fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 16531 - 03.12.2007 : Pitar Sarajevo - best (0)

Orić je osuđen!


Željko,

Naser Orić je osuđen na dvije godine zatvora pred MKSJ za nepoduzimanje preventivnih mjera na sprečavanju ubistva pet i mučenja jedanaest srpskih zarobljenika u periodu od 27. decembra 1992. do 20. marta 1993. Ostale tačke optužnice su odbačene radi nedostatka dokaza srpske strane.

Nažalost, u pravu si. Stvarno je osuđen, što je i bolje za njega, jer ga više ni jedna država ne može teretiti za genocid.

Ako hoćeš da znaš, grešku nisam napravio namjerno, jer presudu nisam ni čitao, samo se sjećam da sam negdje pročitao onu čuvenu rečenicu da je sud donio odluku da se Naser Orić odmah pusti.

A ti, ako misliš da je ta presuda adekvatna, ili da Srbi nisu dostavili dovoljno dokaza - grdno se varaš. Sud je odbio da koristi bilo koju vrstu video-zapisa, pa je na kraju presuda kojom je on postao "nedodirljiv" samo kulminacija haškog cirkusa.

Ako hoćeš pošteno, dobio je kaznu zatvora koja se daje nekom maloljetniku za provalu u prodavnicu ili neku benzinsku pumpu.

Presudom od 30. 06. 2006. godine Naser Orić je osuđen na 2 godine zatvora zbog:
- korištenje otrovnih oružja ili drugih oružja smišljenih za nanošenje nepotrebnih patnji;
- bezobzirno razaranje gradova, naselja ili sela, ili pustošenje koje nije opravdano vojnom nuždom;
- napad, ili bombardovanje, bilo kojim sredstvima, nebranjenih gradova, sela, stambenih objekata ili zgrada;
- zauzimanje, uništavanje ili hotimično nanošenje štete ustanovama namijenjenim religiji, dobrotvornim svrhama i obrazovanju, umjetnosti i nauci, istorijskim spomenicima i umjetničkim i naučnim djelima;
- pljačkanje javne ili privatne imovine.

Svaka čast Majstore!
Idi na stranu - |listaj dalje|