fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

slavuj - 12434 - 23.04.2007 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Pozicija ili opozicija?


Gospodine Željko, najiskrenije te molim da dozvoliš raspravu, pa i polemiku, naravno ako je moguće da to bude argumentovano i bez uvreda.

Dakle, dobrovoljno pristajem da razgovaram sa pojedincima bez obzira što nikoga od tih ljudi ne poznajem. Na ovaj način želim da budem u kontaktu sa narodom i da kažem da sam i ja obični smrtnik, kao i svaki čovek na ovoj planeti. Samo je Dragi Gospod Besmrtan! Vaskrsnuće očekuje sve ljude i one dobre, ali nažalost i one zle. Jer Bog nije selektor reprezentacije, pa da bira uloge za svakog od nas. Bog je milostiv za sve!

Mislim da sam jedini političar koji na ovaj način komunicira sa ljudima, sa običnim narodom, pri tom sam svestan da se izlažem raznim komentarima, nesuvislim kritikama, uvredama i ko zna čemu sve još.

Tačno je da sam bio u pet muslimanskih logora i to 1. 334 dana ili 44 meseca, a kao što je poznato, rat je trajao 42! ? Ne dao Bog nikome da doživi takvu torturu, niti patnju, pa čak ni onim mojim brojnim mučiteljima.

Za Milosavu - To o čemu vi pišete je moguće samo u demokratskim zemljama, koje nisu stoljećima ratovale. Nije tačno da ekonomija pobedjuje sve. Evo vam primera. U predratnoj SFR Jugoslaviji se relativno dobro živelo, čak mnogo bolje i od žitelja mnogih zemalja, koje su danas članice Evropske unije. Zašto se onda raspala takva zemlja? Zato što nijedan narod u toj Jugoslaviji nije nikada uspeo da trajno reši svoje nacionalno pitanje. Recimo takodje, istorija pokazuje da su Srbi skoro svim narodima prve, druge i treće Jugoslavije - napravili države, jedino nisu sebi, odnosno svom narodu. Da niste upravu pokazuje još eklatantniji primer. Severna Irska je jedna od bogatijih država Evropske unije, ekonomija je na vrlo visokom stepenu, i, za naše uslove, sigurno je da tamo narod ekonomski živi u blagostanju - ali ako je ekonomija dominantna, zašto onda u toj zemlji preko 300. godina se sukobljavaju protestanti i katolici! ? Ekonomski napredak je moguć samo ako je u zemlji stvoren politički ambijent, ambijent u kojem postoji vladavina prava i pravda za sve. Naravno da je prethodno potrebno razjasniti tragičnu prošlost za koju je potrebna ISTINA! Nažalost, ovde nema pravde, ma nema je nigde ni u svetu u nekoj apsolutnoj varijanti. I Pravo i pravda su samo fikcije. U svetu vladaju samo sila i moć! Dakle, nijedan svetski model nije moguće primeniti u ovakvoj BiH.

Niko vam ne brani da budete član, simpatizer, donator ili bilo šta, te vaše opozicione stranke. Ali, zar sami ne izvlačite pravi odgovor? Zašto vam je stranka u opoziciji, zato postoje samo dva odgovora: Ili je već bila na vlasti i zbog pljačkanja sopstvenog naroda, taj isti narod, odnosno birači su je bacili u aut ili korner, sasvim je svejedno, jer se iz obe situacije vrlo retko postiže gol! A, svaka utakmica se igra da se dobije i pobedi, jer samo se rezultat(i) pišu i pamte. Druga varijanta je da vam je vaša opoziciona stranka još slabašna, pa je birači još nisu prepoznali kao spasioca narodne ekonomske propasti. No, imate vi pravo na svoje komentare, ali kao što ja ni u snu nikada nikoga ne bih uvredio, tako i vas molim da to isto ne radite, jer nekada su ironija i sarkazam gori od svake uvrede.

S poštovanjem,
Slavuj.
Idi na stranu - |listaj dalje|