fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ogovaranja - 14833 - 24.09.2007 : - best (0)

Re:Sumska mafija


Ne pripisujem Nedjeljku nikakva zlodjela, no zelim samo da napomenem da je njegov roka dio te sumske mafije.

I dok se obicnom malom covjeku trazi brdo para i papira da iz sume izvuce 40-50 pulceva(koje su vec mecava i nevrijeme oborili i samo strce u sumi i trunu bez veze), dotle njegov roka na sleperima vuce po 40-50 kubika, i sam sebi otpremnice daje, sam sebi otpremnice provjerava.

Inace Nedeljka uvazavam i kao umjetnika, i kao gradjanina revoltiranog samovoljom kriminalaca koji su obukli patriotske dresove, i od jednog patriotskog pokreta napravili mafijaski klan.

Ali spominjati i prozivati neke lokalne sokolacke brentadzije, koji su i za vrijeme komunizma, (kad je tvorevina zvana SFRJ koliko -toliko licila na drzavu) zivjeli od kradje sume, a ne spomenuti najkrupniju ribu u regionu, djeluje ironocno, da ne kazem besmisleno.

Toliko, s uvazavanjem te pozdravljam i mislim da sad razumijes moj prethodni unos.

Nemoj da se ljutiš, ali tvoj prvi članak je imao malo previše negativnog, što čitaoci mogu greškom pripisati Nedeljku. Svi smo se mi "opekli" i razočarali u svoje prve rođake. Da ti navedem moj primjer! Moj rođak, Bobo Tomić je uvukao sebe, na vrlo pokvaren način, u krug sokolačke auto-mafije, u vezi auta koji je prije par godina ukraden iz mog dvorišta. Auto nije bio moj. Da li to znači da mene neko treba da krivi što moj prvi rođak u dosluhu sa auto-mafijom?

Nedeljka znam jako dobro jer sam sa njim bio u kontaktu čitav rat: izdavali smo knjige, radili za Vladu, a pomagao sam mu (koliko sam mogao) i u organizaciji "Pjesničkih susreta" i drugim aktivnostima. Niko od nas nije idealan, ali mnogi od nas su bolji od onih koji trenutno vladaju nad nama. Redovi onih koji se bore protiv nepravde i kriminala su prorjeđeni zbog straha za sopstveni život i radno mjesto. Za dobro svih nas, mi moramo dati šansu svakom ko je bolji od onih koji su trenutno na vlasti, tj. nije okaljao svoj obraz kradući i ubijajući. Takvi su Nedeljko, Slavuj, Radenko Sando, Goran Obrenovic i mnogi drugi koje nisam ovdje nabrojao. Kada na vlast zasjednu malo bolji, nastavićemo sa daljom selekcijom, dok ne proizvedemo "dobru sortu".

Mi Srbi smo, u suštini, jako negativan narod! Međutim, ta negativnost nas jako košta, a još odgovara onima koji su sada na vlasti pa muzu sve ono što je nekada bilo i naše i njihovo. Za naše dobro nije "zdravo" dozvoliti da napadamo ljudi koji bar malo vrijede (jeste, ovdje uključujem i Ducu, pa čak i Čavku a i mnoge druge). Jer, ako narodu, umjesto ovih koji su se dokazali kao loši, ponudimo alternativu u desetini sugrađana koji su još uvjek pošteni onda i mi, obično pučanstvo, imamo šansu za dostojanstven život bez straha za da će neko u nas, u sred noći u vlastitom dvorištu, sasuti rafal od 12 metaka.
Idi na stranu - |listaj dalje|