fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

slavuj - 12191 - 07.04.2007 : Slavko Jovičić - Slavuj Istočno Sarajevo - best (0)

Nemam pravo da šutim!


Zaista mi je žao što zbog velikih obaveza, ali i zbog dobrano narušenog fizičkog zdravlja - nemam više vremena da posjećujem ovaj izvanredni sajt. Ovom prilikom pozdravljam sve posjetioce, a posebno gospodu Mijata i "Starinu Novaka". Možda se i vi čudite što na ovakav način komuniciram sa meni nepoznatim ljudima? Možda ste i u pravu.

Prisjetite se i uvjerićete se da sam ja jedan jedini političar koji na ovakav način razgovaram sa ljudima, dakle sa običnim, ali čestitim narodom. Zašto? Zato što sam i ja samo jedan običnih smrtnika i što sam rab Božiji, kao i svaki čovjek na ovoj planeti.

Druga je stvar što su se, na žalost, mnogi iz našeg naroda otudjili, što su se odrodili od svojih korjena i što su postali gramzivi, nezasiti u svojim željama i ogromnom lopovluku. Naime, mnogi lopovi i mafijaši su se na patnji i krvi sopstvenog naroda enormno obogatili, a da pri tome nisu imali ni dana radnog staža u životu.

Nemoral i nepoštenje su postali glavni motivacioni faktori bitisanja za takve lešinarske tipove. Napisao je Andrić: "Pametni danas šute, fukara i lopovi se bogate, budale još samo govore i za nešto se bore"! Dobrovoljno prihvatam da sam u ovoj trećoj grupi ljudi i zato nemam pravo da šutim. Hoću i moram da govorim, da govorim istinu o stradanju mog naroda kroz vijekove, a posebno u poslednjem gradjanskom ratu, koji je sve narode u BiH gurnuo u kataklizmu, u ambis teških stradanja i patnji.

Naravo, da mi ne pada na um da ispravljam krivu Drinu! Ali, ja postojim i svojom borbom za istinu hoću samo da kažem da je Drina kriva! Dakle, da ovom tezom i istinitom konstatacijom potvrdim ono o čemu pišem i o čemu javno i stalno govorim. A, to znači da sve o čemu govorim i pišem ima potvrdu u činjenicama i istini, koja je jedna i nedjeljiva i niko na istinu nema ekskluzivno pravo.

Na nesreću našeg naroda i našeg vijekovnog stradanja - mnogi Srbi su zaboravili ko su, šta su i odakle su. Narod koji zaboravi svoju prošlost - nema sreće u sadašnjosti, ali još gore od toga je uništena budućnost naših naslednika! To nikada ne smijemo dozvoliti!
Idi na stranu - |listaj dalje|