fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vasi_komentari - 10622 - 12.10.2006 : Seljak - best (0)

Sloboda kretanja i Sarajevo


Ostavi mi adresu pa da se dopisujemo, možda se i sprijateljimo. Imam osjećaj da obožavaš seljake koji okuse malo grada, pune energije i snage s kajmaka, mirisom na svježe mlijeko i kravlju balegu.
Ja obožavam dame s ukusom i lijepim manirima, to mi dođe kao afrodizijak.
Pozdrav,
Seljak

P. S. Što se tiče Sarajeva gospodine dragi, nisam ja u zabludi nego si ti u zabludi žešćoj.
Pod broj jedan osnovno ustavno pravo svakog čovjeka je sloboda govora, kretanja, zapošljavanja, privatnosti, imovine itd. , da ne nabrajam dalje.
Ako je neko u zabludi onda su to političari sa ovih prostora koji na račun nacionalnih boja farbaju narod već 16 godina i izgleda da su boje počele da blijede a nekima to strašno smeta.
Težište čitave priče se pomjera sa nacionalnog na zapošljavanje i osnovna pitanja vezana za život, ali pojedinci i dalje udaraju u ratne bubnjeve.
Zbog toga se ježim od ratnih priča i sličnih gluposti a ovamo nema narod posla i sredstava za život.
I sam sam bio u vojsci i odlično znam šta se dešavalo i upravo zbog toga mislim i neću nikad više da se spuštam na niske talambase koji uzburkavaju strasti bez racionalnog razmišljanja.
Toliko za sad.

Postovani Sarajlija,
Mislim da si ti u zabludi, i to velikoj. Kakav je smisao imati "slobodu kretanja" kad svakih 50 godina moramo ratovati, i izgubiti i ono malo jada sto steknes u tih 50 godina. Bosna je prokleta zemlja, nakotilo se tu svega i svacega, pa kao neko tijelo koje razjeda neka neizlijeciva bolest, nikako ne moze da se oporavi.

Nasa nesreca je sto nam drugi ne dozvoljavaju da se podjelimo, pa da svako bude svoj na svome.

Jedno si u pravu! Ja u Sarajevu nikako nisam uspio da se naviknem na miris vasih "dama" i njihovih smrdljivih dimija. Pogotovu sto sam studirao u Beogradu pa sam tamo osjetio miris pravih dama. Poslije mi je bilo jako tesko "sa konja na magarca". Sto se "balege" tice, i tu si u pravu - bolje mirisati kravlju balegu nego vasa govna.

Iz rata sam izasao "kraci" za pet godina zivota, mnogo dobrih drugova i nekih 200. 000 maraka. Zbog toga nemoj, molim te, da mi o imovini pricas!

Sto se email adrese tice, moja adresa je slavicnetŽhotmail.com, pa se javi kada budes imao vremena.
Idi na stranu - |listaj dalje|