fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politicari - 12887 - 24.05.2007 : Aco - best (0)

Nema odstupanja!


Premijer Republike Srpske, Milorad Dodik, sudeći prema dosadašnjem čvrstom političkom stavu, neće za vreme službenog boravka u Americi promeniti stajalište u pogledu pozicije Republike Srpske i BiH. Siguran sam da će Dodik sve sagovornike uveriti u snagu argumenata koje će tamo zastupati, a o kojima je premijer govorio uoči službenog puta u SAD.

Ovo je u sredu za naš list rekao Anton Kasipović, potpredsednik Vlade RS, koji u odsustvu zamenjuje predsednika Dodika.

Mediji iz Sarajeva, pozivajući se na diplomatske izvore, pišu da će Amerikanci ponuditi kompromisna rešenja za reformu policije i ustava...

  • Moramo svi uvažavati realnost pristupa problemima u Bosni i Hercegovini. Dakle, ja verujem da postoji dovoljno osetljivosti onih koji budu sagovornici predsednika Dodika i da oni razumeju realnu i moguću BiH. Uostalom, funkcionalna i održiva BiH je interes njenih građana, regiona i Evrope.

    Predsednik Dodik će se sastati sa značajnim ličnostima koje kreiraju američku spoljnu politiku. Kakav rezultat očekujete zajedno sa, uslovno rečeno, glavnim političkim oponentom Harisom Silajdžićem. Vaša predviđanja?

  • Prateći ranije politička zbivanja čini mi se da je stav američke administracije u pogledu ovih prostora bio na dobrom tragu i jasno izdiferenciran. Uočljiv je trud i ambasadora drugih zemalja iz EU, pa i misije Evropske komisije u BiH, oko rešavanja političkih problema u ovoj zemlji. Dakle, uveren sam da će ova Dodikova misija u SAD biti uspešna i da će se američki ugao gledanja zadržati na pricipu koji zagovara premijer RS Milorad Dodik, a to je funkcionalna i realna BiH.

    Vi ste, dakle, optimista i očekujete Dodikovu uspešnu diplomatsku misiju u Americi.

  • Apsolutno! Premijer je jasno kazao u kom delu može otvoriti određena pitanja i mislim da to nije nikakav zaokret već konzistentnost politike koju Milorad Dodik zastupa godinama.

    (vecernje novosti)
  • Idi na stranu - |listaj dalje|