fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

razno - 11594 - 16.02.2007 : Sarajlija Zapadna Evropa - best (0)

Religija


Zaboravio sam da kazem kako sam na ovaj forum naletio slucajno surfujuci po netu. Primjetio sam da ima dosta dobrih prica i komentara ali i masu gluposti i bezveznog prepucavanja tip medena i tome slicno. Jos sam primjetio da je cesto prisutno prepucavanje u vezi poturcivanja i tome slicno.

Pa volio bih i ja da iznesem svoje misljenje u vezi toga. Kao prvo svi mi smo postali od nekoga i dosli od nekuda. Kroz silne vjekove mnogo je vojski ovuda proslo i mnogo religija samim tim. Niko ne treba da se stidi sebe i svog porjekla. Jevreji kao jedan od najstarijih naroda i Judizam kao jedna od najstarijih religija mogli bi mnoge da prozovu vi za vi mjenjanja vjere. Ili mnoga plemena i narodi koji su bili pagani ili mnogobozci do pojave Hriscanstva, sada bi mogli da nas sviju prozovu kako smo se pokrstili radi ovog ili onog razloga. Isto tako sa dolaskom Turaka dolazi i njihova vjera Islam. U toku njihove vladavine, a to je bezmalo 500 godina neke porodice su uzimale Islam za svoju vjeru. Neko sam od sebe bez ikakvog subjektivnog uticaja, neko na silu, a neko radi ocuvanja svoje imovine tj. radi materijalnog faktora. Pa sad bi i nas koji smo otisli preko mnogi mogli da prozovu kako smo napustili vjekovna ognjista radi materijalnog faktora bez obzira sto smo zadrzali religiju.

A sta ce se desiti sa nasom djecom koja se rode ovde pa sa njihovom djecom, pa jos 7-8 generacija u naprjed. Da li ce oni da nastave sa nasom religijom i da li ce uopste da ih bude briga sto im je tamo neki cukun cukun cukun deda bio Srbin, Hrvat, Bosnjak ili ce da uzmu aktuelnu religiju u zavisnosti od zemlje u kojoj se nalaze. Pa vec sada djeca po Evropi koja su se tu rodila od roditelja koji su dosli u zadnjih petnestak godina bez obzira koje su vjere slave Bozic 25 jer tako je u obdanistu, skoli tradicija. Posto je vecina Zapadne Evrope Protestanska ko garantuje da sljedece generacije kao sto sam vec rekao nece to i da postanu. Sve ovo govorim zbog toga da se prestane sa bezveznim prozivanjima ko je od koga postao i ko je kako vjeru promjenio jer se to desavalo kroz istoriju na cijeloj planeti i desavace se mozda bas nasim potomcima. Niko ne treba da se stidi zbog toga, pogotovo ne na nesto sto nije sam mogao da utice na to. Nisam zelio da pametujem mada ce se nekima mozda to uciniti nego sam samo zelio da iznesem svoje misljenje.
Idi na stranu - |listaj dalje|