fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pero - 1911 - 18.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


Postovani gospodine Tomicu!
Prije svega zelim da Vam izjavim iskreno saucesce u vezi Srdjana, a onda jos koju rijec da kazem o ovome svemu:

Prosli put sam davao predlog da Vas sajt bude jedna oaza nase kulture i tradicije kako bi nasu omladinu zastitili od negativnih zapadnih trendova i "kulture"koja se mjeri kolicinom "bijelog praha".

To sam prosli put napisao s namjerom da nasa omladina preko interneta kao modernog i savremenog medija uvidi sta valja i sacuva isto.
Jer nasa kultura i tradicija je mnogo starija nego sva drzavnost (latino)americkih prostora ciji junaci iz filmova i drugih tv sadrzaja su nazalost uzor vecini nase omladine.

Ako su gusle mogle da nas sacuvaju od turaka i svaba, zasto ovako moderan i mocan medij ne bi mogao da da doprinos ocuvanju nase kulture i da oni(zapad) oce od nas, a ne mi od njh.
Kad je Stevan Nemanja pisao cirilicu, njemacki car je umakao prst u tintu, i sad da nasoj omladini bude uzor zapadna kultura. Zar to nije zlo?

To sto se tice omladine i kulture i njoj naravno treba obratiti maksimum paznje, a sto se tice politike i Sokoca da ti kazem par stvari:

U Sokocu ima lopovluka, to je tacno, Sokolac cak ima i preduzece za kradju automobila.
Da se pojedini rukovodioci ponasaju kao "Deus et domminus(Bog i gospodar)", tacno je.
Ali oni sad za sad ne mijenjaju ni stranku ni politicko misljenje, za razliku od rogatickih lopova koji su izmijenjali sve stranke od nijazove kojoj smrdi tamjan preko SDS, SNS, SNSD, PDP, pa su na kraju za pojedine i muslimani glasali za posljednjim izborima.

Osim toga da je situacija u Rogatici mnogo gora, nego u Sokocu, sto se lopovluka tice, govori podatak da je preko 1000 stanovnika Rogatice preselilo u Sokolac u zadnjih 3-4 godine. Mislim da ovaj podatak nije nikakva tajna i da ga bilo koji sluzbenik opstine bez problema moze potvrditi.

U Sokocu se ipak nesto radi i gradi, a Rogaticki lopovi unistavaju i ono sto je bar malo radilo i sto bi moglo raditi. Ono malo preduzeca sto je radilo, pretvoreno je u magacine "uspjesnih privrednika", (citaj ratnih profitera). Rogatica zahvaljiujuci svome rukovodstvu sve vise lici na dom penzionera. Samo radi ilustracije navescu ti jedan podatak da je vecinski paket akcija (30%) za jedan ogroman kompleks firmi "Agrokombinat"koji ima 2 hotela, 3 fabrike, 50 raznih prodavnica, 300ha plodnog zemljista, i jos mnogo toga prodat za 300000(trista hiljada)km, i da taj kriminalac od direktora(koji je isti otkupio), umjesto da zavrsi iza resetaka(bar dok mu se ne ispita porijeklo novca), dobije rukovodecu funkciju u JP"Srpske sume"?!
Toliko, da ti kazem da od loseg uvijek ima gore, ako te ove rijeci mogu utjesiti.
Srdacan pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|