fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sarajevo_masakr - 15479 - 22.10.2007 : - best (0)

Mladen Janjić


Molio bih ispravku, kod Janjić Mladen, stoji "civilna žrtva rata općine Ilidža" što nije tačno, jer i ne može biti da je mladi vojni obveznik bio civil na Ilidži. Prije dvije godine sam pričao sa njegovom rodicom Ljiljom Kovačević iz Pofalića, sada nastanjenoj u Bratuncu.

Mladen mi je bio radni kolega iz TAS-a, poginuo 1995. godine na Grbavici kao vojnik VRS od bliskoga prijatelja u kafiću, koji je ispalio u njega 8 metaka iz pištolja, navodno zbog nake djevojke.

Njegov brat Milomir zvani "Zeko" nije nikada bio uhapšen, niti je ubijen u kasarni "Viktor Bubanj" nego je poginuo u pofalićkoj bici 1992.

Hvala

Zahvaljujem na sugestiji, medjutim:

- Prijave primam samo putem email-adrese. Pri tome je potrebno dostaviti ime, prezime i telefon svjedoka koji može da potvrdi tu informaciju, kao i adresu i telefon člana uže rodbine od koga se može dobiti izjava.

Hvala ti i što si me podsjetio da moram da radim na dopunjavanju spiska. Već imam desetak novih imena koje treba dodati na listu, kao i par imena koje treba oduzeti. Što je spisak tačniji, to je bolje za sve nas.

Napominjem i ostalima da nastave da dostavljaju stravične priče, kako su pojedinci na spisku nastradali. Što više informacija sakupimo, to bolje za nas.

Srdačno,
Željko Tomić
Idi na stranu - |listaj dalje|