fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 15973 - 15.11.2007 : Fikro Prevljak Hrasnica - best (0)


Bosna i Hercegovina broji zadnje trenutke svojeg života

Piše: Humo Bošnjanin

Ovu tvrdnju, navedenu u naslovu, izrekao je dr. Zdravko Grebo u dijalogu sa Senadom Hadžifejzovićem u večernjem TV djevniku 10. novembra. U ljeto 2005. god. više bosansko-hercegovačkih intelektualaca učestvovalo je u jednoj panel diskusiji na temu o budućnosti Bosne i Hercegovine. Tada je dr. Grebo najdecidnije izrekao tvrdnju: "Bosna i Hercegovina broji svoje poslijednje dane.... "

Komandant EUFOR-a u BiH Hans Johen Vithauer izjavio je nedavno da su mirovne snage spremne da intervenišu u slučaju izbijanja novog rata jer je vidljiva nestabilnost, ne samo u BiH nego i na cijelom području zapadnog Balkana.

Prije nekoliko dana članu bosansko-hercegovačkog Predsjedništva Harisu Silajdžiću je, prilikom njegove posjete SAD, u dva kabineta rečeno: "Pa što se to Bosna ne bi razdvojila.... "

Njemački list Die Welt, u izdanju od 03. novembra, donosi članak pod nazivom "Bosni prijeti raspad" u kojem piše kako će Republika srpska slijediti Kosovo na putu u nezavisnost....

....

Prije nekoliko dana u izjavi za mitomansku srpsku TV, Crnjorad a ne "Milorad" Dodik doslovice izreče ovo:

"Ja ću reći, evo prvi put, ja mislim da nije dobro za Srbiju da ostanu Albanci u Srbiji. Iz prostog razloga da budu inkoponirani u politički život Srbije jer bi to značilo dugoročnu destabilizaciju Srbije. Ali je isto tako nemoguće da se Srbija, BEZ IKAKVIH USTUPAKA odrekne jednog dijela svoje teritorije".. "

....

Javno se zna da Crnjorad Dodik plaća 106. 000 dolara mjesečno američkoj lobističkoj firmi kako bi ona pokušavala lobirati veliko-srpske interese. Vlasnik te lobističke firme je prvi savjetnik za vanjsku politiku američkom predsjedniku Bushu.

Idi na stranu - |listaj dalje|