fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 104731 - 06.12.2020 : Vezira Simeunovic Visegrad - best (0)

Halilović Nazif: poginuo u Višegradu, sahranjen u Potočarima


Molim ljude koji su u ratu bili u Višegradu u selu Sip da mi pomognu u traženju djeda koji je nestao u ratu. Halilović Nazif mislim da je rođen 1907 godine, prije rata radio u Jugoslovenskoj željeznici... Ja sam došla do podatka da čovjek pod istim imenom, prezimenom i godinom rođenja zakopan u Srebrenici, ali to se može utvrditi samo DNK analizom, što oni ne dozvoljavaju da se uradi... Zato molim sve ljude koji nešto znaju da mi se jave... Hvala unaprijed... Veliki pozdrav.Vezira,

u Potočarima je doista sahranjena osoba pod imenom Halilović Nazif, ali to nije tvoj djed. Njegov otac je Mehmed. Rođen je 1938 godine u selu Klotjevac kod Srebrenice. U kontaktu sam sa osobom koja ga je lično poznavala.

Provjerio sam sve spiskove kojima raspolažem. Tvoj djed nije na jednom spisku poginulih u Srebrenici. Međutim, vrlo je moguće da je u toku rata umro prirodnom smrću, i da je sahranjen na nekom od srebreničkih groblja. Za to bi trebalo da pokušaš da u opštini Srebrenica izvadiš Izvod iz knjige umrlih - možda su ratne vlasti njega provele kroz knjige umrlih.
Idi na stranu - |listaj dalje|