fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

novosti - 14724 - 19.09.2007 : Aco - best (0)

Lov na Orlove


Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Republike Srpske koja bi trebalo da bude odigrana u oktobru u Banjaluci izazvala je osude u duboko podeljenoj Bosni i Hercegovini. U nepravoslavnom delu države ovaj meč proglašen je "nastavkom srpskom fašizma" i veličanjem ideologije četničkog komandanta iz Drugog svetskog rata Draže Mihailovića.

Dok mediji u Banjaluci i ostatku Republike Srpske pozdravljaju dolazak "braće sa druge strane Drine" povodom 15. rođendana Fudbalskog saveza RS, u Federaciji BiH pojedini mediji ide čak dotle da pozivaju narod BiH da dođe u Banjaluku i fizički spreči "orgijanje srpskog nacizma i fašizma"!

Generalni sekretar FS Republike Srpske Rodoljub Petković za Kurir kaže da je pisanje nekih medija koji pozivaju na sukobe, linč i mržnju proizvod određenih retrogradnih struktura iz BiH.

- Ti koji pišu takve nebuloze, sigurno nisu ljudi koje ćemo mi iz FSRS pitati za saglasnost pri odigravanju meča između fudbalskih reprezentacija Srbije i Republike Srpske. Njima smeta sve što je srpsko ili što dolazi iz Srbije. Uopšte nas ne uzbuđuju i bilo bi im bolje da se pozabave svojim problemima u BiH nego što se bave nama - rekao je generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković i dodao:

- Ovakve utakmice regulisane su aktima FIFA i UEFA. Po istom principu određene pokrajine iz Španije, kao Katalonija, Baskija i druge, igraju prijateljske fudbalske mečeve sa stranim selekcijama. FSRS ima svoju autonomiju u FSBIH. Čak nije istina ni da smo precizirali termin. Našoj braći iz Srbije rekli smo da pronađu povoljan datum za odigravanje meča i mi ćemo bez problema organizovati jedan fudbalski praznik u Banjaluci.

Ako je verovati medijima iz BIH, za reprezentaciju Republike Srpske zaigrali bi fudbaleri koji nose dres Srbije a poreklom su iz Bosne ili su u njoj rođeni. To znači da bi za Srpsku igrali Ognjen Koroman, Mladen Krstajić, Zdravko Kuzmanović, a možda i veteran Savo Milošević.

Idi na stranu - |listaj dalje|