriks" izbila je tuča. Jedan od učesnika je otišao kući i donio pušku. Kada je Miki vidio šta se dešava, umješao se i oteo pušku od ovog "junaka". U bašti kafića je bilo jedno drvo na kojem je Miki izlupao pušku. Nakon toga je bacio pred "junaka" i rekao mu, "Evo ti je pa sad pucaj sebi u guzicu".

Na dan njegove pogibije, samo jedan sat prije tog nemilog događaja, Miki se izljubio sa svojim ubicom. Sjeo je za sto Bore Radića, kojem je Gaga planirao osvetu. Kada je nastalo pucanje Miki je bio hrabriji od svih i onako goloruk pošao prema Uglješi Aranitoviću - Ugi. Ovaj je ispali na njega metak od kojeg Mikiju nije bilo spasa. Gaga, kojeg je Miki volio kao svoga brata, je pobjegao sa ubicom, kako bi mu pomogao da bezbjedno napusti Vogošću. Doktori su kostatovali Mikijevu smrt. Moj veliki prijatelj je zauvjek otišao iz naših života ali je ostao vječno u mom sjećanju.

Kada sam otvarao "Bodibilding klub", tražio sam od njegovog oca odobrenje da ga nazovem po njegovom imenu, ali mi on to nije dozvolio. Zbog toga je moj klub ostao bez imena.

Miki se bavi bodibildingom od malih nogu, zato je kod svih nas postao popularan sport.

Miki i njegova djevijka Slava Šiljkut su šišali moga sina za prvi rođendan. Miki je bio i ostao legenda Vogošćanske raje.

Zbog toga će ga se sjećati svi stanovnici Vogošće!
Idi na stranu - |listaj dalje|