fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

cemerno - 9642 - 13.05.2006 : Rade - best (2)

Čemerno


Čemerno, da čemernije ne može biti!

"Desetog juna 1992. poklano je Čemerno. Tu su bili izbjegli Srbi iz Debele Međe, sa Vlahinje, Slivna i okolnih sela. Svi su izbjegli u Čemerno misleći da tu nema opasnosti jer je ovdje bila srpska artiljerija. Izbjegli su tu ne bi li kako preživjeli rat. Doveli su sa sobom preko 2. 000 ovaca a i mještani su bili bogati ljudi. Selo je bilo naseljeno samo Srbima.

Bio je Trojčindan i Srbi su se spremali za slavlje i bili su se opustili, a ovi su udarili.

Borbene linije bile su petnaestak kilometara daleko odavde. Iznad Srednjeg preko Ljubine i Korita. A tu je bilo vrlo malo vojske. Samo posada srpske artiljerije.

Sedamnaest dana su izviđali i privlačili se srpskim selima. Enes Durak ih je vodio. Bio je milicioner (mislim da je iz Banjalučice). Privukli su se po noći. Sin Vukašina Damjanovića je imao na leđima onu radio-stanicu. Zarobili su ga, natjerali da na leđima i dalje nosi stanicu, i gonili ga sve do sela. Tu su ga zaklali i oči mu izvadili. Poklali su pedesetak ljudi.

Cijele porodice su pobijene na jednu krv. Damjanoviće su pobili: Ranku, Jadranku, Milana Spasu, i sina (zaboravila sam mu ime). U moje zaove Ljubice sve je poklano u kući. Dvije cure k'o dvije vile su zaklali. Niko nije ubijen iz puške. Odsijecali su im glave sjekirama i trnokopima. Staki su glavu odsjekli trnokopom. Trnokop su našli kraj nje.

Četrdeset-pedeset duša su pobili. Preživjela je samo jedna cura, Trifkovićka " sakrila se u đubre: jednom je bila na televiziji i od tada nikad više. I Pero, kuvar kod naše vojske. Drugi niko.

To nesretno Čemerno niko više ne spominje. Kao da se nikad nije ni dogodilo. A što to kriju zločine Alijine vojske? ", pita se nesretna starica.

Odgovor joj je teško ponuditi.

Poklani su tada Trifkovići, Damjanovići, Raševići, Vujadinovići i Zekići. Pedesetak duša, sve civila i nejači...
cemerno - 9639 - 13.05.2006 : Rade - best (0)

Ko je kriv za pad Čemerna?


Kad se uđe u dubinu neprijateljske teritorije, tu radi digitalni snajper, sajla i 20-tak kila eksploziva...

Znaš kako je u Mahmutovića rijeci uništena balijska messershmidt haubica 205 mm, koja je po Vogošći sijala smrt i od koje su na ulici ginula djeca od 8-12 godina...

Ali ono civilno stanovnistvo koje je sačinjavalo većinu poklanih žrtava Čemerna je više nego zvjerski pobijeno. Prvo im je pucanuo u noge da ne mogu bježati, a onda su im krampama i motikama otkidali dijelove tijela...

Nerođena djeca iz trudnica su krampama ubijana.

Dalje, u Pofalićima je ubijeno 300 civila. Desetine djevojčica od 12 do 16 godina su odvedene u privatne javne kuće. Možda si nekada čitao izjave Juke Prazine koji je birao nevine djevojčice i od njegovog divljanja mnoga od te djece su podlegla...

Zar treba i dalje da nabrajam?

S Balijama se više nema šta komentarisati. Oni su sve svoje rekli na Grahovištu.

Sada ako Bog da idu dani osvete.

Iako smo možda sada daleko od njih, ja sam Beli Orao, a svaka ptica, pa i Orao ima krila, pa će da doleti i balinsko gnezdo da raskopa, kao što su i oni uradili Pajdacima, Sikirašima, Spasojevićima, Vladušićima...

I što Vuk Mandušić reče:

Biće smrti, a neće kajanja
biće krsta a neće klanjanja


Plitko vam je balije oranje
već vas vidim u red za kopanje!!!


Balija se nešto brine o deci, ko mu kaže da će ih imati, dok im se naplati svaka kap krvi od onih mučenika.

Razumijem razmišljanje pojedinaca da su mučenici sa Grahovišta trebali pobjeći. Ali gdje? Grahovište je njihova djedovina! Sa Grahovišta i Kobilje Glave su trebali (i treba) da odu oni koji su 1990. godine u autobusima iz Sandžaka došli da glasaju za Aliju, i koji su u kafani Nusreta Čengića u Omladinskoj ulici u Vogošći dano-noćno probavali oružje uz zvuke "ilahija i kasida".

Gahovištu je obećano pojačanje, koje Joja Tintor i Rajko Koprivica nikada nisu poslali.

Da je Grahovište evakuisano ni Vogošća ne bi ostala. Balije bi se zaletile, naši bi se uspaničili pa bi možda mnogi od nas završili kao oguljene kože.

Međutim, da je Grahovište spašeno i Pofalići bi bili naši, bilo bi naše Sarajevo i mnogi Srbi iz Sarajeva bi ostali živi.

Sramota je da niko sa Blagovca nije ni metka isplio na Balije dok su oni klali po Grahovištu. U isto vrijeme, Gipso je znao za jednu svadbu da ispali po dva punjenja VBR-a.

Kad je zatrebalo da se sačuvaju četiri prezimena na Grahovištu svi ste ćutali k'o mumije i gledali šta se dešava. U isto vrijeme, Pokojni Željko Vladušić je dolazio da, pored onoliko momaka sa Blagovcu, čuva Blagovac i "Pretis". A njima kad je zatrebalo, niko nije pruzio ni "p" od pomoći.

Mogao se čak napraviti kontra-napad, pa da se barem "glava za glavu" rasmene oni mučenici i da ih balije ne gule žive i da ne dođe do udara na Pofaliće.

Nego Aco, poruči svojoj strini Miri i rođaku Saši da se ne boje svojih mentora i da javno u Skupštini postave pitanje zašto Ačkari, Zlatarac, Pice i svi oni za koje postoje dokazi o zločinima još uvijek nisu iza rešetaka.
grahoviste - 9633 - 12.05.2006 : Rade - best (0)

balijama za kraj


Ovo sto je rekao najveci koljac srba poslije ante pavelica, srbomrzac i komunjara cosic, vjerovatno se odnosi na srbe vjere muhamedove, jer ste se u to vrijeme, kad je on to izjavio, tako zvali.

A mi, Srbi vere Pravoslavne citamo SV. Pismo i u njemu reci Bozije:

JA SAM SVETLOST SVETU
JA SAM ISTINA

KO ZA MNOM IDE
NECE HODITI U TAMI

Zbog istine i vere Hristove su pobijeni oni mucenici, na Grahovištu ciji je jedini greh bio sto nisu glasali za krvavi projekat islamske deklaracije koji je proklamovao iz(m)tebbegovic, sto se nisu poturcili u 21 veku, i sto su se nasli na putu izmedju Pofalica i Kobilje glave.

O pripremama za rat, balije dobro znate.
Koliko ste sam u Pretisu i Famosu napravili sprava za mucenje?
Jeste li na Ravnom Nabozicu i mali citavu podzemnu hirusku kliniku i krvnu plazmu.

Pricati o 21 veku i nekakavom pomirenju, a babe i djedove zive guliti, na kolje nabijati, i poluzive paliti, a zlocinci i takve zvijeri da budu cak zasluzni i pocasni gradjani nekog "grada mira", je sigurno i u teheranu i kabulu prevazidjeno.

Rece GOSPOD:
OKO ZA OKO
ZUB ZA ZUB

I svako normalan, i kome je janje zao zaklati, kad procita balinska zvjerstva dobije zelju za osvetom, a ne neko ko je dobro znao ove cestite ljude i bio im veoma blizak.

Osveta i od Boga i ljudi je blizu.

A vi balije razmislite da li je bilo lepo "guliti i rostiljati" svoje jucasnje komsije, kad svaka batina ima dva kraja, i
KO MACEM SIJECE
MACEM SE I ON SIJECE
grahoviste - 9619 - 12.05.2006 : Rade - best (0)

baliji


Balija

zbog licnih obaveza nisam mislio da komentarisem na ovom forumu, ali ovo je vise nego nenormalno sto pises.

Vjerovatno te jos drze hodzini bendjiluci s kojim ste jurisali na Žuc da svojim mesom gavranove nahranite.

Donekle razumijem, jer ti je jedna noga u Zenici, a druga u zemljici(ako te gavranovi ne rascupaju kžo onog kozljaka iz drugog svjetskog rata), jer cete svaku Željkoinu kap krvi i krv onih mucenika s Grahovišta glavom platiti gore nego one fukare u Srebrenici.

Pricas o nekakvim uspjesima vase borbe.

Kakav je to uspjeh kad vas 5000 udari na 5 za borbu sposobnih Srba i 15 baba i djedova, oji s obradjivali svoje vrtove?

I to, da je borba otvorena,da hamdija na prevaru nije zarobio Jeremiju, vratili bi dupe u rukama.

Vase sazaljevanje i sposobnost ste dokazali na Grahovištu, Čemernu, Pofalicima, Bradini, Tarcinu, i Srebrenica je samo igracka sta vas ceka. . . . . . .

O onoj propaloj akciji kad je Bozur poginuo pisao sam 100 puta kako je sve ispalo.

Josipoivc je kasnije pozatvarao citavu komandu vogoscanske brigade koja vas je citavo vreme naouruzavala.

Ako vam je ziv Besim Krupalija, on bi vam mogao objasniti koliko je para dao Tintoru i Koprivici da bude sve kako je bilo.

I o kakva 3 dana granatiranja pricas, kad je akcija trajala manje od 3 sata?

Pocela oko deset, a zavrsena oko pola dva?

Sjecas li se mozda Alijine izjave u vasoj skupstini, kad se zakacio s jukom Prazinom i kad vam je u oci rekao da vi nista niste puskom odbranili, nego on vrecom maraka i dolara, kad je rekao: "Ko je sila da izadje pred Mladicevu vojsku?"

Kad su bile prve barikade, i kad je razoruzan onaj majmun u Poturovicima, Rajko i Besim su sjedili u restoranu u radnickom, pili kafu i pricali o podeli Vogošće do super marketa i od supermarketa, pa je onda bila opcija da podela ide prugom...

Ni na Grahovištu ne bi uspjeli da vas Tintor prethodno nije nauruzao i izgubio poverenje vojske, pa tenkovi nisu izasli na Grahovište.

Kad je zaginulo vase balince (koje vi zovete nekakvim ponosom, a vas Alija Iz(m)etbegovic ga je prodao za zarobljeno oruzje svoga tjelohranitelja, jer ste se sa Orlica povukli cim je Joja vratio onaj hekler s&w cal. 44, beretu 92f, i 6 bombi), posto smo imali samo 20 spremnih boraca za intervenciju, Joja se obratio jednom, tada pukovniku, a sada penzionisanom generalu (koji je nazalost u hagu) za pomoc vojske.

On je zapitao: "Zar ti nije dovoljno 740 puska i 170 mitraljeza koje sam ti dao?"

Time je dao Joji do znanja da mu nece dati vojsku i tenkove, da i oni zavrse kod balija za svezanj maraka, i tako je Grahovište prepusteno samo sebi 02. 03.
Doduse, jedino je Rajko Dukic(sada milicki Babo) posredovao, i sa Alijom dogovorio da se balije s Kobilje glave, koje su napale Grahovište, povuku za ono oruzje koje je zarobljeno u Poturovicima.

Da li ti je ikad bilo jasno zasto nije napravljena kontra s Poljina, ili iz Hotonja, kad je Grahovište napadnuto, ili zasto vi niste napravili kontru kad su nasi napali Ahatovice, Nahorevo, Tihovice?
Doduse, jefitinije ste prosli, a niste trebali, jer ste duzni krvi i iz proslog rata, jer ste za rat spremani 20 godina prije i imali ste sve one monstrumske sprave za ucenje koje je trebalo na vama primeniti, niko od zena, starih, i djece nije postradao, ono sto je baliluka ubjeno, ubijeno je puskom ili granatom u direktnoj borbi, svi zarobljeni su u roku od 3 dana razmenjeni, za razliku od Grahovišta, na kojem vise ni trava ne nice.

Meni ne trebas objasjavati, jer vas znam, ali ostaloj publici objasni, dok si jos u zivotu, kakav je vas interes bio da ginete po Kosovu, Ceceniji, Avganistanu?

Da li je Željko i tamo ubio vaseg Kenana?
grahoviste - 9611 - 11.05.2006 : Rade - best (0)

Da zavrsim s balijom
Balija
eto koliko ste uspjesni.
Od 17 milijardi dolara, koje vam je amerika dala, bezbroj milijardi koje su vam oni krprari i prije rata donosli, od Vogošće, koje je bila druga opstina u citavoj SFRJ pozivotnom standardu, uspjeli ste da bam fukara pice bude najbogatiji i najhrabriji junak.

To svoje junastvo je pokazao na onim babama i djedovima, po Grahovištu a nije bio junak da dodje zastititi svoju majku, ili da je vodi u svoju fildzan drzavu da je alija cuva dok on "ratuje", pa ni sad ni on, a ni ti nemate miran san kad ce vam sajla zasijati oko guse.
Iako ni u Bosni, ni u Drini nema ajkula, pitanje je kad cu s takvim gnjidama da nahranim ribe.

Sto se moga tipkanja tice, ja sam uspijevao i s jednim dugmetom da vam napravim dan zalosti i da vas izvrnem po 100-200 u stroju u sred vase "suverene" Bosne gdje ste bili najsilniji.

A da ne pricam, kad ste sami sebe ubijali da mi saka ne padnete od Olova do Trnova, kad sam vam u rovove uskakivao.

A sto se Željkoe tice, ti mu ni svezanom nisi smio u oci gledati, Grahovište niste smjeli napasti, dok vas Jeremija nije uvjerio da je sam u sumi i da je Željko kod kuce.

Ja ruke nisam krvavio od babe i djedove, ali me je djedo naucio:
STA JE MENI žVAKžOM BARABINU
STO BALIJA BACITI U DRINU!!!

Posto si zaradio da mucenjem onih baba i djedova da se svako ko je znao one mucenike na Grahovištu osjeca njihovom rodbinom, mozda da ti se posreci pa da prijekim putem budes spremljen u dzenem kod svoje rodbine u focu.
grahoviste - 9610 - 11.05.2006 : Rade - best (0)

14 godina nakon pokolja na Grahovištu


Danas 11. 04. 2006. leta Gospodnjeg, u 16 časova navršava se 14 tužnih godina od stravičnog pokolja u selu Grahovište, selu na domak Vogošće.

Malo je poznato da je prvi muslimasnki napad u čitavoj tvorevini koja se zove Bosna bio baš na Grahovište 01. 03. 1992. godine.

Muslimanski fanatici zadojeni "Islamskom deklaracijom", da bi došli iza leđa narodu Pofalića, koji je revoltiran ubistvom srpskih svatova 29. 02. 92. godine, prvi podigao barikade 01. 03. bezuspješno su pokušali da naprave pokolj na Grahovištu.

Proslavljeni junak s Vukovara, a kasnije i hrabri branilac Vogošće i fabričkog kompleksa Pretis, snajperskim hicem eliminiše jednog fanatika, i uspjeva da odvrati džihadove sluge od Grahovišta.

Primirje nakon prvih barikada, je kratko trajalo. Nepun mjesec nakon prvog napada na Grahovište, izbio je rat za koji džihadove sluge tvrde da je bila agresija.

I bila je agresija! Slažem se sa tim. Vjekovna ognjišta porodica Vladušić, Sikiraš, Pajdak, Spasojević su ponovo napadnuta od strane Alijinih sluga porijeklom iz istočne Bosne, Sandžaka, Kosova.

Preko 5000 džihadovih fanatika, na čelu sa Hamdijom Ačkarom, sadašnjim "biznismenom" u Sarajevu, Miradom Picetom (koji je za pokolj u Pofalićima dobio 2 zlatna ljiljana), Mehmedom Zlatarcom, napalo je malo selo od 15 kuća, u kojima je za borbu bilo sposobno svega 4 ili 5 muškaraca.

Muškarci, zavezani bodljikavom žicom vođeni kroz Kobilju glavu, potpuno goli, a potom im živim guljena koža, nabijani su na kolac, te poluživi zapaljeni.

Žene su silovane, guljena im je koža, oči vađene, a onda su zapaljene u kući Sikiraš Ostoje.

Nakon toga je usledio krvavi napad na Pofaliće 16. 05. 1992. godine od strane istih zlotvora koji su na isti način ubijali i mučili Srbe koje su zatekli u Pofalićima.

Međutim, ono što najviše boli, je činjenica da se ovi mučenici, kao i njihovi mučitelji danas nalaze na spisku civilnih žrtava "srbijanske agresije na suverenu BiH". Treba napomenuti i to da se mnogi od ovih zlotvora danas mirno šetaju ulicama Vogošće i Sarajeva.

Naše rukovodstvo, iako ima dokaze o počinjenim zločin(c)ima, ne preduzima ništa i predmet o Grahovištu i dalje stoji u ladici Javnog Tužioca za Srpsko Sarajevo?
Dokle?
grahoviste - 9600 - 10.05.2006 : Rade - best (0)

za webmastera


Zeljko

tebi se zahvaljujem sto si na svom forumu omogucio da se istina o stradanju naseg naroda sazna i da Grahovište i s njim sva stratista ne padnu u zaborav.

Time dajes doprinos da pravda pobijedi, a ko vili istinu i pravdu, i njega voli Bog.

Ovo sto radi Željka Bartula, drago mi je sto su i "komsije" Hrvati iz Ljubine, kraj Semizovca, saznali sta pise u islamskoj deklaraciji, pa i ona daje dopinos razbijanju obruca blokade koji je zahvatio citavu istinu o proslom ratu.

Mozda ces se naljutiti, ali unos komentara na zvanicini portal grada Sarajeva bi mogao da dadne rezultate.

Tamo kod njih ima link na neki clanak koji se zove otprilike, Sarajevo - grad mira, a unos ovakvih komentara o stradanju Srba moze strane posetioce (od kojih su neki i funkcioneri raznih medjunarodnih organizacija koje se sepure ovim prostorima) sarajevskog portala da dovede do istine, so su zaista ti muslimani i sta je zapravo ta tzv. Bosna koju muslimani zele.

Tako bi i oni mogli da natjeraju ove nase vlasti koje opstruisu 15 godina sudski proces protiv zvjeri koje se i sad slobodno setaju ulicama "grada mira".

Unos na razlicite interenet adrese omogucava da sto vise svijeta sazna pravu istinu o proslom ratu, pa je cak i fundamentalicticka i ratno huscacka "Slobodna Bosna" pocela da objavljuje clanke o stradanju sarajevskih Srba, nakon cega su prozvana odgovorna lica, vec pocela pomalo da rade posao za koji neki primaju i petocifrene plate.

Zeljko,
pozdrav tebi i svim posetiocima ovog foruma kojima je stalo do istine i pravde.
Rade
grahoviste - 9599 - 10.05.2006 : Rade - best (0)

O pokolju na Grahovištu


Balija,

što se tiče tebe i tvoje rodbine, ako namećeš da je zbog Željka pobijeno svo Grahovište, a Grahovište je napadnuto prije, nego je Željko ubio ono balinče, onda sam sebi presudi šta čeka tebe, Piceta, Zlatarce, Ačkare i vašu bližu i dalju rodbinu za četiri gotovo istrebljena prezimena.

Da balinče nije mahalo nožem prije rata ne bi ono zaglavilo nego, neko drugi.

A Grahovište je napadnuto samo da bi Pofalićima došli iza leđa.

Pošto su Srbi iz Pofalića prvi podligli barikade od svih Srba, pošto ste pretrpili dvije sramote u Vogošći i Krivoglavcima 27. i 29. 02, a onda kad vam je Alijin tjelohranitej u Semizovcu razoružan, onda ste napali na Grahovište 01. 03. kada je ono balinče zaglavilo, da bi vam Alija ulio pouzdanje za rat, za koji ste srpemani 20 godina, i da njegova suluda ideja o džamahiriji usred Evrope ne bi pala u vodu.

Evo npr. od Ahatovića, Nahoreva, Tihovića, Nabožica, Svraka, Crne rijeke, Kotorca... svaka kuća koja je zauzeta imala je po 100-200 kila kasetnih bombi od orkana 262mm, i sprave za mučenje za koje čovjek dolazi do ludila čim pomisli sta ste bili naumili da radite od prvih komšija i ljudi koji su vas hljebom hranili.

Da sam bio na Željkinom mestu, sigurno ne bi pucao pojedinačno, nego bi pustio rafal, pa vas iskasapio kao što je on to uradio na Pretisovoj kapiji, kad vam je čitav vod beretki izrendao.

Samo mi reci da li je Pice bio prorok pa je znao da će mu majku zaklati u decembru 92, pa je vadio Sikirašima i Vladušićima oči po Grahovištu u maju, pola godine ranije?

Ili, ko je ubijen Ackaru pa je on podigao nož da guli djedove i babe od 80 godina?

Ali, nema veze tako možda sve mora da bude.
Ti se možda sjećaš da je onaj Kozljak u prošlom ratu, Zagorku Dragović skuvao u kazanu i jeo supu od nje, i da je za sijeno svezao 40 djece u Nahorevu, pa ih zapalio, ali vjerovatno znas i kako je on završio nakon toga, i njegov "brat" Mustafa Dovadžija.

Možda se i tebi tako sviđa?

Ili ti je sajla draža Hasanoviću?
grahoviste - 9593 - 10.05.2006 : Rade - best (0)

Grahovište


Grahovište nije samo onih oguljenih i poluživih zapaljnih 19 Vladušića i Sikiraša. To je vaš Islam i to je ono što je vaš Alija napisao u "Islamskoj deklaraciji".

To je isto bilo i u Pofalićima, 2-3 dana poslije, 10. se to isto desilo i na Čemernu...
Tamo nije bio pokojni Željko, i tamo nije ni jedan Srbin nikoga prije rata ubio.

A što se tiče ubistva onog balinčeta, šta je ono tražilo po Grahovištu?

Tako je trebao da završi sve i jedan Balija koji je pošao da juriša na nejake djedove i babe.

Imovine je svugje neprikosnovena stvar, a život pogotovo, i njegova samoodbrana opravdava svako sredstvo.

A što se svedočenja tiče, najbolje što ti se može desiti, to ti je doživotna, jer i kad izadješ, i ti i Ačkari i Zlatarac i Pice, onda te opet čeka:

Oko za oko, zub za zub!!!
grahoviste - 9575 - 08.05.2006 : Rade - best (0)

Zašto na Grahovište?


Zašto ste jurišali na Grahovište kad rat još nije ni počeo? Šta ste milili, da će vas neko sa tortom dočekati?

Zašto ste pljuvali Jovana Vladušića i mahali mu nožem ispod grla i prije rata?

U kom zakonu piše da se djedovima i babama od 80 godina guli koža i da se poluživi pale?

I šta mislite šta vas tek čeka? Sveto pismo kaže:

"Oko za oko, zub za zub!
grahoviste - 9570 - 07.05.2006 : Rade - best (0)

Za Jelenu


Sajt Vogošće je manje posecen nego www:sarajevo:ba, ali ako imas mogucnost da post-ove unosis i na engleskom, tako da i medjunarodna javnost sazna kakvu Bosnu balije zele, i ko je koga stvarno klao.

S druge strane, to je jedan od najlaksih nacina da izvrsimo pritisak na ove kilave srpske vlasti, da onu nulu zvanu Pice, Mehmeda Zlatarca, Ackare... gurmeno iza resetaka.

Bilo bi dobro, i da ostali posetioci ovog foruma, unose svoje komentare na www:sarajevo:ba, da u sto vecem broju natjeramo sudije da rade onaj posao za koji neki primaj i petocifrene plate.

Pozdrav

Rade

Rade,
mislim da akcija koju je pokrenula Željka Bartula i nema bas mnogo znacaja. Ostavljanjem poruka na sarajevo:ba ne moze se nista postici. Internet ne radi tako!

Mislim da je jedini nacin da se nesto cuje da neko lijepo, na engleskom opise sta se stvarno desilo na Grahovištu. Jelena je to mnogo dobro uradila u one dvije price o Grahovištu. Medjutim, uz to bi trebalo dodati malo vise informacija koje je ona vec stavila u drugim clancima. Najbolje je da prica ne bude duza od 150 rijeci, jer na internetu niko nije strpljiv da cita duge tekstove.

Kao drugo, treba stavljati takve clanke na anti-war i druge stranice, cak i na BBC, CNN itd... Sto vise puta postavite jedan clanak na internetu, veca je vjerovatnoca da ce vas neko naci. Google je mnogo komplikovana stvar, i jako je tesko objasniti kako taj pretrazivac radi. Medjutim da ti kazem da sarajevo:ba ima popularnost 5/10 dok http://sokolac.slavicnet.com/sokolac/index.html ima popularnost 4/10. Drugim rijecima, velika je zabluda vjerovati da ce vas vise ljudi naci na onom sajtu, nego na http://sokolac.slavicnet.com/. Ako hoces posteno, mislim da je veoma mali broj stranaca koji citaju ove forume. Treba da zivis na zapadu da shvatis da ovdje djecu jos od malih nogu uce da je sve sto je objavljeno izvan Amerike netacno i zabluda.
grahoviste - 9557 - 07.05.2006 : Rade - best (0)

pitanje baliji


Balija;

zasto je to "dijete" pokojnom Jovanu Vladusicu mahalo nozem ispred nosa?

I ste ste vi uopste trazili tog 02 03 o Grahovištu?
Da to nije mozda vasa djedovina?

Da je Grahovište imalo oruzja koliko kazete, da li bi vas bilo iu Bozicnoj plecki, a ne na kobiljoj glavi da se i sad kotite kžo krompirova zlatica?


Zar Vas pokojni Željko ne bi iskasapio kao one pogani pred Pretisom?
Grahoviste je koliko znam, poklano bez ispaljenog jednog jedinog metka.
Tek kad su Se Sikirasa kuce vidjele u plamenu, Vogošća je saznala da je gore bio balinski napad.

Ali tada vec bilo kasno, neduzne zene, babe i djedovi su bili vec zivi oguljeni i zapaljeni.

Ne znam kakva je bila krivica, da se baba od 80 godina zbode gvozdenim vilama.

Ili, da li su oni Ristovici iz Velesica ubili nekoga?

I sta mislis na kraju, sta Vas ceka, i koliko ce se vase krvi proliti za onih 19 Sikirasa i Vladusica, jer poslovica kaze: KO MACEM SIJECE, I ON SE MACEM POSIJECE!
grahoviste - 9556 - 07.05.2006 : Rade - best (0)

Zločin na Grahovištu, poruka za Jenelu


Jelena,
pošto si jedna od rijetkih koji su preživeli pokolj na Grahovištu, tim portala plebiscit je zainteresovan da "pogura" naše rukovodstvo da konačno zločinci sa Grahovišta izađu na suđenje

Stoga, ako možeš posjeti njihovu stranicu i ostvarite barem e-mail kontakt.

Pozdrav
rade
nebojsa_spiric - 9529 - 29.04.2006 : Rade - best (0)

Odgovor Miroslavu


Ove je veoma bolno da uopste komentarisemo o tvome sinu, ali zaista, tako je bilo.

Mozda su sve te ranije price imale cilj da te odvedu na pogresan zakljucak, ali ubica pokojnog Nebojse, je bio u njegovoj neposrednoj blizini, pozvao ga je, pokojni Nebojsa se okrenuo i tada je i poginuo.

Takva je prica kruzila isti dan po Vogošći.

Direktno u akciji nisam ucestvovao (nisam u tom momentu bio na Nabozicu), ali znam svaki momenat kako je tekla.

Takodje onaj momak iz Ilijaša, koji je pokosen srpskim rafalom, za njega je receno da je poginuo tako sto ga njegov "kolega" momentalno nije prepoznao, pa su medjusobno jedan na drugog otvorili vatru.

Medjutim, istina je drugacija.

On je vidio, ko je Spiru ubio, osuo paljbu po njemu, ali ga je drugi vojnik pokosio.

Onog dana kad se rasvetli kome je smetao pokojni Borislav Colakovic, momak s nepunih 18 godina koji je mozda i najmladji pali borac, koji je takodje poginuo na Nabozicu 92. godine, kome je smetao onaj mali Milic sto je ostao bez ociju, asto je i kako je ubijan Slobodan Peric - Nijemac, kome je smetao Spasoje Jovandic, koji je kao pasce ubijen usred dana na raskrscu u Vlasenici 96 godine, kome je smetao Savo Pustivuk, koji je ubijen 97. u Brckom citava fama oko ubijanja srpskih junaka ce se rijesiti jednim jedinim potezom.

Onaj koji to najvise zna je jedan moler, koji je prije toga bio propali sofer, sin kiridzije Vlade Tintora, a ovo ostalo su obicni pijuni od kojih po vecini sada pasu goveda.
obicaji - 9405 - 28.04.2006 : Rade - best (0)

Slavarica (2)


Šesta reč:
Sve za tvrde Slave nebeske i svete Nebeske Sile bestelesnih: Sv. Angela i Arhangela, šestokrilih Serafima i mnogookih Heruvima, služitelja prestola Božija: iže prestojaščih u prestola Božija mišiceju visokoju, svetih sedam velikih Arhangela: Mihaila, Gavrila, Urila, Salatila, Rafaila, Varahila i Jegudila koji svemirom - vaseljenom kao munje kruže i G ospoda Boga Tvorca svoga služe; da se bestelesnim Silama smerno poklonimo i zamolimo:

Va slavu i čest!
Svi odgovaraju: Va slavu i čest.

Sedma reč:

Najskorije pomenusmo svete Nebeske Sile bestelesne, a ovo da reknemo za velike vaseljenske učitelje i Svetitelje: Vasilija Velikoga, Grigorija Bogoslova i Jovana Zlatousta, sv. Nikolaja Čudotvorca, Atanasija i Kirila patrijarhe aleksandrijske; sv. apostola, prvomučenika i arhiđakona Stefana, Sv. velikomučenika: Georgija Pobedonosca, Dimitrija Mirotočca, Teodora Tirona i Teodora Stratilata; Sv. tristotine i osamnaest bogonosnih otaca naših, koji u Nikeji sabor sabraše, bezumnoga Arija osudiše, veru u Sv. Trojicu utvrdiše, Pravoslavlje uzdigoše i mi im po veri verovasmo sada i uvek; svetoga mučenika Kneza Lazara i novog mučenika Šorđa Kratovca, koga Turci u Sofiji u ognju sagoreše, ali mu veru u Hrista ne pokolebaše; svetih srpskih matera naših: sv. Petke - Paraskeve, Ane -Anastasije, Jelene, Evgenije, Jefimije i Angeline majke Krušedolske; da se Gospodu Bogu i velikim Svetiteljima, Velikomučenicima i prepodobnim materama srpskim smerno poklonimo i zamolimo:

Va slavu i čest!
Svi odgovaraju: Va slavu i čest.

Osma reč:
Za imena Gospoda Boga i tvrde Slave nebeske i svetih slavnih Čudotvoraca i iscelitelja: Kozme i Damjana, Kira i Jovana, Pantelejmona i Ermolaja, Sampsona i Diomida, Talaleja i Trifona, koji zlato i srebro ostaviše, vodu pregaziše i Gospoda Tvorca svoga delima pravednim proslaviše; da se i njima smerno poklonimo i zamolimo: Va slavu i čest! (svi odgovaraju: Va slavu i čest). i

Deveta reč:

Sve volimo i Gospoda Blagoga molimo za svete i tvrde Slave nebeske koja može da svima pomogne i sviju slavnih hrišćanskih imena, koje pravoslavni hrišćani slave od istoka do zapada i od severa do juga, koje ne možemo pobrojiti, ali se možemo Bogu moliti i njima pokloniti; za hleb i desnu ruku, koja nas hrani i od zla brani; desna nam ruka ne malaksala Bogu se moleći i dobro čineći; njiva nas naša ne izdala: rodom rodila i plodom plodila; da Bog oprosti sagrešenja naša koja mi Njemu učinismo uredno u crkvu ne dolazeći, grehe ne ispovedajući i nedostojno se pričešćujući; što u postu premrsili: na putu putujući, u bolesti bolujući; što se o prazniku ogrešismo: u zrelu žitu i suvu senu, a imeno u Nedeljicu -nebesku Caricu.

Na mnogaja ljeta domu i domaćinu i svemu narodu njegovu! Na mnogaja ljeta svoj braći i sestrama, koji ovde biše, Bogu se moliše i lepu slavu podigoše!
Na mnogaja ljeta svemu narodu srpskome. Amin.
Svi pevaju: Mnogaja ljeta!

Napomena:
U četvrtoj reči uz Sv. Bogorodicu dodaj slavu koju slavi dom ovako:
Za Svetitelja:
Koji se verom u Hrista pravednošću proslavi i Bog ga na nebu za Svetitelja postavi.
Za Mučenika:
koji se Mučeništvom za Hrista proslavi i Bog ga za svetitelja postavi.
Za Apostola:
koji se propoveđu Evanđelja proslavi i Bog ga za Apostola na nebu postavi.
Za Arhangela:
koji se vernošću Bogu proslavi i Bog ga za činonačalnika Angelima postavi.
obicaji - 9407 - 28.04.2006 : Rade - best (0)

Slavarica (1)


Evo i moj prilog u vezi podizanja Krsne slave.

U ime Oca i Sina i Svetoga Duha, Čita se: "Oče naš".

Prva reč:
Da se setimo tvrde Slave česne i nebesne, koja može da nam pomogne: Za imena Gospoda Boga, Svete Živonačalne, Jednosušne i nerazdelne Trojice: Oca i Sina i Svetoga Duha; da se Gospodu Bogu, Svetoj Živonačalnoj Trojici, smerno poklonimo i zamolimo:
Va slavu i čest!
Svi odgovaraju: Va slavu i čest.

Druga reč:
Sve za tvrde Slave nebeske: Blagoga Hrista i Časnoga Krsta - Blagoga Hrista kome se molimo i Časnoga Krsta kojim se krstimo; da se Blagome Hristu i Časnome Krstu smerno poklonimo i zamolimo:
Va slavu i čest!
Svi odgovaraju: Va slavu i čest.

Treća reč:

Najskorije rekosmo za Blagoga Hrista i Časnoga Krsta, a ovo da reknemo za dva dana odabrana: Svete Petke i Svete Nedelje. Svete Petke, Raspeća Hristovoga i Nedelje Baskresenja Njegovoga; da se Sv. Petki i Nedelji smerno poklonimo i zamolimo:

Va slavu i čest!
Svi odgovaraju: Va slavu i čest.

Četvrta reč:

Da pomenemo Presvetu, Prečistu, Preblagoslovenu i Slavnu Vladičicu našu Bogorodicu i vazda Djevu Mariju, našu hrišćansku zaštitnicu, i današnju Slavu (ime Svetoga), koji se na zemlji i moru čudima proslavio i Bog ga na nebu za Svetitelja postavi. Da se živoj Bogorodici i Svetome smerno poklonimo i zamolimo:

Va slavu i čest!
Svi odgovaraju: Va slavu i čest.

Peta reč:
Za imena Gospoda Boga i tvrde Slave nebeske: svetih slavnih Proroka, koji prorekoše dolazak Spasitelja našega: Sv. Preteče i Krstitelja Jovana, kuma Božijega; sveta četiri velika proroka: Isaije, Jeremije, Jezekilja i Danila; svetih slavnih Apostola Hristovih, koji nauku Njegovu propovedaše; propovedaše i nama u amanet ostaviše i sveta četiri velika Evanđelista Hristova: Mateja, Marka, Luku i Jovana, koji sveta Evanđelja napisaše i nama za cnacenje ostaviše; da se i njima smerno molimo i poklonimo:

Va slavu i čest!
Svi odgovaraju: Va slavu i čest.

Samo biŽeljku zamolio, da na ovom sajtu i bazi promeni charset umjesto sadasnjeg 5589-1 u utf-8 da se može unositi ćirilica koja je naše pismo.
nebojsa_spiric - 9366 - 27.04.2006 : Rade - best (0)

Nebojša Špiric - Špiro


Ćurka je ubio Špiru, a onaj balija je pice, toliko je mizeran da je greška njegovo ime napisati velikim slovom!
nebojsa_spiric - 9342 - 27.04.2006 : Rade - best (0)

O Špirinoj pogibiji


Ne mogu da vjerujem da radiš u špijunskoj kući, a da ne znaš osnovne stvari koje su se u toku rata dešavale u Vogošći, pošto vidim da si poznavao poprilično Vogošćana.

Pokojni Špiro je poginuo na Ravnom Nabožiću, u jednoj od najbriljantnijih Josipovićevih akcija, za koju je ovaj i dobio čin pukovnika.

Akciju je nadgledao i general Galić.

Kad je već bio poznat ishod akcije, i kad su Balije naglavačke počele da bježe prema Slivnu i Mahmutovića rijeci, ubica je po imenu zovnuo pokojnog Špiru, a onda kad se Špiro okrenuo, ubica je sručio rafal u njega.

Nakon toga je, takođe od srpske ruke poginuo još jedan momak iz Ilijaša, koji je mogao da bude "živi jezik" i da na vreme otkrije ko su zaista Radovan Karadžić, Joja Tintor, Momo Mandić, Tomo Kovač...

Da napomenem, to su bile jedine žrtve koje su pale u toj akciji.

Za kraj, da citiram velikog Njegoša čiji bi stihovi mogli da se podudare s ratom u Vogošći.

Velikaši, proklete im duše,
na komate razdrobiše carstvo,
srpske sile grdno satriješe;
velikaši, trag im se utro,
raspre sjeme posijaše grko,
te s njim pleme srpsko otrovaše;
velikaši, grdne kukavice,
postadoše roda izdajice.
O prokleta kosovska večero,
kud ta sreća da grdne glavare
sve potrova i trag im utrije;
sam da Miloš osta na srijedi
sa njegova oba pobratima,
te bi Srbin danas Srbom bio!
Brankoviću, pogano koljeno,
tako li se služi otačastvu,
tako li se cijeni poštenje?
O Miloše, ko ti ne zavidi?
Ti si žertva blagorodnog čuvstva,
voinstveni genij svemogući,
grom stravični te krune razdraba!
Veličastvo viteške ti duše
nadmašuje besmrtne podvige
divne Sparte i velikog Rima;
sva viteštva njina blistatelna
tvoja gorda mišca pomračuje.
Šta Leonid oće i Scevola
kad Obilić stane na poprište?
Ova mišca jednijem udarom
prestol sruši a tartar uzdrma.
Pade Miloš, čudo vitezovah,
žertvom na tron biča svijetskoga.
Gordo leži veliki vojvoda
pod ključevma krvi blagorodne,
ka malopred što gordo iđaše,
strasnom mišlju prsih nadutijeh,
kroz divjačne tmuše azijatske,
gutajuć ih vatrenim očima;
ka malopred što gordo iđaše
k svetom grobu besmrtnog života,
prezirući ljudsko ništavilo
i pletenje bezumne skupštine.
jezik - 9260 - 25.04.2006 : Rade - best (0)

za ingelfingen


Ja mogu da razumim donekle da razumijem da vama balijama nije do istorije, jer je i nemate. Vi potezete pitanje agresije, a ta drzava nikad nije ni postojala...
Sto se tice jezika, taj "bosanski" samo moze da se tumaci kao dijalekat stanovnika doline Bosne(od Ilidze do Doboja), jer bi po tvojoj logici trebao da postoji i romanijski, hercegovacki kao i mnogo drugih jezika koji se na ovom malom prostoru razlicito govore...
Procitaj UNESCO-v spisak knjizevnih jezika i vidjeces da tamo nema ni "hrvatskog", jer ta sjede pitomi i pismeni ljudi i znaju da je to samo izvrnut srpski jezik.
djukanija - 9200 - 25.04.2006 : Rade - best (0)

U vezi Crne Gore


Poenta ovog referenduma se oslikava u latnskoj izreci: "Divide et impera"(podeli i vladaj).
za licne narko interese, djukanovica & co odovji srpsku kolijevku od matice, i predaj je siptarkoj narkomafiji.

Na ovaj referendum ce da izadju siptari, balije, i onaj zelenaski sljam, okupljen oko djukanovica, koji je, kako nam je poznato, nezakonito sjeo u predsednicku fotelju, kao sto je i u Srbiji, pored ubjedljive pojede radikala, vlast preuzeo homoseksualac Boris Tadic.

Ova kratkovida igra djukanovica, i "CUM GRANO SALLIS (za saku soli, a sad bi mozda bilo modernije, za saku dolara, ili kokaina)", radi legalizacije prodaje vlastite droge, udruzuje se sa siptarskom narko mafijom(koja u svakom momentu raspolaze sa 1tonom droge! ? ), i Nemanjica kolijevku, Ribnicu(kraj Podgorice), hoce da odvoji od matice Srbije.

Mozda to odvajanje od Matice ne bi bilo toliko strasno, da za kratko vrijeme nece znaciti i pripajanje Crne Gore balistickom projektu Velike Albanije.
Jer, referendum nije ni obavljen, a siptari Ulcionja, Bara. . . . , traze neke autonomije, a balije ujedinjenje sandzka i jos jedno novo cijepanje.

A mozda ne bi trebalo ni zamjerati rukovodstvima Srbije i Crne Gore.
Mi svi hocemo Evropu.
Oni nam i daju Evropu.

Legalizacija homoseksualaca(od kojih je Boris Tadic jedan), je zapravo najmoderniji trend koji se siri iz jedne clanice EU u drugu( Belgija je odnedavno postala 4 clanica EU koja odobrava adopciju djece homoseksualnim brakovima).

A sto se djukanoviceve droge tice, pa narkomanija je potpuno legalna stvar npr. u Amsterdamu, pa cemo uskoro umjesto dosadasnjeg niksickog piva od hmelja i jecma da pijemo pivo od marihuane, i umjesto Vasojevih unuka ulicama Podgorice gledati nadrogirane hipike.
Pa ko ne bi u Evropu?
boro_radic - 8440 - 17.04.2006 : Rade - best (1)

ZA Nećka


Necko,
a ko je napisao "Islamsku deklaraciju" i jesi li čuo za pokret "Mladih muslimana" koji je bio aktuelan krajem 70-tih i pocetkom 80-tih godina?

Dalje, pogledaj knjige gruntovnice, pa da ćeš da vidiš da je Sarajevo zemlja Pavlovića i da su Ekonomski fakultet, Skupština te Vlada napravljeni na zemlji SPC. Oko 75% zemlje u čitavoj BiH, i čak 80% Sarajeva je gruntovno srpsko.

Kada si takav internacionalista, zašto nisi sačuvao Sikiraše, Vladušiće, Ristoviše i ostale od Ačkara i njegove muhamedanske braće.
grahoviste - 7540 - 04.04.2006 : Rade - best (0)

Za Jelenu


Jelena,

pojedinačno nećemo moći, ove srpske ustase olicene u sudijama i srpskom rukovodstvu natjerati da pokrenu ista protiv balija u vezi zlocina u Grahovištu, a potom i u Pofalicicma.

Nasa vlast i mediji znaju sta se desilo, eno procitala si dokumenat gosp. Bogdanica koji kaze da se predmet nalazi u tuzilastvu u Spskom Sarajevu

Moj je predlog da smislis neki tekst koji ce ovde na stranici moci procitati svaki posjetilac i koji ce sadrzati pitanje zasto Srpske vlasti cute i ne pokrecu postupak protiv muslimanskih zlocinaca, a Željka bi molio da omoguci da svaki posjetilac ove stranice taj tekst moze direktno poslati predsjedniku republike, vlade, skupstine i ministru pravde ovakakv e-mail.

Jednostavno, moramo raditi po SV. Jevandjelju gdje Gospod kaze "KUCAJ I OTVORICE TI SE! ".

Molio bih sve posjetioce ove stranice da na dole naveden e-mail adrese uputi pitanje zasto srpska vlast prikriva muslimasnke zlocine na Grahovištu i u POfalicima i zasto predmet s dokazoma godinama lezi u tuzilastvu u Srpskom Sarajevu?


mprŽmpr. vladars. net-ministarstvo pravde
kabinetŽvladars. net -kabinet Dodika
pressŽbiro. vladars. net -press centar vlade
kabinet. pŽblic. net- predsjednik r s dragan cavic

na stranici http://www. narodnaskupstinars. net/lat/kontakt/kontakt. php
mozete postaviti isto pitanje narodnosj skupstini


muslimani - 6041 - 21.03.2006 : Rade - best (0)

Za Samru


zamenila si me potpuno s onim Papetom. Vidim da ti je i dalje opsesija i da za drugog radeta i ne znaš iako ih je u Vogošći bilo bar 1000. Dalje striji sam i od tvog babe, pa imaj malo uvazavanja kad pricas. Doduše ja tebi opraštam jer ste svi vi retardtirani, sav normalan svet živi u 21. veku, a vi tek u 1412. godini.
muslimani - 6025 - 21.03.2006 : Rade - best (0)

Za sami


Ej upravo sam se raspitao gospođo samra.
Začudilo me što ti je taj Pape u fokusu.

A onda sam saznao za "romanse" ispod tribina na stadionu, i da ti je taj Pape, zapravo bio prvi, pa ga se zato rado sjećaš.

Sad si malo nervozna, jer ti ti osunećeni adumi ne mogu ništa, a i latinska izreka kaže.... BONUS, PAXIS DOMMUS, pa moraš da laješ, jer dok ti opet Pape ne dođe tebe nema ko da smiri.

Sad pročitah da si me nazvala papkom.
Samo da ti kažem, da ti papak na mami rokće.

Drugo, u pravu si nisi moj nivo.
Tvoje porjeklo je smećarsko i nadničarsko, a moje vojvodsko.

Ja u Vogošći imam 100 hektara zemlje, 2 kuće i 12 ostalih objekata, a ti imaš samo te usmrđele dimije koje ti je nana donijela iz Foče.

Što se Srbije tiče, ide drugo poluvreme.

Kad se očistimo od naših izdajnika i kad vas ostave ovi okupatori, koji će se ako Bog da ubrzo o svom jadu zabaviti, naša će Srbija opet biti u Karlovcu, a onda

Nestaće vjere
koja dupe pere
vogosca - 5985 - 21.03.2006 : Rade - best (0)

Vasi zlocini


Da vam kazem taj momak od godina se tereti za zlocine koje ste samo vi nanijeli svojoj "braci".

Ubili ste onog Ibru Softica i da ne neabrajam.

Onda ste Djoku Djokica zarobili na vodi, i malumnog čovjeka optužili da je snajpetrista.

Pa ste kasnije sudili onom Damjanovicu za bacu Krso koju je 2 godine poslije rata ubio onaj mali Efendic.

Kad spakujete piceta, ackare, bakira crvenjka, mehmeda zlatarca, i ostale pogani, onda cemo tek da utvrdimo da li je momak sa 16 godina uopste mogao da nosi pusku u Mladicevoj vojsci.
vogosca_razno - 5983 - 21.03.2006 : Rade - best (0)

Za sami


Prvo, sarajevo nije tvoje, jer ne pripada sandžaku, nego je i sada gruntovno srpsko, raspitaj se malo čiji je Marin dvor i npr. Ekonomski fakultet, ako pod svojim obrazovanjem ne smatraš samo onih par časova provedenih u mejtefu u Ugorskom.

Dalje, što se smrada tiče, zaviri malo u svoje usmrdjele dimije, i da si civilizovana, ne bi ih po gradu ni nosila, jer koliko znam da se na asfaltu ne siju kukuruzi, pa nemaš potrebe vrane plašiti, ako to nije dio kulture naslijeđen negdje tamo u Žepi ili Srebrenici

Za kraj da ti kažem za "tvoje" lijepo Sarajevo, u kojem i sada imam 1000 dunuma (100 hektara) djedovine, koliko nema sav baliluk u Vogošći zajedno. Onu pjesmu koju si pred rat mogla čuti ulicama Vogošće...

Sarajevo ispod Trebevića,
Bićeš opet varoš Karađorđevića
muslimani - 5904 - 20.03.2006 : Rade - best (0)

Odgovor cerimagicu


Da ne možete, to je prirodno, jer vas odmah po rođenju hodže uštroje, pa živite kao adumi čitav život.

To je očigledno i u praksi, jer vam braća Srbi uvijek krešu najbolje ribe.

Ja sam za primer naveo Vogošću, a tako je svugdje.

Da li Boba kreše Brenu, koja je čak i ime promenila pa se ne zove fahreta, nego Jelena.

I kad imadneš vremena reci muratu da pusti vodu, jer alija hoce da se kupa pred namaz.
muslimani - 5882 - 20.03.2006 : Rade - best (0)

Osunećene Balije


Vi balije da možete, koliko lajete, ne bi vam Srbi povalili najbolje ribe u Vogošći, od Zehre, Bisere, Dženeane, Berine... A što se mene licno tiče vaše smrdulje ne bi dotakao ni strujom.

Samo objasni ko su ove tri žene?

A drugo, vama koje su Vas hodže naučile da samo lajete, k'o paščad, drugo vam ništa i ne preostaje, jer šta možete kad ste uštrojeni odmah po rođenju.

Dok su Srbi bili u Vogošći, vaše bule su bile mirne, a čim je Vogošća vama predana, stvoreno je bar 10 izričito zenskih stranaka, koje traže zadovoljavanje svojih "prava", jer im ne možete pružiti vi napola osakaćeni adumi.
poturice - 5761 - 19.03.2006 : Rade - best (0)

Kako su nastali muslimani


Muslimani su nastali kada je jedan trgovac, zvani Muhamed "opalio" svoju rodicu Hatidžu, pokupio njene dukate, pročitao jevrejski talmud, i iz njega prekopirao 90% sadržaja od zabrane krmetine, alkohola... , samo je subotu, promenio u petak, i počeo propovjedati "novu" vjeru za šta su ga baš njegova braća hjela ubiti, pa su ga radi ogromnih prevara počela juriti po Meki i Medini, gdje je i zavrsio kao varalica.

Da bi bio malo pismeniji i upuceniji, procitao bi "Knjigu o Muhamedu", koju je napisao tvoj "brat" Iso Kalač.

KOliko je vasa vjera napredna dovoljan je podatak da vi trenutno živite u nekoj 1412. godini (u XIV vijeku), pa i ne čude me retardirani komentari koji dolaze od tvoje braće.

A taj tvoj "mirisljivi" piče, koji smrdi na pseću guzicu, je zajedno sa svojom majkom po kontejnerima rovio i tražio svinjske kore da ubaci u pasulj, i pojeo je više slanine nego što je težak.

Sad u Foči nema Dina
odnijela ga voda Drina.
srbi_izdajnici - 5603 - 17.03.2006 : Rade - best (0)

Vukota, Komanda u 'Sonji'


Ja sam rekao da smo 15. 08. imali najveće gubitke, jer je tada poginulo 12 momaka na Orliću, zahvaljujući vašem zetu Vukoti Vukoviću koji vam je odao plan akcije na tri dana prije početka iste.

Vama je naša personala ostavila u pansionu "Sonja" kompletnu ratnu arhivu koju je objavljivao "Dnevni avaz", pa nema potrebe više to ni objašnjavati. Samo za ilustraciju, recite koliko ste vi imali žrtava na Žuči, i da je najmanji broj bio 500 u akciji koji su mjesecima smrdili i gavranove hranili.

Uostalom, vašu hrabrost ste dokazali jedino na golorukim i svezanim Sikirašima i Vladušićima, za šta je taj vaš Pice dobio neke kurčeve ljiljane...

Sama činjenica da su on i Slaviša Šućur najhrabriji vaši borci govori o vašem junaštvu...
vogosca - 5345 - 14.03.2006 : Rade - best (0)

Niko krupno, ka turcin ne laze!


Nas slavni Njegoš reče: "Niko krupno, ka Turčin ne laže! "

Prvo, što se tiče, da je Ugorsko bilo goloruko, već sam pisao kad im je Joja predao pun kamion oružja koji je istovaren u džamiji.

Drugo, svoju golorukost su pokazali kad im je bio pasiji ramazan 03. 04. 1992. godine, pa su te Krše sa MB-82 mm gađale Vlačino brdo, Bunijevce i Živkoviće na Žuči.

Što se tiče te hrabrosti nekog propalog fudbalera koji se onesvestio, i kojem je PM M72 7, 62mm ispao iz ruku, prije nego što sam ja "potegao" svoj S&W cal. 44 u novembru 91. godine, dovoljno je da se pisac članka o nekakvom Mrši nikada više ne pojavi na ovim stranicama.

Da je pametan, sam bi se javio u Hag, dok mu sajla nije presudila.
grahoviste - 5301 - 14.03.2006 : Rade - best (0)

Zločinci sa Grahovišta


Jelena,

pročitala si izvještaj od Vlade R. S. Ostalo je de se izvrši pritisak na Vladu i sudije da konačno procesuiraju zločince u vezi Grahovišta.
Oni imaju dovoljno dokaza da one zločince gurnu iza rešetaka na doživotnu, samo treba naše vlasti pritisnuti da se probude iz zimskog sna.
bozur - 5082 - 11.03.2006 : Rade - best (0)

Neke informacije o Božuru


 • Božur je poginuo, 15. 08. 1992. godine.
 • Božurovi roditelji nisu živi.
 • I ja sam od nekih muslimana čuo da je Božurov spomenika porušen na Krivoglavcima.
 • Božurove sestre žive na ivici egzistencije u kolektivnom centru u Višegradu.
 • Ovaj link vodi na pjesmu o slavnom Bozuru. Klikni ovdje.
 • bozur - 5021 - 10.03.2006 : Rade - best (1)

  Božur - simbol Vogošće


  Kada bi neko pitao: "Ko je simbol Vogošće?", moj odgovor bi vjerovatno bi odgovor bio: "Božur".

  Predrag Zarkovic - BozurZvuči malo čudno, ali se ni jedna promjena u Vogošći nije desila, a da pokojni Božur na neki način nije bio njen predstavnik.

  Od nekad srećnih i bezbrižnih dana i druženja u parku, pa preko onih tmurnih kosovskih dana, i do izbijanja ovog nesretnog rata, ovaj uvijek nasmijani mladić plave kose, je nekako u svemu uspjevao da bude prvi.

  Porijeklom je s Kosova. Mislim iz okoline Peći.

  Iako potiče iz radničke porodice, shvatio je da "tuđa ruka svrab ne češe", pa je sredinom 80-tih otvorio gril Božur, po kome je i dobio nadimak.

  Iako je uvijek bio u društvu pokojnog Bore, Gage i drugih "žestokih momaka", nikad se nije okušao u porocima u kojima su Boro i Gaga počivali. Vjerovatno znate da je Gaga prije rata naručio ubistvo Bore Radića i da je u restoranu "Vogošća" poginuo potpuno nedužan momak.

  Bio je jedan od rijetkih Vogošćanina koji su postili sve postove, sve srijede i petke, još dok je u Vogošći harao komunizam.

  Jedno vrijeme, dok je dovozio užinu za škole, bio je kritikovan zato što srijedom i petkom dovozi isključivo posnu užinu.

  Međutim, Božur nije bio nacionalista. Štaviše, imao je običaj da nahrani prosjake, a još češće su neki od Blekića i Krša, među njima i "junak" Pice znali da dođu na besplatnu večeru.

  Bio je među prvim prevarenim Srbima koji su u slobodanu Miloševiću vidjeli spas, tako da je on među prvima u svojoj radnji istakao Slobodanovu sliku. Takođe je nasjeo i na priču da je Radovan Karadžić srpski spasitelj.

  Među prvima je bio donator SDS-a, misleći da pare idu nekome ko će da pomogne najugroženijim Srbima, a nije znao da pare idu u "Holiday Inn" za plaćanje pansiona Radovanovoj porodici.

  Kao što rekoh, pokojni Božur je bio čista slika i prilika života u Vogošći.

  Dok su mnogi krali i bogatili se, on je svog žutog kedija, kojeg je imao i prije rata, bukvalno mobilisao za potrebe Vogošće. Njime je razvozio hranu, vodu, ranjenike...

  Rat mu je uništio gotovo čitavu porodicu.

  Među prvima je stao na branik svoga naroda, nije gledao da se obogati i da hara po TAS-u, nego je neprestano jurišao iz akcije u akciju.

  Vječiti osmjeh plavokosog mladića zaustavila su izdajničke ruke balijskog zeta, "srpskog" pukovnika Vukote Vukovića i predratnog pedera i narkomana Dragoljuba Tošovića - Ćubeta, koji su na tri dana pred akciju na Orliću, džihadovim slugama odali plan bitke, pa je ovaj junak poginuo u klasičnoj sačekuši polovinom avgusta 1992. godine.

  Sem Božura u toj akciji je poginulo još 12 biranih srpskih vitezova.

  Božurov otac je umro u ratu, a malo nakon toga od muslimanskog snajpera gine i njegova sestra Draginja (10. 12. 1992).

  Ono što ne dozvoljava Božuru da se padne u zaborav, i što mnoge natjera na plač je Zoricina pjesma "Moj Božure", spjevana upravo njemu u čast.

  Neka mu je laka crna zemlja!
  grahoviste - 5010 - 09.03.2006 : Rade - best (0)

  Za Željka


  Hvala Željko.

  Vjerovatno imamo isti stav o pokojnom Bori, ali možda nisam lijepo objasnio, pa je došlo do pogrešnog tumačenja.

  Ali, sto se Bore tiče, neka mu je laka zemlja.
  Njega sam usputno pomenuo, ali moj cilj je da se nasa planeta upozna s ratom u Bosni i ko je zapravo koga klao.

  Naša gospoda iz 3. sarajevske (vogošćanske) brigade je muslimanima u pansionu "Sonja" ostavila čitavu ratnu arhivu koju su muslimanski mediji objavili i u štampi, i na TV, a nikad nisu se usudili da bilo kome ili u državi ili svijetu pomenu Grahovište, Pofalice, Čemerno, Tarčin, Bradinu, Kazane...

  Takođe naše ministarstvo informacija (koje bi se trebalo zvati ministarstvo ćutanja) nije nikad znalo reći svijetu da su se muslimani godinama pripremali za rat i nisu znali pokazati sve one sprave za mučenje koje su nađene po zauzimanju muslimanskih položaja, nisu znali reći da je Sarajevo na koga Srbi "vrše agresiju" j e gruntovno srpska zemlja, i da je i sad Marin dvor zemljiste SPC.

  Zato bih te molio da onaj spisak postradalih s Grahovišta staviš negdje na istaknuto mjesto, i da barem neko spolja (kad naše vlasti neće i kao da im je interes da se muslimanski zločin(c)i prikriju, što je za mene isto što i sam zločin) izvrši pritisak i na vlasti tzv. BiH, tako i na međunarodne organizacije da se zločinci kazne i da istina konačno dođe do izražaja.

  Jer i GOSPOD naš rece:
  JA SAM SVETLOST SVETU
  JA SAM ISTINA
  KO ZA MNOM IDE
  NEĆE HODITI U TAMI!


  Željko
  duboko poštovanje i srdačan pozdrav!
  Rade
  boro_radic - 4961 - 08.03.2006 : Rade - best (0)

  Petar Motika


  Mada mi Petar Motika nije upošte bitan, i da je u ovom momentu bitnija istina o muslimasnkim zločinima u Pofalićima, Grahovištu, na Čemernu, Tarčinu, Bradini... ovoj gospođi ću da kažem što kraće mogu u vezi Petra Motike. Isto tako, ova gospođa koje je poreklom sa Nišića, mogla da napiše koji članak o Čemernu.

  Petar nikad nije bio hrabar gdje treba. Nije se pokazao ni na Kosovu 80-tih godina, ni na Žuči, a pogotovu kad je trebalo intervenisati da npr. Gaga ili braća Eraković prodaju drogu u parku kraj stanice policije.

  Poznato je i to da su se Boro i Petar godinama gledali poput mačke i miša. Takođe je poznato i to da su, samo na 3-4 mjeseca pred Borinu pogibiju jedan na drugogo pucali. Pri ovome mislim na Krivoglavce i prvo zauzimanje stanice 03. 04. 1992. godine.

  Boro kad je krenu u Ljubinu, mogao je povesti bilo kojeg svog specijalca, da ne vodi fukaru Petra. Petra je neko tu upakovao, ali ne sa ciljem da se eliminise Enes Durak.

  Osim toga, ovo bi mogao posvedočiti i dr. Lazić iz Blažuja, Petar je sam sebe ranio, pa bi se moglo zaključiti kakva je uloga Petra u Borinom slučaju.
  grahoviste - 4863 - 07.03.2006 : Rade - best (0)

  Odgovor Mustafi


  I ja sam bio akter tih događjaja, pa je sada više nego glupo pričati da je mlijeko bijelo i ko je u ovom ratu koga napadao i ko je zločinac.

  Uostalom Bog vidi sve i on će sve da presudi, a ne neki umobolni fanatici opčinjeni "vjerom" trgovca i preveranta koji je postao prorok samo zato što je oženio svoju rodicu Hatidžu i nasledio njeno bogatstvo.

  A vi muslimani, ili da li upošte znate kako se zovete, da ste zaista zdrava nacija znali bi svoje porijeklo i ne bi ga se stidjeli ( kao što se ja ne stidim svojeg crnogorskog i vojvodskog ) i od njega napravili najveće neprijatelje, nego bi se pokajani vratili svojim korijenima od kojih ste nastali.

  Tako ste na 5 godina prije rata nauružavali "djecu" od 16 godina pa nadalje.

  Kao prijeratni policajac, najviše intervencija sam imao u srednjoj mašinskoj na Marin dvoru i u ETS u Buća potoku, gdje su isključivo ta "djeca" na ekskurzijama po Španiji kupovali pištolje "kobre" po 200 maraka i pomoću njih srpskoj djeci otimali novac, odjeću, obuću i vredniju školsku opremu, pa je čak dolazilo i do ranjavanja srpske djece, od kojih su neka smrtno završila.

  Međutim, komunističke (čitaj ustaške) vlasti u Sarajevu su to tumačile kao maloljetničku delikvenciju, i kao pojedinačne slučajeve, a ne kao jednu vrstu islamskom deklaracijom organizovanog terorizma i fašizma.

  To balinče koje je "zaglavilo", da je bilo marljiv učenik (ako je bilo učenik), sjedilo bi u kući i spremalo se za nastavu, a ne bi kao član fašističkog MOS-a, s handžarom u ruci napadalo na Grahovište.

  Uostalom, pitanje je da li ga je pokojni Željko zaista ubio, to ste možda sami vi uradili, kao što ste napravili darmar na Markalama, da bi Srbi bili bombardovani.

  Tako ste napravili izgovor i za Grahovište, samo da bi mu došli glave, jer je Grahovište bila odskočna daska za Pofaliće, koji su, samo 4-5 dana nakon Grahovišta, takođe stravično postradali i da su najveci zločinci baš bile one iste balije koje su poklale i Grahovište.

  Osim toga, u CSB Sarajevo baš ti nesretni mučenici su bezbroj puta, još od 1990. godine obraćali se tadaćnjem načelniku CSB-a Kuhinja Ruždiji, da neprestano trpe šikaniranje od strane fanatika s Kobilje Glave, ali isti nikad nije intervenisao kako zakon nalaže, nego po onoj "Ono pas (balija), a ono mu brat (načelnik)".
  grahoviste - 4784 - 06.03.2006 : Rade - best (0)

  Odgovor Jeleni


  Jelena, pokušaću da objasnim onom baliji par stvari za onog balijaća što je "zaglavio" na groblju.

  Sto se tiče onog ubistva Demirovića, to je ubistvo bilo na groblju na Orliću u samoodbrani čitavog sela.

  Znači, nije bilo u dvorištu na Kobiljoj glavi, kao što su balije u dvorištima na Grahovištu pohvatale ove mučenike, nego u samoodbrani sela.

  Muslimani su i prije zvaničnog početka rata, pokušali da napadnu vidjenije ljude i čišto srpska sela.

  27. 02. čutura Murat je u Vogošći bezuspješno pokušao da uhapsi dva mladića koji su se po srpstvu malo više isticali, ali je dobio po njušci i shvatio je da sokola čerupati nije lako.

  28. 02. su napali Krivoglavce zajedno sa Petrom Motikom, kojeg je javno preko TV u drugom dnevniku Vehid Hodžić, načelnik SUP-a Vogosća, pohvalio kao jedinog Srbina koji je jurišao na Srbe.

  29. 02 je bilo poznato ubistvo Srpskih svatova, kad smo mi organi zovali barikade, tako da smo

  01. 03. u Semizovcu na barikadi razoružali Alijinog tjelohranitelja koji je imao: hekler, revolver s&w cal. 44, beretu i 6 bombi u gepeku mercedesa.
  S obzirom da je oružje dio moje profesije, znam da je van svakog propisa da jedan civilni čuvar, kakav je bio Alijin tjelohranitelj, nosi toliko oružje.

  02. 03. smo nakon ove muslimasnke prijeratne ofanzive ponovo alarmirani, jer se na Grahovištu okupila rulja naoružanih muslimana koja je nasrtala na selo.

  Bio je je plan da izadjemo na Grahovište u ispomoć toga dana. Medjutim neposobni Joja Tintor nije na vrijeme reagovao, tako da je Željko, koji je jedini na Grahovištu imao pušku, bio prinudjen da odvrati balije, jer drugog izlaza nije ni bilo nego da puca.

  Koliko znam da je to balinče koje je ubijeno bilo 1971. godište i imalo je 21 godinu u trenutku pogibije. Nije riječ ni o kakvom djetetu, nego o islamskom fanatiku koji je htio da pravi džamahiriju na vjekovno srpskoj zemlji.

  Osim toga, poznato je da je jos prije rata sva muslimanska omladina bila okupljena u fašistički MOS (muslimanski omladinski savez) koji je osim vojne obuke (kad je pala škola na Vracama zarobljen je veliki broj balinčadi kao što je bio Demirović koji su "dresirani" za rat), pratio pokrete svih vidjenijih Srba po Sarajevu.

  Za Vogošću znam da su takve poslove radili Tarik Baručija, Muhamed Kožljak, Almir Hamzić, tako da je onom baliji više nego glupo reči da se radi o nekakvom nedužnom djetetu.
  grahoviste - 4721 - 06.03.2006 : Rade - best (0)

  Odgovor ahmedu


  ahmede
  Da li je goranova majka bila snajperista kad ste je gvozdrenim vilama izboli?

  Da li ima igdje u zakonu da se zivom covjeku koza dere, kao sto je zeljki oderana?

  Sta fali da se taj ackar pojavi na sudu, a to si mozda sam ti, pa ako ne bude(s) kriv, onda na slobodu kao onaj Sretko Damjanovic, kojem ste sudili zato sto su krse i blekici zivi?

  Da je ackar zaista vas izdao, on bi zavrsio kao Ibro Softic, kojeg ste ubili odmah u aprilu, jer nije htio da krvari svoje ruke od Bunijevce i Zivkovice.

  I ako Bog da, nece sam ackar pred sud, ici i kaljanci, zige, zuke... , a ako za njih ovog suda ne bude, naci ce se neko da tim zlocincima presudi.
  grahoviste - 4682 - 06.03.2006 : Rade - best (0)

  Grahovište


  Zelim da se zahvalim gospodji(ci), koja je objavila ovaj spisak postradalih, a sada bi svako ko se imalo osjeca pravednim, a pogotovo Srbinom, na sva zvona, i na sve institucije i instance, koliko je god u mogucnosti da se izvrsi pritisak, da se ovaj slucaj procesuira.

  Nasi zvanicnici, kao da su se nekog plasili da sve ove godine, cute, za ovaj i ostale zlocine, koje su proveli alijini fanatici, a bili su spremni da prave spomen obiljezja Srebrenicanima od kojih su mnogi i sad zivi i zive potpuno normalno u Sarajevu i Tuzli.

  Jos bi samo dodao, dok sam bio u Vogošći, neki od Sikirasa i Ristovica su pominjali ime bakira crvenjka, mehmeda zlatarca, one nule zvane pice, kao i neke kaljance iz pofalica.

  Takodje muslimani zarobljeni na zuci su posvedocili ove Jelenine navode uz to da su Željkoi Vladusicu zivome kozu derali, a izvjesnu sada, pokojnu gospodju Sikiras da su zivu zboli gvozdenim vilama.

  Osim tog a, tadasnji obavestajci bi, sada kad su se spustile zavjese trebale da raspakuju ratnu arhivu i da bar, u ime humanosti konacno otkriju istinu sta se zaista desavalo u Sarajevu, i da su se Srbi samo branili u svojim dvoristima, od islamskom deklaracijom umno poremecenih ratnika dzihada.
  borci - 4604 - 04.03.2006 : Rade - best (0)

  Brate Srbine


  Brate Srbine!!!

  Bog ti ti mio na pomoći bio, vazda milo na krilu nam bilo!!!
  Da te Bog poživi i svu braću Srbe!!!

  Bogu milom hvala kad smo se ocistili onih pogani kao sto je bila ta nula zvana pice i ono sto narodni pjesnik kaže "Oj Cetinje čast ti svaka kad si čisto od Turaka!" , samo da nas Bog nije kaznio da imamo joju i njegove satelite izdajnike, pa da i našu Vogošću očistimo od baliluka koji se počeo kotiti kao krompirova zlatica.

  Ali Jevreji su se pozdravljali "Dogodine u Izraelu", i dočekali su, pa im sada ni milijarda džihadlija ni pera ne može odbiti.

  Tako ćemo i mi, ako Bog da opet napraviti našu Srbiju u Karlovcu, samo dok se ove belosvetske gnjide o svom jadu zabave. Imaju onu Kvebek, Luizijanu, Teksas, Novi Meksiko, Korziku, pa kad se kod njih zakoleba, njima nece biti bitni bečki konjušari i ovaj srpski otpad zvani muslimani, bošnjaci, ili kao se već zovu, ni sami ne znaju, mi ćemo samo da usetamo, onako više paradno u ove sada okupirane gradove i na Karlovcu da granicu napravimo!!!

  I na kraju, zaboravio sam da kažem onom ustaši što kaže da je iz Karlovca, dok sam bio tamo na Koranskom mostu i pratio ustaške pokrete po Karlovcu, ostala mi je jedna pjesma koju je u svom dvoristu pjevao izvjesni Jure:

  Nema vojske, nema garde
  bez Mladića i kokarde!

  raspad_juge - 4603 - 04.03.2006 : Rade - best (0)

  Gdje je sve srpska zemlja


  Ja sam bio i na Plitviama i na Koranskom mostu, a ti nisi, ti si negdje po Zagrebu pljačkao gluve babe i glumio nekog ustašu.
  Srbija ce ako Bog da opet biti u Karlovcu.


  To su vjekovima nasi prostori, pa je čak i okupatorska Austrija prije priznala Srbe, nego vas "hrvate" koji ste ustvari istorijsko smeće bez ikakvog porijekla i istorije

  Ko ste vi hrvati, to pise na vratima minhenske katedrale "Sačvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata! "
  što se najma tiče, Srbima su švabe bile sluge, raspitaj se malo za selo Sase zašto se tako zove i opet će, a vi ste kroz istoriju samo bili bečki konjušari i to je vaša eurposka historija.

  Sto se ratne štete tiče, od Zagreba neće biti ni z, dok plati ratnu stetu za oba rata Srbima, a ako potenciraš Bosnu, i na nju je prava ustaška Tuđmanova kamarila izvršila agresiju, pa i sa te strane od kurčeve "lijepe vaše" ostaće samo par požutjelih slika.
  srbi_izdajnici - 4562 - 03.03.2006 : Rade - best (0)

  Pozdrav Srbinu


  Srbine:

  pozdrav tebi i svima koji me znaju.

  Onoj nuli se nisam ni htio obracati, jer je svako normalan u Vogošći od njega glavu okretao kad ga sretne.

  Tako je to jarane, narod je davno rekao: Kome ne daš krepati, taj te ne da živjeti.
  Tako je i ova nula od čovjeka od Baće pojela hljeba više nego u svojoj kući, a ubio mu je brata Miru.

  A da ima imalo mozga, sam bi otišao u Hag i rekao za šta je dobio te kurčeve ljliljane, i ko mu je to sve naredio da radi, imao bi šansu da poživi jos koju godinu. Onako je pitanje dana kad će od njega da budu samo 2-3 kabasa sapuna.

  Jasno je i vrapcima sa grane da onih nasih izdajnika nije bilo da bi mi za mjesec dana zavrsili čitavu Bosnu.

  Hvali se nekakvim kurčevim ljiljanima koje je dobio koljući babe i djedove po Grahovištu i Pofalićima, a nema muda da kaže koliko su Joja i Radovan para primili da padnu Pofalići, Grahovište, kad je izdajnik Joja uz svaku cijev dijelio samo 40 metaka, a ostatak preko Slave Kojića prodavao u Olovo.

  Zato momak nije zauzeo neki rov, pošto je Josipović preuzeo Vogošću?

  Prica da ima popis. Naravno, jer ga je Momčilio šoškic namjerno ostavio u kafani "Sonja", pa je "Dnevni avaz" pisao, ko je kad u Vogošći i koliko je municije zadužio.

  Sta je mislio?
  On da vadi oči i da pali žive Vladušiće, Pajdake, Sikiraše, koje je direktno Joja izdao, a da mu srpska vojska hrani majku?

  Mislim, ipak, iako smo bili izdani od svih, iako smo razoružani, kad alijina i njofrina vojska nije imala boljih vojnika od ove nule, da će naša Srbija ubrzo ako Bog da opet biti u Karlovcu!
  profiteri - 4484 - 02.03.2006 : Rade - best (1)

  Srpski izdajnici


  Kada mu je alijina država dobra, zašto je roditelje ostavio u srpskoj državi? Ili zašto nije bio hrabar da dođe da ih zaštiti? Zašto nije sačekao Penu ili Boru, nego se krio po Hasagića štalama još od januara 1992. godine?

  Hvali se da je kod Krša pobio 40 četnika, a samo su mučki ubili nenaoružanog Pecu Kuzmana, kad je čovjek vec sjedao u kola? Samo je u avgustu 1992. godine poginulo 15 momaka, kad je izdajnik Vukota Vuković na 3 dana prije poslao dojavu o akciji.

  A nije jeda bitka na Žuci nije prošla bez 500 poginulih balija, koji su mesecima smrdili i gavranove hranili, jer ih niko nije htio ni pokupiti.

  Koju ste bitku dobili, da niste nekog podmitili, od Joje Tintora koji vas je naoružavao (je li vam pred hotelom park 27. 01. 1992. godine u 17:00 časova predao pun kamion oružja, mercedes 1620 hladnjacu sa ljubljanskim tablama, koja je 28. 01. 1992. godine u 2:00 istovarena u džamiji u ugorskom, i da vam je lozinka bila 3 jednicana pucnja sa Kremeša da razgovor počne ) preko Momčila šoškića, kapetana kubatlije, majora Srete Škipine, pukovnika Vukote koji su od Radovana Karadžica imali dužnost da sahrane svaku svoju zonu odgovornosti.

  Mogao bih još da pišem o aranžmanima Joje Tintora i Slave Kojića, o ratnoj prodaji granata i vanadijumskih pločica, kad je kao žrtva srpske izdaje poginuo Ratko Blagovčanin, ali to su srpski problemi, i ako Bog da Srbi se se očistiti svoga otpada kao što su se očistili i od ovih balija.

  Ali tu je došao pukovnik Josipović, pa je izdajničke gnjide pozatvarao, a balija neka kaže kad su dobili neku bitku pošto je Josipović preuzeo Vogošću.

  Što se srpske vojske tiče, i Alija je javno u skupstini balinskoj rekao: "Ko je ta sila da stane pred Mladićevu vojsku? "

  To je ponovio i kad su ga devizne štediše pitale gdje su pare iz banki. Odgovorio je da je tri puta kupovao Goražde, pet puta Sarajevo, tri puta Bihać.


  A i Jure Pelivan je nešto slično rekao: "Kad bi odgovorio gdje su pare završile, završio bih i sa svojim životom. "


  Tako balijo, poljubi Radovana i Tomu, Momu, Joju i ruku i sve ove srske izdajnike koje ste potkupili i koji su vas naoružali i u životu ostavili, jer da izdajnika naših nije bilo vi se ne bi ni u Teheranu zaustavili.


  Hvali se da je ubio Piksija?

  Taj bi komentar dobro poslužio u Hagu da ova ratna priča stvarno dobije istinitu verziju. Ubiti ranjenog čovjeka koji je tri dana bespomoćno ležao, prilična je vojniku ptičijeg srca, jer družeći se jedino s golubovim drugo nije mogao ni imati.

  Prica nesto na srpsku artiljeriju!

  A jesu li braca Srbi samo sa četiri projektila po dva puta napravila dan žalosti u Brezi i Visokom.

  Koliko je labudova zalepršalo na Žuci 1993. godine, kad je 155-com pogodjen tenk iz prvog hica?


  Koliko su hrabri i jaki kad nema srpskih izdajnika govore borbe u Nahorevu, Tihovićima i Svrakama, gdje su u svakoj kući imali po pola tone kasenih bombi ukradenih iz Pretisa, i gdje se njih po 500 nije moglo oduprijeti jednom vodu golobradih mladića iz kasarne u Semizovcu.

  Sav njihov otpor je trajao koliko i orgazam prosječne kurve.

  Zato poručujem baliji, pošto je dobio pseće simptome bjesnila, pa samo laje, na vreme nek nađe veterinara i ispriča mu svoje probleme, jer može doći šinter po njega da mu nabije sajlu oko guše i od njega da napravi sapun!
  sport - 3202 - 19.01.2006 : Rade - best (0)

  Odgovor Duci


  Ukratko da odgovorim na Ducin komentar o sokolackom sportu.

  Tačno je da je sport jedina pozitivna aktivnost koja okuplja sokolačku omladinu.

  Lijepo je što omladina putujući po takmičenjima stekne nova poznanstva, tamo negdje vidi ljepsi život nego u Sokocu.


  Lijepa su i slavlja nakon pobjeda koja ne bi u drugim prilikama možda bila tako lijepa i "moćna".


  Međutim, da li je taj sport zaita tako pozitivan, ili je i to jedno sredstvo za "pranje para" koje koriste sokolački kriminalci?


  Da li se pozititvnim može smatrati to što je svaki drugi sportista invalid?

  Uzmite bilo koji sportski klub da li fudbalski, ili atletski... i pogledajte procentualno koliko sportista provodi dane po CBR-u, banjama, bolnicama i ostalim rehabilitacionim centrima umjesto na treninzima i takmičenjima, zahvaljujući baš stručnosti trenera, jer su isti povrede "zaradili" baš na treningu.


  Da li je pozitivna pojava da ta medaljama (koje jedino kod Milomira Kusmuka u Han Derventi vrijede 1 KM/KG ) zanesena djeca zapostave redovno školovanje?

  I da li se iko upitao kud' će sutra ta djeca kad se osakate, ostanu bez obrazovanja, bez novaca koje potroše liječeći se širom srpskih zemalja i Evrope, i kad se radno onesposobe da ne mogu sebi ni za lijeka zaraditi?

  Da li je pozitivno da niko ne pokrene pitanje odgovornosti trenera koji radi lične slave i ličnih profiterskih interesa, od cvjeta mladosti prave bogalje i socijalne slučajeve?


  Sta vrijedi par novinskih članaka u SIN-u Željki Bartuli da joj nema ravne, da blista punim sjajem... Sada kad mora dva puta mjesečno da se kljuka "blokadama" da bi umirila bolove za koje su odgovorne te neznalice koje uzimaju za pravo sebi da se nazivaju trenerima?


  Šta vrijedi tim jadnim fudbalerima koji su potrgali mišiće, oštetili kičmu i da ne nabrajam, 150. 000 maraka godišnje koje se daju FK Glasincu, kad taj iznos nije dovoljan bilo kojem pomenutom da se za života liječi?


  Zar nije tragedija da je 8 od 11 prvotimaca pretrpjelo teške povrede?

  Da li je pozitivno to što su pojedini sportisti narkomani i alkoholičari, i u nedostatku novca potrebnog za drogu nasrću na obične građane tražeći novac na svaki način i da taj sokolački ponos F. K. Glasinac u jednoj utakmici u Gacku primi 11 golova?!

  Ovo pišem radi generacija koje dolaze i onih mladih koji su imali priliku da zarade tih 100-200 grama mesinga, da ih sportska slava ne ponese, i da ne bi ne daj Bože završili na invalidskim kolicima kao njihovi prethodnici, jer očigledno je da S. D. "Glasinac" sve više liči na fabriku za proizvodnju invalida, i zato jer nijedan sportista koji se smatra uspješnim nije uspio promašiti ortopedsko-hiruršku kliniku.
  predlozi - 2626 - 19.11.2005 : Rade - best (0)

  Plebiscit


  dajte svoj glas za nezavisnu i slobodnu Republiku Srpsku

  www.plebiscit. rs. sr
  boro_radic - 2119 - 17.09.2005 : Rade - best (0)

  Pjesma o Boru Radiću


  To Vogošća još ne pamti,
  niti će se rodit' skoro
  takav vitez, takav junak,
  k'o što bješe Radić Boro!

  Ref:
  Dok je Srba biće
  poštovan i slavan,
  ni Kraljević Marko
  Bori nije ravan!

  Da li si ti zapamtila,
  kada svićeš rujna zoro,
  dal' je bio takav junak,
  k'o što bješe Radić Boro!

  Ref:
  ...
  oglasi - 1544 - 13.05.2005 : Rade Jovkovic Rogatica - best (0)

  web prezentacije


  Izrada i hosting web prezentacija vrlo povljno. Posjetite www, privreda, org ili www, btgport, net www, auto, rs, sr
  Idi na stranu - |listaj dalje|