fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sport - 15212 - 09.10.2007 : Pitar Sarajevo - best (0)

MOSI 2011 - odgovor


Kada su u pitanju MOS igre, vjerovatno si čuo/la za njih, a o održavanju i organizovanju, možda si jedino slavu koji put proslavio/la.
Vjerovatno je Sarajevo, Peking, Atina itd prije kandidature za Olimpijadu napravilo sve objekte i borilišta pa se onda kandidovli.
Tebi je izgleda čaša uvijek do pola prazna. Misliš da se pomenute igre organizuju prvenstveno zbog provoda (jalijaša), pa su potrebne diskoteke, picerije, kafići. U 49. godina organizovanja tih igara mogao bi jednom i Sokolac da bude organizator. Sportove koje se pobrojao/la, (košarka, rukomet, odbojka) se održavaju u 95% slučajeva na otvorenom. Plivanje kao disciplina je zastupljena samo u gradovima koji već posjeduju bazene i ono nije stalna disciplina. U okviru Igara ne organizuje se kros i boks. Vjetovatno su Višegrad, Rudo, Rogatica imali svu infrastrukturu i,, k a f i ć e'.

Možda bi ti hito-htjela, da se vuče ruke, podiže balvan, starta motorka, okreće tamić pod ručnom, pa i po koji put zabije prst u uvo i digne koja ganga? Možda je tom tvom kompjuteru jasenova matična ploča, bukova tastatura, trešnjev monitor, kućište hrastovo? Odakle ti pravi kompjuter u Sokocu?
Idi na stranu - |listaj dalje|