fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

selo - 103159 - 04.02.2019 : Zeljko Tomic - best (0)

Pešterski treset


Pešterski Treset spada u najkvalitetnija prirodna organska i organo-mineralna đubriva, ne samo u Srbiji i Evropi već i u Svetu. Koristi se kao organski oplemenjivač zemljišta i ima vrlo široku primenu.

Pešterski treset se upotrebljava za proizvodnju cvijeća, ali isto tako i za uzgoj voća (npr. oraha) ili borovnice, gdje se dodaje 30% treseta i 70% opiljaka od drveta.

Pešterski treset je po svom kvalitetu najbolji u svijetu.

Pešterski treset je nastao pre više od hiljadu godina, na Pešterskom polju, koje se prostire na teritoriji opština Tutin i Sjenica na nadmorskoj visini od 1.150 m. Na ovom polju se nalaze sigurne, kvalitetne i dugotrajne rezerve treseta.

Poboljšava kvalitet zemljišta, bilo da je kisele ili alkalne reakcije. Bogat je organskom materijom, homogen, usitnjen i bez mirisa.

Krajem proleča, tokom leta i tokom rane jeseni tj. u vreme sunćanih dana vrżi se eksploatacija treseta na polju po usvojenim strućnim elaboratima i studijama koje su uradile strućne slużbe Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i Institut za zemljiżte Beograd.

Posle sużenja treset se prebacuje u fabriku za preradu gde se filtrira, melje, prerađuje za posebne namene i na kraju pakuje.

Mešanjem ovog treseta različitog stepena mineralizacije sa različitim strukturama i kolićinama zgorelog ovčijeg stajnjaka (takođe sa Pešterske visoravni) i sa dolomitom,zeolitom, krećnjakom i drugim materijama proizvode se razni bio-supstrati.

Treset se prodaje u rinfuzu i upakovan u vreče od 5, 10 i 50 litara.


Peżterski treset se prodaje direktno veleprodajnim kupcima u Srbiji, kupcima u inostranstvu i kupcima preko maloprodajne mreže kroz salone nameštaja Dallas u Srbiji.

Prodaja se vrżi u rinfuzu, prevozeči se do kupca kamionom sa kadom zapremine 30-40 m3 i u pakovanom stanju u verečama zapremine 5,10,50 lit. Po posebnoj porudżbini treset se może pakovati i prodavati i u velikim-dżambo vrečama od 1m3. Upakovan treset u vrečama do kupca prevozi se na paletama żleperskim kamionima.

Kupac transport treseta może da organizuje i sa svojim odgovarajučim prevoznim sredstvom.

Rok isporuke treseta fco kupac od dana potvrđivanja porudžbine kreće se od 3 do 10 dana.


Naże proizvode u Beogradu możete kupiti u preduzeću Blumen Royal Garden.

Blumen Royal Garden se nalazi na adresi:
Bulevar Oslobođenja 162v, 11222 Jajinci
Telefon: 011 3942 199; 011 3941 259; 063 689 213
Fax: 011 3941 561
Ili ih možete kontaktirati i e-mail-om na: blumenŽroyalgarden.co.rs.
Idi na stranu - |listaj dalje|