fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika_srbija - 104817 - 30.12.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (7)

Ugašena Vječna vatra na Spomen groblju Oslobodilaca Beograda


Danas, u ranim jutarnjim časovima, nepoznati vandali su oskrnavili spomen obilježje na Spomen groblju Oslobodilaca Beograda. Ugašena je i Vječna vatra, koja je prije nekoliko sedmica specijalnim avionom donešena iz Moskve, a lično ju je zapalio Lavrov.

Da li je Beograd, pored Sarajeva, drugi grad u Evropi koji ima gorionike za Vječnu vatru ali nema plina za nju?

U prilogu dostavljam i Jutjub video, pa vas molim da ga pogledate, nakon što pročitate ovaj članak.

Pošto sebe smatram ekspertom za kriminalogiju, jer sam na tu temu na Jutjube portalo pogledao mnogo video klipova i ruskih serijala, izvršio sam i malu analizu ovog krivičnog djela i došao do sledećeg zaključka:

U Srbiji su današnji dan obilježili sledeći događaji:

 • Putin čestitao Vučiću i kompletnom srpskom stanovništvu Novu godinu i Božić.
 • Iz Rusije došla prva partija od 2500 vakcina za Srbiju, pa je Srbija tako postala prva zemlja u Evropi koja ima dvije vakcine.
 • Pušten u rad Južni tok, iz koga će Srbija dobijati 15.75 milijardi kubnih metara, od kojih su za sada dvije milijarde u tranzitu.

  Nakon kratke analize, odbacio sam mogućnost da Putinova čestitka Vučiću ima neke veze sa skrnavljenjem Vječne vatre. Doduše, neko vrijeme sam analizirao mogućnost da je Nomad na N1 kanalu vidio neku huškačku vijest, koja ga je natjerala da izvrši ovaj gnusni zločin, ali sam to odmah odbacio kao neosnovana varijanta.

  Mnogo duže vremena sam pokušavao da uspostavim vezu između najavljenog dolaska ruske vakcine u Srbiju sa gašenjem Vječne vatre, ali ni tu nisam našao ni jedan siguran scenario koji bi me doveo do potencijalnog krivca. Nema na sajtu više ni onog Fikre iz Hrasnice, koji će radije primiti Fajzerovau vakcinu, napravljenu na svinjskoj masti, nego da primi onaj ruski belaj.

  Konačno sam počeo da analiziram i onu treću varijantu, tj. da je gašenje Vječne vatre povezano sa puštanjem Južnog toka, tj. dolaskom plina iz novog izvora snabdjevanja. Znam da je pomalo teško shvatiti da Srbija sada ima više plina nego što joj je potrebno - a vatra ne gori. Jasno mi je da će jedan od najvjernijih čitalaca ovog sajta, odmah početi da piše članak sa sledećim riječima: "E, moj Tomiću, opet si promašio... " ali to sada nije ni važno. Ne mogu da objasnim, ali meni je ova varijanta ima najviše smisla.

  I još nešto! Stalno mi se mota u glavi da ona ikona, koju je Dodik poklonio Lavrovu, pa mi se sve čini da i ona ima nekakve veze sa gašenjem Vječne vatre. Da podsjetim:

  1) Lavrov došao kod Dodika a ovaj mu poklonio ikonu
  2) Lavrov došao kod Vučića i donio mu Vječni plamen iz Moskve
  3) Lavrov i Vučić zapalili Vječni plamen
  4) Ukrainska ambasada traži da se ikona vrati u Dombas
  5) Gas, koji je ranije išao preko Ukrajine, sada stiže preko Bugarske

  E, ovdje sam se sasvim zapetljao! Ne mogu da povežem ruski gas, koji u širokom luku zaobilazi Evropu, sa Ukrajinskom ambasadom u Sarajevu? Nije valjda da se oni ljute što naša braća Rusi, sada preko Turske šalju gas u Srbiju? Zar su njihovi plaćenici spali na to da gase Vječne vatre po Evropi? Sram ih bilo, najprije su porušili sve spomenike po Ukrajini, a sada bi da ih ruše i po Srbiji!

  Zbunjen sam, ne vidim logiku, ali sam siguran da će N1 televizija sve to lijepo objasniti. Ako ne oni, onda će se bar javiti Nomad sa nekim, mnogo logičnijim komentarom. Dokazaće on da je za sve krivo Udruženje za zaštitu ptica iz Surdulice, koje je (poput mnogih drugih kompanija u Srbiji) privatizovao Vučićev brat.

 • Idi na stranu - |listaj dalje|