fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 11607 - 19.02.2007 : Sarajlija Zapadna Evropa - best (0)

Pitanje o sudbini Bosne


Pozdrav svima! Željko pročito sam dosta tvojih postova i vidim da si upućen u aktuelna zbivanja. Interesuje me tvoje, a i mišljene ostalih članova foruma o budućnosti Bosne i Hercegovine, i inače ovih Balkanskih prostora. Da li će biti novih ratova, kako i čija religija će da se širi - smanjuje, da li će ikada sunce zasijati na ovim prostorima. Sjećam se samo priča sa početka rata tip Amerikanci su zakuhali jer hoće baze na Balkanu i tome slično. A opet vidimo da zemlje u našem okruženju mole Amerikance da dođu i prave baze i šta god požele, a ovi (Ameri) se baš ne interesuju nešto puno za to. Vidimo da se Rusija ponovo diže i sve je jača i jača. Amerikanci opet žele da je skrhaju na stari, provjereni način. žele da je uvuku u novu trku u naoružanju kao u hladnom ratu, jer tako su dokrajčili SSSR. Ta trka je ekonomski uništila Ruse već jednom.

Poštovani,
što se budućnosti Bosne i Hercegovne tiče, odgovor na većinu pitanja možeš naći u članku "Da podvučemo crtu", gdje sam jednom tvom zemljaku sumirao moju viziju budućnosti i Bosne. članak se nalazi u rubrici "Popularno-Odgovor posjetiocima".

Vidim da si jako obrazovan čovjek, ali moram ti priznati da si, kao i većina pojedinaca sa tih naših prostora, jako loše upućen u svjetsku politiku.

Kao prvo, Sovjetski savez nije uništila Amerika nego komunizam. Naime, 50-tih i 60-tih godina Rusi su vjerovali u komunizam, i to je bila njihova snaga da budu najbolji u osvajanju svemira, tehnici, nauci, pa čak i u šahu. čak ni činjenica da su bili u naučnoj blokadi od strane Zapada nije ih spriječila da budu budu vodeća sila u tehnici.

Međutim, onog trenutka kada se Rusi razočarali u sistem, tj. shvatili da i njihovu politiku vode mašin-bravari koji su, prije svega, zainteresovani za lične interese, došlo je do početka kraja jedne velike civilizacije. Naravno, prvo je došlo do "odliva mozgova", jer su i glupi radnici shvatili da se živi jednom, i život ne treba protraćiti u ime nekih ideala. Ni čuveni ruski univerziteti nisu mogli da proizvedu dovoljno naučnika da nadoknade one koji su prebjegli u Ameriku pod parolom "samo jednom se živi".


Ali, prije što pređemo na Rusiju i Kinu, da ti objasnim jednu veoma važnu stvari. Rat u Iraku ne vodi Amerika, nego nekoliko Jevreja koji iz budžeta trenutno najmoćnije zemlje na svijetu finansiraju svoje privatne interese. Naime, Džordž Buš i svi američki senatori su samo marionete u rukama nekoliko bjelo-svjetskih moćnika, čije bogatstvo raste svakog sekunda zbog visokih cijena nafte. Naravno, krajnji cilj rata u Iraku je da se obezbjede pozicije, tj. privatizuju iračke rezerve sirove nafte, koji je deveti po proizvodnji, ali drugi po rezervama.

Naravno, ceh za rat u Iraku plaća američki (glupi) narod, koji me u mnogome podsjeća na taj glupi, balkanski narod.

Ovo sam ti morao objasniti da shvatis da je pojam "nacionalni interes" jedna otrcana fraza za budale. Danas je sve u interesu međunarodnog biznisa, i mega-profita. Jer kako da objasniš činjenicu da je Amerika glavni finansijer velikog industrijskog čuda zvanog Kina, i da se svi otimaju da dobiju dio velikog ruskog kolača. Američke fabrike se zatvaraju, pa se sada auti prave u Meksiku, softver u Indiji, itd... Ovaj problem se u Americi zove "outsourcing" i njega svaki američki radnik osjeća na svojoj koži, dok američki političari diskutuju da li taj problem postoji ili ne? Smješno i žalosno, ali istinito!

Eto vidiš! čak su se i zemlje evropske unije odrekle svojih "nacionalnih interesa" u korist Novog svjetskog poretka. Kapitalizam finansira komunističku Kinu, Rusiju, Indiju. Međutim, za razliku od Bosne, ove zemlje imaju: veliki broj stanovnika (čitaj: tržište), jeftinu radnu snagu, sirovine i naravno - potkupljene političare koji pišu zakone da zaštite jevrejski kapital.

Kakva je budućnost Bosne? Da li ona ima kakve šanse da stvari krenu nabolje?

I don't think so!

U budućnosti ce postojati dvije religije:

1) ona zelena (ne islamska, nego zelena od američkog dolara)
2) narkomanska (ova je rezervisana za Bosnu, koja će biti "ničija zemlja")

Ratova će uvijek biti, ali mislim da će ih i dalje voditi lopovi i kriminalci, kao što su vodili i ovaj zadnji. Ovaj rat nije trebao ni meni ni tebi! Jedina razlika između mene i tebe je što sam ja već odavno shvatio da je moj Radovan bio kriminalac, a ti ne misliš isto za tvog Aliju, koji je bio to još u ono vrijeme kada smo ja i ti vjerovali u Tita.

Bosna će postati nova Sicilija. Pamet je otišla preko "grane". Cini mi se da je i Bog digao ruke od nje! Što se muslimana (Bošnjaka) tiče, oni su previše vikali "Alahu egber! ", pa se Alah prepao da ga ne izaberu za predsjednika i - pobjegao iz Bosne.
Idi na stranu - |listaj dalje|