fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

jovo_mijatovic - 96259 - 23.06.2016 : Pero Trkulja Banja Luka - best (0)

Gorušica, gastritis


Pozdrav,

Imam gastritis i gorušicu koji su otkriveni prije dva mjeseca: učestala gorušica, žarenje u prsima i grlu... Kako da se riješim toga problema, bio bih vam veoma zahvalan.
zlocini - 95215 - 19.02.2016 : Pero Sarajevo - best (1)

Ovako su branili Sarajevo: Čekao sam u redu da silujem devojčicu (12) ali ona je umrla


Ovo je svedočenje Jasmina Šljive, pred istražnim organima Republike Srpske, koje je dao godinu dana posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma, u kome otvoreno govori o zverstvima boraca Armije BiH nad Srbima koji su ostali u Sarajevu, te iživljavanjima nad ženama i zarobljenicima.

Prema njegovom svedočenju, on i Jusuf Lendo, Suvad Milić i pripadnici 10. brigade Armije BiH, tokom rata su se zverski iživljavali nad ženama i devojčicama srpske nacionalnosti. Mnoge su tokom monstruoznih silovanja, gde se smenjivalo i više od 20 vojnika, od zadobijenih povreda preminule tokom samog čina. Sakib Puškar, vojno lice koje je bilo u velikoj meri odgovorno za etničko čišćenje Srba iz Sarajeva, takođe je učestvovao u ovim zverstvima.

Šljivo, koji je bio pripadnik 10. brigade pod vođstvom Mušana Topalovića Caca svedočio je o mnogim zverstvima koje je Armija BiH tokom rata činila. Ovaj borac, koji je bio pripadnik Armije do 1995. godine je prema sopstvenoj izjavi oboleo od epilepsije zbog čega je proglašen vojno nesposobnim.

 • "Krajem februara 1993. godine Jusuf Lendo i Suvad Milić doveli su dvanaest godina staru devojčicu srpske nacionalnosti. Sa devojčice je skinuta sva odeća, a Jusuf Lendo je detetu ruke vezao za krevet. On je prvi izvršio silovanje, a zatim su to isto učinili Suvad Milić, Hodža Amir, Ljaljaj Enver i Kajanija Ferid. Dete je sve vreme plakalo, kada je Kajanija počeo da je siluje, devojčica je umrla. Ja sam, takođe, imao nameru da učestvujem u silovanju ali dete je umrlo. Telo devojčice Jusuf Lendo je stavio u kesu za đubre i odvezao u jamu Kazani" ispričao je Šljivo.

  Nesrećna devojčica bila je samo jedna u nizu Srpkinja koje su silovane i mučene do smrti. U aprilu iste godine, Jusuf Lendo je doveo Renatu R. (19) (identitet poznat redakciji). Silovanje je trajalo nekoliko sati, kada ju je dvadeseti vojnik silovao, Renata je umrla.

  Prema proceni Šljiva, samo tokom 1993. godine, u prostorijama jurišne čete, silovano je oko 50-60 devojaka i žena.

 • "Svim silovanjima nisam prisustvovao zbog obaveza u jedinici, kao i zbog toga što nisam uvek bio pozvan" rekao je Šljivo na svedočenju i opisao zlostavljanje nastavnice.

 • "Neposredno pre silovanja devojčice, Samir Bejtić je u prostorije jurišne čete doveo nastavnicu srpskohrvatskog jezika Nedeljku L. (32) (identitet poznat redakciji). Silovalo ju je oko 20 do 25 pripadnika jurišne čete. Nastavnica je preživela i danas predaje bosanski jezik u istoj školi u kojoj je i tada radila" rekao je Šljivo.

  Sejo Kadić Guz zaklao je Srbina jer ga je žena, Hrvatica, optužila da ima oružje u stanu. Kadić je doveo i nju na "Kazane" da gleda. Tu su je "jurišnici" iz 10. brdske silovali naočigled muža. Rođaku Zorice Z. silovalo je deset muslimana u Hransom. Kako je ispričala, pre toga su je ubacili u bure hladne vode da operu "vlaški šmek".

  Poznata je i priča o silovanju devojke Jagode J. (19) koju su ubili braća Zornić. Na nesrećnu devojku su nanizali gume, zapalili ih i pustili da se kotrlja na opšte veselje Alijinih "ratnika".


  Pored imena koja je Šljivo naveo u svojim svedočenjima, ime Sakib Puškar posebno se ističe kada je u pitanju etničko čišćenje Sarajeva, kao i brojna silovanja žena i dece. Puškar se sa komadantom Druge brdske brigade dogovorao da mu dostavlja poruke sa imenima i adresama Srba sa opštine Stari grad.

  Mnoga smaknuća Srba vršena su uglavnom po dojavama Puškar Sakiba. Puškar se smatra odgovornim za smrt bračnog para Drašković, Milene i Vase. Draškovići su bili u svađi sa komšinicom što je Sakib saznao. Svi su dovedeni na "Kazane" gde je Vasa Drašković nateran da siluje komšinicu, "da se izmire". Nakon toga su starije žene primorali da se grle, ljube dok su ih udarali lopatama. Na kraju, Vaso, Milena i komšinica su pobijeni krampovima i bačeni u jamu.


  Izvor: Portal Istočno Sarajevo
 • zdravlje - 92755 - 09.04.2015 : Pero Civsa Sokolac - best (0)

  Kozje mlijeko


  Iako kozje mlijeko ima karakterističan miris i okus, redovno pijenje tog mlijeka donosi niz povoljnih učinaka za organizam. Koza je rijetka životinja koja skoro uopšte ne obolijeva, pa i to može biti razlog više da se pije.

  Kada su u pitanju mliječni proizvodi, kozje mlijeko spada u najzdravije namirnice. Njegov sastav ima najveću sličnost s majčinim mlijekom. Kozje mlijeko je odličan saveznik u borbi protiv stresa, bronhitisa, alergija. Takođe, smanjuje rizik za nastanak karcinoma pluća, a mogu da ga piju i dijabetičari. Sadrži vitamine B1, B2, B6, B12, važne za jačanje nervnog sistema, a ima i 47 odsto više vitamina A u odnosu na kravlje mlijeko. Kalijuma ima 134 odsto više. Obiluje i mineralima kalcijumom i fosforom, koji su važni za čvrstinu kostiju, kao i cinkom i selenom, snažnim antioksidansima bitnim za održavanje imuniteta. Na osnovu rezultata istraživanja do kojih su došli, španski naučnici ovo mlijeko preporučuju i osobama koje pate od anemije izazvane nedostatkom gvožđa u krvi.

  U njegovim mliječnim mastima nalazi se i specifična linolna kiselina, koje u kravljem mlijeku nema. Istraživanja potvrđuju da ta linolna kiselina posjeduje antikancerogeno dejstvo, zbog čega bi kozje mlijeko trebalo preventivno da se konzumira u odbrani od kancerogenih oboljenja.

  S obzirom na to da koze jedu koru biljaka, njihovo mlijeko je bogato i silicujumom, mineralom koji povoljno utiče na kvalitet kože, kose, noktiju i nervnog sistema. Kozje mlijeko treba piti i zbog obilja oligosaharida koji deluju protivupalno, a istovremeno regulišu poremećenu funkciju crijeva, takođe zbog manjka laktoze, odnosno mliječnog šećera, koje kravlje mlijeko sadrži u daleko većim količinama.

  Dovoljna jedna čaša

  Da bi se zadovoljile dnevne potrebe organizma dovoljno je popiti čašu kozjeg mlijeka od 200 mililitara. Ta jedna šolja obezbjeđuje mališanima čak 18 odsto dnevnih potreba u proteinima koji su bogati esencijalnim aminokiselinama.

  Prirodni sedativ

  Surutka, kozji sir i jogurt takođe predstavljaju moćna prirodna ljekovita sredstva. Kozja surutka je prirodno bogata esencijalnom aminokiselinom triptofan, koja predstavlja prirodni sedativ. Kao takav stimuliše lučenje serotonina, najpoznatijeg neurotransmitera za stvaranje osjećaja relaksiranosti i pospanosti. Smanjuje apetit, snižava holesterol, čisti zubne naslage, sprečavajući karijes. Potpomaže i regeneraciju jetre.
  bosna_danas - 92285 - 31.01.2015 : Pero Ćivša Sarajevo - best (0)

  Pečat: Ageciija za bezbjednost hrane BiH pokušala sakriti izvještaj o GMO


  dobra_knjiga - 92266 - 30.01.2015 : Pero - best (0)

  O Sokocu od najstarijih vremena do 2009. godine


  Koga interesuje može da pročita o svom selu i svim stanovnicima iz tog sela. Neke familije se spominju na više mjesta sa dosta detalja u toj i u drugim knjigama, kao što je naprimjer slučaj sa Ćivšama. Nažalost svi u se raselili sa tzv. Ćivšinog hana ) dio Baltića. Tako se spominju u Kuli Novoseli odnosno Šupići, Zagajci a detaljnije na kraju porodica Tamburić Sreta, te Debelnogići u Podromaniji itd. Vjerovatno se može naći i u sokolačkoj Biblioteci.

  Ovu knjigu je je izdala i štampala izdavačka kuća FORMA B, BEOGRAD, sa tiražom od 300 primjeraka.

  Srdačan pozdrav, Pero Ćivša
  zdravlje - 91848 - 17.12.2014 : Pero Ćivša Sokolac - best (0)

  Kombinacija meda i cimeta liječi 100 bolesti


  Kombinacija ove dvije prirodne namirnice je toliko ljekovita da bi svako morao da ih konzumira.

  Činjenice o medu i cimetu govore da je pronađeno da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti.

  Med se proizvodi u većini zemalja širom svijeta, Ajurvedička kao i Junani medicina su koristile med kao glavni lijek vijeka. Naučnici danas također prihvataju med kao vrlo efikasan lijek za sve vrste bolesti, on može biti korišten bez sporednih efekata za sve vrste bolesti. Današnja nauka kaže da med iako je sladak, ako se uzme u pravoj dozi kao lijek ne šteti dijabetičarima.

  Lista bolesti, i načini konzumacije ove mješavine:

  Artritis (upala zglobova)

  Uzeti jedan dio meda na dva dijela mlake vode, te dodati malu čajnu kašiku cimetovog praha, napraviti masu i polako masirati na bolne dijelove tijela. Primijećeno je da se bol smanjuje u roku od jedne do dvije minute.

  Osobe koje boluju od artiritisa mogu ujutro i naveče uzeti jednu šolju vruće vode sa dvije kašike meda i jednom malom čajnom kašikom cimetovog praha. Ako se pije redovno, čak i hronični artritis može biti izliječen, piše Narodni lijek.

  U nedavnom istraživanju urađenom na Univerzitetu u Kopenhagenu, pronađeno je da su doktori tretirali svoje pacijente sa mješavinom jedne supene kašike meda i pola čajne kašike cimetovog praha prije doručka. Rezultat je bio da je u roku od jedne sedmice od 200 ljudi koji su tretirani, njih 73 bilo totalno oslobođeno bola, a u roku od jednog mjeseca skoro svi pacijenti koji nisu mogli da hodaju ili se kreću zbog artritisa su počeli da hodaju bez bola.

  Gubitak kose

  Oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primijeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne supene kašike meda i jedne čajne kašike cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta, a nakon toga oprati kosu. Vrlo je efektivno ako se drži čak i 5 minuta.

  Infekcije mokraćnog mjehura

  Popiti dvije supene kašike cimetovog praha i jednu čajnu kašiku meda u čaši mlake vode. To uništava klice u mokraćnom mjehuru.

  Zubobolja

  Napraviti masu od jedne čajne kašike cimetovog praha i pet čajnih kašika meda te staviti na bolni zub. Ovo može biti učinjeno 3 puta dnevno onoliko dugo dok zub ne prestane da boli.

  Holesterol

  Ako se pacijentu koji ima povišen holesterol daju dvije supene kašine meda i tri čajne kašike cimetovog praha pomiješane sa 4, 5 dec čaja, to će smanjiti nivo holesterola u krvi za 10 odsto u roku 2 sata.
  Kao što je navedeno za pacijente koji boluju od artritisa, ako se uzima 3 puta dnevno, liječi se bilo koje hronično povišenje holesterola.

  Uzimanje čistog meda dnevno uz hranu smanjuje žalbe u vezi holesterola

  Prehlade

  Oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu supenu kašiku mlakog meda sa 1/4 čajne kašike cimetovog praha dnevno. Ovaj proces će izliječiti većinu hroničnih kašljeva, prehlada, te isčistiti sinuse.

  Nervoza i bolovi u stomaku

  Med uzet sa cimetovim prahom liječi bolove u stomaku, te otklanja stomačne čireve u korijenu.

  Gasovi

  U skladu sa studijama provedenim u Indiji i Japanu, otkriveno je da se, ukoliko se uzme med sa cimetovim prahom, stomak oslobađa gasova.
  Bolesti srca

  Napraviti masu od meda i cimetovog praha i mazati na hljeb umjesto želea ili džema i jesti redovno za doručak. To smanjuje holesterol u arterijama i spašava pacijenta od srćanog udara.

  Takođe, oni koji su već preživjeli srčani udar daleko su od slijedećeg udara, ako primijene ovaj proces dnevno. Redovna upotreba navedenog smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca.

  U Americi i Kanadi različiti domovi za brigu tretirali su svoje pacijente uspješno i našli da su arterije i vene koje gube svoju elastičnost i postanu začepljene stranjem bile revitalizirane.

  Imunološki sistem

  Dnevna upotreba meda i cimetovog praha jača imunološki sistem i štiti tijelo od bakterija i napada virusa.

  Naučnici su pronašli da med sadrži različite vitamine i željezo u velikim količinama.

  Konstantna upotreba meda jača bijela krvna zrnca u borbi sa bakterijama i virusnim bolestima

  Probava
  Kada se cimetov prah posut u dvije supene kašike meda uzme prije jela, to smanjuje kiselinu i vari čak i "najteža" jela.

  Dugovječnost

  Kada se redovno uzima čaj napravljen sa medom i cimetovim prahom to produžava dugovječnost.
  Uzeti 4 kašike meda, 1 kašiku cimetovog praha i 3 šolje vode te prokuhati i napraviti u obliku čaja
  Popiti 1/4 šolje, 3 do 4 puta dnevno. To održava kožu svježom i nježnom, te sprječava starenje.
  Životni vijek se također povećava tako da čak i osoba stara 100 godinu počne obavljati rutinske poslove nekoga mlađeg 20 godina.

  Bubuljice

  Od tri supene kašike meda i jedne čajne kašike cimetovog praha napravi se masa. Primijeniti ovu masu na bubuljice prije spavanja i oprati ujutro toplom vodom. Ako se to radi svaki dan, u roku dvije sedmice bubuljice će nestati iz korijena.

  Infekcije kože

  Ekcemi, lišajevi, te sve vrste kožnih infekcija se liječe primjenom meda i cimetovog praha u jednakim dijelovima na oboljela mjesta.

  Mršavljenje

  Svako jutro, pola sata prije doručka, na gladan stomak i naveče prije spavanja popiti med i cimetov prah prokuhan u jednoj šolji vode. Ako se uzima redovno, smanjuje težinu čak i najdeblje osobe.
  Takođe, uzimanje ove mješavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u tijelu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti.

  Rak

  Nedavno istraživanje u Japanu i Australiji otkrilo je da se uspješno liječi uznapredovani rak stomaka i kostiju. Pacijenti koji boluju od ovih oblika raka trebaju dnevno uzimati jednu supenu kašiku meda sa jednom čajnom kašikom cimetovog praha 3 puta dnevno u toku jednog mjeseca.

  Umor

  Nedavne studije su pokazale da je šećer sadržan u medu više koristan nego štetan za snagu tijela. Ljudi srednje dobi koji uzimaju med i cimetov prah u jednakim dijelovima su pokretljviji i fleksibilniji.
  Dr. Milton koji je radio istraživanje kaže da uzimanje pola supene kašike meda u jednog čaši vode sa posutim cimetovim prahom, nakon jutarnje toalete, te nakon tri sata popodne kada vitalnost tijela počinje da opada, povećava vitalnost tijela u roku jedne sedmice.

  Loš zadah

  Ljudi u Južnoj Americi, ujutro prije svega grgljaju (ispiraju grlo) jednu čajnu kašiku meda i cimetovog praha pomiješane u toploj vodi. Tako njihov dah ostaje svjež tokom cijelog dana.

  Gubitak sluha

  Svakog jutra i večeri uzimanje jednakih dijelova meda i cimeta vraća sluh.
  vub - 90509 - 16.06.2014 : Pero Babić Pale - best (0)

  Dr Nele o Sokolačkom Fakultetu, 1990.


  ЈА САМ ПРВИ ЛАЖНИ ДОКТОР

  * Како као др Карајлић гледате на ову фрку око лажних и правих доктората?

  - Ја сам један од првих лажних доктора у историји наше земље, и на то сам поносан. Лако је бити доктор, јебено је бити лажни доктор. Кад смо се ми зајебавали са Универзитетом на Сокоцу, на којем сам докторирао са тезом о Едину Бахтићу, нико није могао ни претпоставити да ће се у том малом романијском месту, тридесет година касније, и направити универзитет. Брзина којом Срби данас добијају докторске титуле даје ми за право да ћемо постати светски прваци у одбрањеним докторским радовима, те да ће број доктора међу Србима коначно прећи број пацијената.
  treskavica - 84189 - 07.04.2013 : Pero Petrovic Samac - best (0)

  Treskavica


  Učesnik sam rata od Uloga preko Konika, Pašine planine, Đokinog tornja do Ostojiceva i znam svašta o Treskavici. Ne bih želio da više ni jednu noć provedem na njoj, a neka je istražuju i obilaze oni koji tvrde da je poznaju i vole.
  plemena - 83883 - 23.03.2013 : Pero Mičanović Visoko BiH - best (0)

  Poreklo familije Mičanović


  Naša Krsna slava Sv. Đorđe . Znam da smo se doselili na područje Visokog 1800 i neke. Ako neko zna nesto više bio bih mu jako zahvalan. Hvala!
  plemena - 82411 - 10.02.2013 : Pero Lazarevic Banja Luka - best (0)

  Lazarevići sa Vlašića


  Interesuje mo porijeklo ovog prezimena i odakle su se doselili.
  bors - 69449 - 16.05.2012 : Pero Stojanovic Bijeljina - best (0)

  Lopovska država


  Dabogda koliko Dokić radio po pravilu, onoliko dobio i preživio kao i svi ostali borci. Ja ga vrlo dobro znam i ko je i šta je i ko ga je primio u pariju i za kim je skakutao da bi mu se udvorio.

  Ali neka, đavo uvijek dode po svoje, a ispuniće se i ona stara da ničija nije do zore gorila. Neće ni njegova!

  Oduvijek sam bio simpatizer Dodika ali ovim zakonom ga je Dokić ukopao, tako da je sigurno ostao bez 100000 glasova boraca na sledećim izborima. Koliko god da je kriv ministar još više su krivi oni koji su potplaćeni iz rukovodstva BORS-a što su pristali na ovaj zako. Ali, i oni su dosta bogati pa im neće smetati ako ih poskidamo.

  Ja se ne bojim ovoga što pišem i javno stavljam svoj broj telefona da me svako živ može kontaktirati. Proveo sam devet mejeseci u logoru Čelebići a Dokić nije pa bih volio da i on zapadne u takvo nešto, tek bi onda shvatio šta je borac.

  Jos jednom sam se javljao i znam da imate broj telelefona.

  Pozdrav svima i složno da ovu bagru poskidamo.
  zaboravljeni - 68122 - 30.03.2012 : Pero Nišić Beograd - best (0)

  Pitanje za Džinića


  Zanima me da li neko zna kako je poginuo dobrovoljac sa Kosova tj. iz Prištine Džinić, čini mi se u toku 1993. godine. Pričalo se u Prištini da su ih opkolili u nekoj kući pa se on i još jedan srpski borac nisu hteli predati nego se bombama digli kuću u vazduh da ih balije ne bi zarobile žive.
  slavuj - 67625 - 10.03.2012 : Pero Stojanović Bijeljina - best (0)

  Borba za pravdu


  Pitao bih Slavuja sta on misli i da li je vlada odnosno Petar Dokić u pravu kad su nama borcima prve kategorija odnosno penzinerima smanjena prava odnosno ukinuta prava na boračke penzije.

  Obrazloženje: Otišao sam u penziju 1. 07. 2010. godine i imao sam zagarantovanu penziu od 480km sa 40 godina staža i 20 dana i 58. god starosti. Danas mi je penzija smanjena na 265 KM i nemam pravo na borački dodatak jer nemam punih 60. godina.

  Zna li gospodin Slavuj i da sam bio bio logoraš logora Čelebići punih 9. mjeseci. A pošto i tebe veze ista sudbina kao i mene molim te za odgovor i pravac kojim se ne samo već i ostali trebamo kretati. Napominjem da sam zarobljenu Bradinijer sam sa tih krajeva rodom.

  Puno pozdrava sa nadom da ćeš ovo pročitati i da ćeš na ovo dati komentar.
  skola - 53783 - 29.11.2011 : Pero Sokolac - best (0)

  Pedeset godina Gimnazije u Sokocu


  Svečanom akademijom obilježeno 50 godina od osnivanja Gimnazije u Sokocu

  Srednja škola Sokolac, 26. novembra, svečanom akademijom, obilježila je 50 godina postojanja. Тoliko je prošlo od donošenja odluke da se u Sokocu osnuje Gimnazije "Slobodan Princip Seljo". Svečanosti, održanoj u sokolačkoj sportskoj dvorani, prisustvovali su bivši i sadašnji učenici ove škole i veliki broj Sokočana.

  Odluku da se u Sokocu osnuje gimnazija, 1. seprembra 1961. godine, donio je tadašnji Narodni odbor opštine Sokolac, čiji je predsjednik bio Milanko Renovica. Za aktivno učešće u donošenju te odluke i doprinos razvoju sokolačkog školstva, njemu je zahvalnicu uručio direktor Srednje škole Sokolac Žarko Kovačević.

 • Od 1961. godine, kada je osnovana Gimnazija "Slobodan Princip Seljo", kroz ovu školu prošla su 8. 254 učenika i radilo 160 profesora, rekao je direktor Srednje škole Sokolac Žarko Kovačević. On je istakao da je osnivanje gimnazije, prije 50 godina, bio izuzetno značajan događaj za Sokolac.

  Prva generacija učenika sokolačke gimnazije imala je dva odjeljenja " sa 35 redovnih i 29 vanrednih učenika. Iz te generacije je i Danica Jovanović, koja je kasnije, kao profesor ove škole i radeći u Pedagoškom zavodu i Ministarstvu prosvjete, učinila dosta za ovu školu, pa joj je na svečanoj akademiji uručena zahvalnica.

  Neki od nekadašnjih učenika ove škole danas su doktori nauka. Među njima je i akademik profesor dr Đuro Tošić, koji je nadahnutim govorom dao poseban pečat svečanoj akademiji. Monografija Srednje škole Sokolac uručena je njemu i ostalim doktorima nauka, koji su završili ovu školu. A to su: Novo Pržulj, Radoslav Grujić, Željko Pržulj, Biljana Marković, Ranko Renovica, Miroslava Grujić " Kalkan, Tatjana Ćeremidžić i Dejan Ćeremidžić.

  Monografije su uručene i bivšim učenicima, koji su postigli najviše na sportskom planu " Draganu Joloviću, Momiru Jankoviću, Neđu Đuroviću, Milošu Đurkoviću i Slavku Koprivici.

  U 50 godina svoga postojanja Gimnazija "Slobodan Princip Seljo", odnosno Srednja škola Sokolac, imala je osam direktora: Prvi je bio Slavko Erić, od 1961. do 1967, a njegov nasljednik " Gojko Mirović, od 1967. do 1980. Oni više nisu među živima, a generacije ih pamte kao vrsne pedagoge.

  Monografije su uručene nekadašnjim direktorima Srednje škole Sokolac: Gruju Bjekoviću, Milomiru Nogoštiću, Ratku Odoviću, Petri Delić i Staki Borovčanin. Za današnji izgled ove škole, kako je rečeno na svečanoj akademiji, zaslužan je sadašnji direktor Žarko Kovačević, kome je zahvalnicu uručio predsjednika Savjeta učenika Srđan Kovačević.

  Na ovoj svečanosti nisu zaboravljeni ni dugododišnji profesori i radnici škole koji su dobili zahvalnice: Bogdan Borovčanin, Ratko Odović, Nikola Tadić, Dragan Ivanović, Petra Delić, Marinko Renovica i Ranko Gunjević.

  Sokolački srednjoškolci su se, na svečanoj akademiji, svojim sugrađanima predstavili i recitalom pripremljenim za ovu priliku, a u programu je učestvovao i hor ove škole.
 • hotonj - 27431 - 30.03.2011 : Pero - best (0)

  O Hotonju, Paji, Caki...


  Pročitah, dodše sa malim zakašnjenjem, ovo što je poštovani "Neba Bak" napisao o njegovom ratovanju u Vogošći a naročito na Hotonju. Iznio je neke istine, poluistine kao i dosta neistina - valjda zbog vremenske distance pa je čovjek zaboravio...

  Onoga dana kada je poginuo Paja (ime mu počinje sa D. ) bio sam od njega udaljen svega par metara. Poginuo je odmah, kao i njegov pomoćnik čije ime takođe počinje sa D. Paja je nosio M84...

  Tačno je da ih ne bismo mogli izvući da pokojni Savan RB-om nije pogodio rov. Međutim, Savan nije poginuo taj dan.

  Kad je Caka, koji nije bio nikakav švercer, pogodio provodnik dalekovoda samo sam ja bio pored njega.

  Mi nismo primali nikakvu platu, na tim livadama kojima se lila krv smo se igrali od naše rane mladosti...
  pozdravi_vogosca - 26632 - 25.02.2011 : Pero Guca - best (0)

  Potraga za prijateljom


  Slučajno sam naleteo na vaš sajt. Nisam učesnik rata ali sam imao dragog prijatelja iz Vogošće. Zove se Ljubiša Jef(v)tić. Služili smo vojsku zajedno u Skoplju 1988/89 godine u puku veze. Ako ga neko poznaje neka mi pošalje poruku dali je živ i gde je sada. Hvala u napred.
  ilijas_razno - 21893 - 05.06.2009 : Pero .... Pale - best (0)

  ****


  Pozdrav za sve Vogošćane. Neko je pitao za vanjski prsten i borbe iz 1995. godine. Bio sam učesnik tih borbi pa pitaj šta bi volio tačno znati.

  Napiši neke svoje utiske. Opiši neki događaj. Eto, to nas interesuje. Ako baš nisi "čovjek od pera" - to nije problem. Tu sam ja, pa mogu da tvoje tekstove malo "preradim" i garantujem ti da će nakon toga dosta dobro izgledati. Pitanje je samo da li ti raspolažeš sa dovoljno informacija i zanimljivosti iz tog perioda. To radim za sve, sa izuzetkom Jove Pejića, čiji su tekstovi perfektni i u jezičkom smislu.
  vub - 19163 - 09.10.2008 : Pero Marinkovic - best (0)

  Važno obavjestenje iz staba SDS-a


  Visokoškolska ustanova za budale obavještava sve sve studente da će svoje prostorije preseliti u krug psihijatriske bolnice u Podromaniji, kako bi omogućila i pacjentima ove ustanove da na vrijeme završe studije, kako bi nakon izlaska uspješno mogli da nastave radne aktivnosti sa većim koeficijentom inteligencije i plate.

  Ujedno Srpska Demolirana Stranka - SDS im garantuje članstvo i zapošlenje, ako ništa u Glavnom štabu ove stranke, jer nakon ovonedeljnog kraha ove stranke sledi velika reorganizacija i prijem novih "školovanih" kadrova, al' samo sa svoje Visokoškolske ustanove.
  srpska - 17620 - 14.04.2008 : Pero - best (0)

  Za gospodina Slavuja


  Iz pouzdanih izvora ja vam kažem, reforma na nivou BiH je dobro odrađena, ali u MUP-a RS Stanislav Čađo će je sprovesti veoma brzo. U prvom naletu od 600-800 policajaca, dok za kraj novembra 200-500.

  Reci da nije tako, Americi je to obećano i mora se sprovesti Martinsov plan veoma brzo dolazi.

  Nikada lošijeg ministra nije bilo u MUP-u Republike Srpske, ovaj mali nema pojima ni o čemu nego samo o rasturanju, vidjećeš za koji dan. Dok Federalci ništa, šute i čekaju...
  kosovo - 17302 - 17.02.2008 : Pero - best (0)

  Život dajem, Kosovo ne dajem!


  Vidi sta nam uradiše ovi Brankovići, izgleda da je njihovog sjemena ostalo malo više, dabogda im se zatrlo!
  U boj, u boj spremte se junaci...
  Kreće nebeska furija, plamen nesreće gori...
  Bliži se trenutak nadahnuća...
  Niko ne vidi ono što treba da vidi,
  žive lažnim i vestačkim životom
  Koji veoma brzo prolazi...


  E, braćo Srbi nadvila se tama nad nama, ustaj, uspravi se nikada nemoj da poklekneć jer naša pokoljenja nam više nikada neće oprostiti grehe koje nam pojedinci nametnuše...

  Više volim da živim na svojoj Romaniji nego da mi poklone cjelu Ameriku, zemlju zla i sotone.... Bliži joj se kraj. Republiko Srpska, otvori oči, narode sprema ti se isti scenario od zlih, ne veruj, turcima..... Jednom su veru izdali i opet će!
  politicari - 17071 - 17.01.2008 : Pero - best (0)

  Braća Čolovići


  Gore pomenutoj braći ne ide ništa od ruke a dokaz su propale fabrike i milionske investicije. Samo je kod nas moguće da propali privrednici budu pokretač razvoja opštine.

  Ako su to kadrovi koji će pokrenuti privredu u Sokocu jadni smo i mi i kompletna država. Ja njima dvojici ne bih dao ni ovcu da mi pričuvaju na jedan dan a kamoli kredite i fabrike kao što im daje Milorad Dodik.

  Uginula svinja od 200 kg je ležala 10 dana u krugu sokolačke klaonice a da niko nije našao za shodno da je pomjeri. Zar to nije dovoljno o sposobnostima Mirka Čolovića?

  Italijani kodirali mašine za punjenje vode a drugi Čolović ne plati ratu pa sad čeka pomoć vile da mu dekodira opremu.

  Koga su mogli prevariti prevarili su ali ne možeš varati čitav svijet.

  Tuga, čemer, jad!
  ogovaranja - 16807 - 24.12.2007 : Pero - best (0)


  Za Čiču Podomanijskog

  Kako nikako da pomenes prave Siskove špijune koji potraće sve oko sebe, samo da bi oni opstali.
  sport - 16791 - 23.12.2007 : Pero - best (0)

  Ko je SDS-ova ves-masina?


  Molio bih Čiču Romanijskog ili nekoga ko je dobro upoznat da iznese na ovom forumu kako su Cicko, Milan-Vehabija Gordić i Mirko-Vehabija Pandurević "oprali" deset milione maraka, preko našeg fudbalskog kluba?
  ogovaranja - 16687 - 15.12.2007 : Pero - best (0)

  Nemogu se cuda nagledati !


  Ne mogu da vjerujem da je najvece čudo i spadalo u našem gradu umišljena umjetnica i ljepotica, koja od kraja rata prodaje ljudima farsu i omladini na Sokocu a to je dotična Jelena Dundić.

  Pa ljudi ta žena uopšte nije normalna. Postavila je klupu na Humkama (izvor na obližnjem proplanku kod Sokoca) dve dačke, malo željeza i 20 kg betona i ispostava računa Opstini Sokolac i njenom mužu Petku najvećem poltronu i lopovu, 500 km. Pa dokle više, e moja omladino svako vas karindža kako stigne.

  Puno je negativnih osobina kod pojedinaca u ovom gradu koji je umro oni ga jos više nabijaju u dubinu da izumre u potpunosti.

  Šta ćeš brate kad je sve naopako, kriminalci nam zalegoše bar koji dan u zatvor, frajer koji ih povalio lagano uživa, lova je u džepu i nista se ne radi a lepo živ. E moji krimosi, baš ste papci! Kako se čuje tek će sada da nastane gžva između klanova, jer imaju krticu u redovima, koju hrene, napijaju, odjevaju a on im zabada nož u leđa. Oće frajer da preuzme primat.

  Mnogo toga će još da se desi, samo polako čekaj i gledaj! Oće hljeba bez motike! E pa ne može, niti je ikada moglo.
  novosti - 16659 - 13.12.2007 : Pero - best (0)

  Udarna vest!


  Sokolački mafijaši Oras i Brat i još par njih popadali u Begešu a u vezi određene količine heroina. Povalio ih blizak im saradnik koji povaljuje redovno sve mafijaše.
  "Jedan za drugim, vozovi polako odalzeeeeeee... "
  ogovaranja - 16642 - 11.12.2007 : Pero - best (0)

  Spomeni one prave


  Kada gospodine spominjes SDS i ostale njegove članove, što ne spomenes bar one prave, izgleda da nemaš "damu". čije su sanke, ko ih je kupio i za koliko novca što to ne napišeš, kome frajer poklanja motore da se vozaju i ko radi za njega, to napiši i nemoj okolišati, budi hrabar. Nabroj sokolačke špijune ako smeš, kako je komšija povalio Savčića da ga pretresu, ko radi za AID i ostalo.
  ogovaranja - 15696 - 30.10.2007 : Pero - best (0)

  Obracun mafije u Sokocu


  Trenutno traje obračun Sokolačke mafije u preuzimanju primata među mlađim i starijim članovima. Kako im je roknut glavni tata veoma su izbezumljeni i bez glave, prezaju i od svoje senke. Već je počela javna rasprava na ulicama i čarka izmedju pojedinaca i tala koji dolazi sa lake strane a niti se ore niti kopa. Komunistički bosovi se ne predaju i misle da su još u glavnoj ulozi ali oni su otpisani odavno. Nastavak kasnije jer žurim.
  srbi_izdajnici - 15580 - 27.10.2007 : Pero - best (0)

  Izdajnici medju Srbima


  Kod nas postoje pojedinci koji su veoma bliski sa muslimanima i koji im za doručak serviraju slaninu sa Romanije. Ovi pojedinci su pripadnici obavještajne Sarajevske službe izdajnika, kupljeni za sitniš. Srećom, ima ih samo par, i kod nas se pretvaraju da su veliko-srbi. Međutim, provaljeni su, a uskoro će biti povaljeni.
  ogovaranja - 15569 - 26.10.2007 : Pero - best (0)

  Udarna vest!


  Vratio se narkoman u grad i doneo sirovinu. Navali omladino, čeka "frajer" ali ne za dugo, jer i njega čekaju.
  dictionary - 15321 - 15.10.2007 : Pero Banjaluka - best (0)

  Guest book


  Odlicna i korisna stvar zatreba u mnogo slucajeva!
  predlozi - 9913 - 19.06.2006 : Pero Lukic Klagenfurt - best (0)

  nas nigdje nema


  vama je puno lakse nego nama. Srbi iz hrvatske su jednostavno nestal. samo je ostala jedna uspomena srbske inteligencije u Srbima koji tamo zive( kako zive)ZELJKO SVAKA CAST KADA USPIJEVAS DA SAKUPIS TOLIKO SINPAZITERA-ja sam pokusao da nesto napravim i o mme mijestu VOCINU u zapadnoj slavoniji ali smo toliko isplaseni ili kupljeni da smo potpuno zaboravili na zlicine i na najmilije koje smo izgubili od ustaske kame u JASENOVCU onoga rata i sada. imao bi puno pisatili necu da remetim vas sajt o vasemu lijpom SOKOLCU ---PERO

  Pero, nema problema. Mozes slobodno pisati o svemu o cemu hoces. Ja cu otvoriti posebnu rubriku za tebe. O Jasenovcu vec imam par rubrika, a namjeravam pisati i o tome.
  vasi_komentari - 9857 - 03.06.2006 : Pero Lukic Austrija - best (0)

  Slavonac


  Puno nas je pobijeno, još od cara Dusana ali još nas ima. Nažalost na svirep način, tako ni ni ljdožderi ne ubijaju.

  Znali smo sa kim živimo, ali sa tim ljudima mi živimo i dan-danas i gledmao ih - balije, ustaše. Od njih je stradala srpska inteligencija...

  Pročitao sam sve članke koji su napisani, digne mi se kosa na glavi. A tako je prolazio i moj narod u hrvatskoj gdje su nas ustaše nemilice klale.
  republika_srpska - 9714 - 18.05.2006 : Pero - best (0)

  Demokratija na Alijin način


  Ne stišava se bura poslije neviđenog incidenta u Sarajevu

  GENERAL TUKAO DJECU

  Bivši general Armije BiH, Hamid Bahto, prvi nasrnuo na dječaka iz Bijeljine, a u krvavom piru pridružili su mu se ostali treneri i roditelji sarajevskog Akademca

  BANJA LUKA - Ono što su doživjeli džijudžicu takmičari iz Republike Srpske na smotri u dvorani Policijske akademije na Vracama, viđa se samo u horor filmovima. Treneri i roditelji domaćeg kluba Akademca na najbrutalniji način pretukli su dječake i djevojčice i to samo iz jednog jedinog razloga - zato što su iz Republike Srpske.

  Incident se dogodio kada je roditelj jednog domaćeg takmičara napao dječaka iz Bijeljine, poslije čega su svi treneri, takmičari i sudije iz Federacije BiH nasrnuli na mlade borce, koji su jedva izvukli žive glave.

 • Uspjeli smo da otkrijemo identitet roditelja koji je započeo incident. To je Hamid Bahto, bivši general Armije BiH koji, izgleda, još uvijek nije shvatio da je rat na ovim prostorima odavno završen. On je u momentu kada je njegov sin radio finalnu borbu bez ikakvog razloga istrčao na borilište i krenuo da šakama i nogama udara nedužnog dječaka iz Bijeljine. Nikome ni sada nije jasno zašto je to uradio. Poslije toga nastala je opšta tuča u kojoj su se predstavnici iz Federacije BiH prosto utrkivali u tome ko će više zadati udaraca djeci iz Republike Srpske - rekao je predsjednik Džijidžicu saveza Republike Srpske Željko Zec.

  ISTRAGA

  Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske pružilo je punu podršku čelnicima Džijudžicu saveza Republike Srpske u nastojanjima da sve detalje vezane za ovaj neviđeni incident istjeraju na vidjelo.

 • Razgovarao sam sa ministrom Branislavom Borenovićem, koji je obećao da će nam pomoći kako bismo rasvijetlili ovaj slučaj i kako bi krivci bili dovedeni pred lice pravde. On će kontaktirati sa nadležnim istražnim organima u Federaciji BiH i zahtijevaće da se ispitaju svi detalji i da se odgovorni za ove incidente najstrože kazne - istakao je Željko Zec.

  Najmlađi članovi banjolučkog Samuraja, koji su se ni krivi ni dužni našli u životnoj opasnosti, još uvijek su u velikom šoku zbog svega što su preživjeli.

 • Nisam znala šta se dešava oko mene. Svi su krenuli da nas tuku i nisam mogla da se pomjerim od straha. Prizor je bio stravičan. . . Nekako sam, ipak, uspjela da dođem do naših trenera i da zajedno sa njima pobjegnem u sobu u kojoj smo bili smješteni. Kako smo bježali iz dvorane niko od nas nije uspio da dođe do svojih stvari. Ostavili smo trenerke, patike, telefone, majice, torbe. . . Bilo je užasno - još uvijek u strahu priča 10-godišnja takmičarka banjolučkog Samuraja Sara Šnjegota.

  Ono što je, takođe, nevjerovatno i što niko nije mogao da vjeruje je i činjenica da niko od policije, u čijoj se dvorani sve i desilo, nije pokušao da pomogne takmičarima iz Republike Srpske.

 • Dvojica policajaca koji su bili na obezbjeđenju i koji su u momentu kada je tuča počela stajali u mojoj blizini samo su prokomentarisali "Naka ih tuku, nisu naši". Poslije toga su se okrenuli i izašli iz dvorane. Nečuveno! Želim da istaknem i to da je smotru zvanično otvorio američki ambasador u BiH Daglas Meklejni i dok je on bio u dvorani sve je bilo u redu. Čim je otišao, izbio je incident. Niko me ne može ubijediti da ovo sve nije bilo unaprijed isplanirano i da su "domaćini" samo čekali pogodan momenat da nas pretuku - naglašava senior Samuraja Milan Savičić.
 • iz_stampe - 9065 - 24.04.2006 : Pero Civsa ? - best (0)

  Saradnja Sokoca sa Leksvikom


  Prosle godine u Sokocu je potpisan ugovor o privrednoj i kulturnoj saradnji Sokoca i norveskog grada Lejksvik. Sada se vrse pripreme za konkretizaciju te saradnje. Vjerovatno ce ulagati neka sredstva u podizanju tri veoma male hidroelektrane na Biostici. Kako ce to sve dalje biti vidjecemo.

  Osnov ove saradnje datira po osnovu angazovanja Ljubana Vukovica iz Knežine u njihovom pokretu otpora za vrijeme II svjetskog rata (tamo je bio u logoru). On se u tom pogledu veoma angazovao, pa kako rekose poslije oslobodjenja njega i njegovu suprugu primio je norveski kralj, u znak zahvalnosti. A u nekom gradu ima i njegovo poprsje, bar tako pricaju.
  pero - 2141 - 18.09.2005 : Pero Rogatica - best (0)

  Odgovor Sulji


  Suljo,
 • Sokolac i Romanija su tvoji koliko su srpski Maglaj, Kakanj, Visoko... U stvari može biti samo manje, kad uzmes u obzir samo popis iz stanovništva iz 1931. godine, a o prijašnim popisima da i ne govorimo.

  1. Ovde nema ništa nacionalističko, što bi vrijeđalo druge "narode". Možda te boli istina da ti pradjed nije flašom prao dupe, ili što je Tihićev djed bio četnik. To je živa istina i nje se ne treba ni bojati ni stidjeti.

  2. Da si zaista protiv nacionalizma, otišao bi na zepaonline, ili na "srebrenica*org", "islambosna*com", "pomoc*ba", pa bi ovakav komentar ostavio i na te sajtove, kao što si na Željkov, da osudiš i mastera i učesnike foruma, a najvise fetve onog divljaka muderiza iz Žepe i "efendije" Cerića koji i sad svakom svojom izjavom siju mržnju i pozivaju na neki novi džihad i koji su drogiranu djecu od 14-15 godina slali sa nekakvim švrakopisima na lančiću da jurišaju na srpske tenkove. I sad bi te rđe da prave džamahiriju na srpskoj zemlji, preko tuđih leđa. Samo mi je žao što oni nisu došli nekad na Trebević, Zuč, Igman, Bjelašnicu, da okrvare svoje gaće umjesto one drogirane dječurlije, pa da oni uživaju u muhamedovom "dženetu".
 • softver - 2100 - 08.09.2005 : Pero Rogatica - best (1)

  Šta su virusi i trojanci


  Ranije sam pisao o političkim temama, istoriji, kulturi ali ovaj put kao sto sam obećao da ću malo pisati i o računarima, pa Željko, obzirom na to da si visokoobrazovan stručnjak iz oblasti informatike, dajem ti za pravo da moje naredne članke koriguješ, zavisno od tvoje procjene.

  Za pocetak, pisaću o virusima. Virusi su zaprvo programi koji se zlonamjerno instalisu na računarima, da bi programi na inficiranom računaru ili radili s greškom ili bi bili potpuno uništeni.


  Pošto je internet tehnika koja egzistira već 35 godina, tako su se razvile različite vrste virusa, koji imaju različite funkcije, zavisno od mašte hakera koji su ih kreirali.


  Najopasniji virusi su zapravo "trojanci", koji su naziv dobili po trojanskom konju iz stare Grcke. S obzirom da naš narod još uvijek nije dovoljno informatički edukovan, surfajući netom, klikćući na svaku "OK" ili "Yes" opciju koja se pojavi u "popup" reklamama, na svoj računar nesvjesno instališe "trojanca". Neki trojanci imaju funkciju da pokupe sve važne podatke na zaraženom računaru i da ih proslede hakeru koji ih je kreirao, neki ometaju rad procesora ili pojedinih programa, a neki, poznatiji kao "dialeri", konekcijom korisnika na mrežu automatski pozivaju udaljene telefonske brojeve, tako da korisnicima dolaze veoma visoki TF računi, nekad i 300-400$ mjesečno.


  Osim toga, virusi se mogu slati e-mailom, potencijalnim žrtvama, a ovi opet ne znajući da su zaraženi, mogu da zaraze svaki racunar sa kojim kontaktiraju.


  Od virusa i hakera nemoguće se u potpunosti se zaštititi, ali se njihove namjere mogu znatno sprečiti.

  Najbitinije je izbjegavati porno sajtove, i surfanja po sajtovima hostovanim na free servere (vecina linkova www:sokolac:s5:com je hostovana na www:bum:ru, tako da neupućen korisnik može veoma lako da pokupi "trojanca", a svaka posjeta www:sokolac:s5:com na mašini posjetioca instalise cookie "data miner", tako da je nakon posjete istom, masinu neophodno "očistiti "nekim AVP), i ne otvarati sadržaj nepoznatih e-mail pošiljalaca, nego iste prije čitanja izbrisati.
  softver - 2099 - 08.09.2005 : Pero Rogatica - best (0)

  Virusi


  Kako zakljuciti da je racunar "inficiran"?
  Ako nemate instalisan neki AVP kao sto su McAfee, Norton, BitDefender, Kaspersky ili sl(sto je neophodno da se bezbjedno surfa mrezom), koji treba da prepoznaju(ali ne moraju uvijek) zarazene fajlove, onda mozete posumnjati iz sljedeceh razloga:
  -racunar radi mnogo sporije nego uobicajeno i procesor veoma cesto salje poruke o greskama na OS, zahtijevajuci restartovanje racunara
  -velicina pojedinih fajlova i foldera se uvecava ili smanjuje bez nasih izmjena istih
  -pojedini fajlovi nestaju bez nasih izmjena
  -na disku se instalisu neki fajlovi cudnih naziva i ekstenzija

  Kako se zastiti?
  -ko misli da surfa mrezom ne bi trebao da surfa dok ne instalise neki od ovh gore navedenih AVP(obicno isti virus prepoznaju, automatski ga prebace u karantin i tamo uniste)
  -na racunaru moze da bude instalisan samo jedan od ovih g. n. AVP, inace dolazi do sukoba istih i nenormalnog usporenja procesora,
  -na instalisani AVP svakodnevno preuzimati dnevne dopune definicija(update) virusa
  -povremeno instalisani AVP deinstalisati, a instalisati neki drugi radi sigurnije provjere racunara

  Obzirom da ovi AVP ne mogu u potpunosti da nas zatite od hakera, potrebano je instalisati i Spybot-Search&Destroy, koji u kombinaciji sa Spywareblaster "provjerava"vas sistem od spijunskih i dialer programa, kao ivrsi restrikciju pristupa"ozloglasenim"sajtovima.
  Potrebno je naglasiti da Spybot-Search&Destroy i Spywareblaster nisu u sukobu sa ovim gore pomenutim AVp i bez problema se mogu instalisati na racunar. Ovi programi se mogu preuzeti sa interneta.
  Osim Spybot-Search&Destroy i Spywareblaster-a pozeljno je instalisati i Lavasoft Ad ware koji veoma dobro prepoznaje zlonamjerne cookie.

  Neki AVP prepoznaju inficirane fajlove, pojedine viruse(kao sto je Rootkit Win32 Agent. qm koji blokira rad stampaca, modema i sl. ) ne mogu da uniste, nego se unistavanjem uvecava broj inficiranih fajlova, postupak je sljedeci?

  Na ovaj adresi skinuti Regcleaner
  www:worldstart:com/weekly-download/archives/reg-cleaner4. 3.htm  Kad se preuzme, instalirati to Next (Dalje)

  Potom restartovati racunar i pritiskati funkcijski taster F8 prvi red na
  tastaturi (u tom redu su oglavnom ta F slova, F1, F2,... )

  Potom naci onaj direktorij koji zeza

  One putanje mozete sebi pribiljeziti i na papir,

  Kad obrisete, (malo ce se sistem pobuniti, ali nista strasno),

  onda pokreni ovaj program sto si instalisali za cicenje registri baze,

  Tamo opet nadjite njegov naziv i obrisite ga gdje se god pojavi
  Kartice Softwer, Startap List...
  OPREZ!
  Pri brisanju fajlova u registry bazi brisati samo one putanje koje su prepoznatie kao virusi.
  Svako brisanje drugih fajlova moze da onesposobi vas OS ili aplikacije instalisane na Vasem racunaru.

  Toliko za ovaj put.
  Pozdrav iz Rogatice
  pero - 2021 - 11.08.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Zeljko:

  ti si dovoljno uradio to što si kreirao ovaj sajt i prvi pokrenuo borbu protiv kolumbije na Romaniji.

  Medjutim, volio bi da se osim mene na ovaj sajt jave ljudi koji znaju i mogu više od mene i daju konkretne predloge da uradimo tri stvari koje je su naši "vlastodršci" pljačkajući narodnu imovinu potpuno zapostavili:

  1. Protekli rat nije bio agresija Srba na "nezavisnu Bosnu", nego samoodbrana Srba na kućnom pragu od fanatizovanih i u vjerskom i u nacionalnom pogledu dezorijentisanih srpskih otpadnika koji sebe zovu "Armija muslimanske BiH", odnosno "ratnici džihada". Da je tako svjedoče knjige gruntovnice u Beču i da je u onom što oni zovu BiH preko 64% zemljišta gruntovno Srpsko i da su do 1941. godine Srbi vjere pravoslavne bili apsolutna većina, dok se nije desio genocid od strane ustaša i njihovog "cvijeća", da je poveljom UN takva teritorija trebala da pripadne onoj naciji nad kojom je genocid izvršen (to je rijetko kad Radovan rekao medijima). I da je kroz prošle vijekove situacija samo bila više u korist Srba. I kako Srbi da budu okupatori i agresori na svoju djedovinu?
  2. Osim toga, taj "njihov" Kralj Tvrko je Nemanjić porijeklom, i u srpskom manastiru je krunisan za kralja srpskog. Znači, nije bio nikakav bogumil, niti ne daj Bože mongol (turcin), nego Srbin pravoslavac, sin Nemanjićke, tako da islamski svijet nema pravo da svojata kralja Tvrtka.

  3. Zrtve proteklog rata nisu samo muslimani (u stvari ni oni ne znaju ko su i sta su, i u tome i jeste najveci problem) iz Srebrenice, nego stvar je potpuno obrnuta i istorija ne počinje 1995. godine, nego mnogo ranije i da se konačno progovori o :"Viktor Bubnju", "Kazanima", Zuči, Čemernu kod Ilijaša, Bradini, dolini Neretve, Rogatici, Goraždu i cijelom podrinju, Sijekovcu ("regularne snage RH" su izvršile agresiju na srpske civile i teritoriju koja je pripadala avnojevskoj SR BiH) i tek tada da se vidi ko je žrtva a ko je zločinac!

  4. Našoj omladini, bez koje nam nema budućnosti, omogućiti da živi sretno bez "trave" i "extazia", jer to su polazne stanice za put bez povratka.
  Iako je "net" na ovim prostorima prilično skup u odnosu na okruženje, (a pogotovu odnos "plata"-potrošačka korpa), mislim da bi preko net-a mogli našu omladinu usmjeriti da bude u trendu s vremenom, a da ne zaboravi svoje porjeklo, i da količina "bijelog praha" ne bude mjerilo da li je neko "in", ili je "papak", kako to vješto plasiraju narko dileri.
  Tako da ću i ja u narednom periodu (zavisno od raspoloživog vremena), vjerovatno obogatiti tvoje sekcije "Istorija", "Pjesma", "Kompjuteri" (mada su mi. php i. sql veoma dragi, smatram da su "informatickim pocetnicima" koji su većina posjetilaca tvog sajta sad za sad komplikovani i gotovo nepoznati i da bi u ovaj forum trebali unijeti nešto jednostavnije poput malih savjeta za održavanje hardvera i softvera, malo naprednije tehnike pretrazivanja, zaštita od "dialer-a", "bubica", "špijuna"i sl. ) kako bi dobili na posjećenosti stranice, a Internet doživjeli kao nešto lijepo i korisno.
  pero - 2011 - 09.08.2005 : Pero Rogatica - best (0)

  Zahvalnost


  Iskreno bi volio na ovom sajtu umjesto moje rubrike bude neka rubrika linkovi na stranice (neke si ti radio) vezane za kulturu i tradiciju našeg područja, da se mi svijetu imamo sa čime pohvaliti i da oni treba da uce kulturu od nas, a ne mi od njih, je oni su bili nepismeni kad su nasi preci pisali cirilicu, kao i linkovi prema WEB stranicama koji ukazuju na pravu istinu o proteklom ratu.

  Sam znaš da su muslimani odrubljene glave 3 Srba kojima se zna ime i prezime i da su iz Crnog Vrha, prikazali kao "bosnjake" stradale u Srebrenici.

  Ovi naši javni mediji ne samo da nisu ništa preduzeli da istina konačno ispliva na površinu, nego su napravili toliku galamu u vezi Srebrenice da je i Vlada R. S. priznala krivicu za Srebrenicu.

  Ja sam htio svojim komentarima i predlozima da na neki način našem narodu koji je malo zbunjen proteklim ratom i poratnim zbivanjima da pomognem da "otvori oči", da uvidi sta je istina, šta valja oko nas a šta ne valja.

  Kako Gospod reče:

 • "Ja sam svetlost ovom svetu, ja sam Istina. Ko za mnom ide, nece hoditi u tami. "

  Mi smo 50 godina živjeli u tami, i pustili da nas jedan katolik iz Zagorja obmanjuje, pljačka i sistemski uništava, da provede sve sto nije uspio Pavelic sa svojim mentorima Hitlerom i Musolinijem, a mi smo se u njega kleli i da bude još veca bruka, da ona lopata đubreta koja je od njega ostala i dalje zagadjuje najljepši dio naše prestonice - Beograda i da se nažlost još dosta Srba u njega zaklinje.

  Tako je nakon njega dosao jos jedan srpski Tito koji nije širio bratstvo i jedinstvo, nego je pričao da svi Srbi treba da žive u jednoj državi, a niko nije znao kako se ta nasa država zove i hoće li biti republika ili monarhija i hoće li to biti Srbija do Karlovca (što nam je povelja UN garantovala da teritorija na kome je počinjen genocid treba da pripada onom narodu nad kojim je genocid izvršen, i što je trebalo da bude da je ispostovana volja naroda na samoopredeljenje), ili ćemo njegovom kriminalnom politikom svi mi Srbi moći stati pod jednu oveću krušu.

  Pero,

  kao prvo, nemoj da brineš za prostor na mom serveru. Ja imam neograničen prostor, tako mogu da stavim sve što poželim. Nažalost, ono sto nama treba je da shvatimo da samo zajedničkim radom i trudom možemo nesto napraviti. Ja mogu neke stvari napisati, prevesti na engleski, ali i ja imam svojih porodičnih i profesionalnih obaveza, pa ne mogu sve da stignem. Jako mi je bilo drago kada si se i ti javio, jer vidim u tebi ogroman potencijal, okosnicu jedne grupe koja moze da izraste u luču, koja sija u tami.

  Što se mene tiče, nemoj da brineš. Ja sam na ovoj stranici rekao mnogo gore stvari nego ti, i za svoj život se ne brinem mnogo. Možda zbog toga što sam u ratu izgubio previše prijatelja, a možda i zbog toga što ni tada nisam žalio poginuti.

  Treba da znas samo jednu stvar! Ja nemam neprijatelja, sem onih u SDS-u. Ako me pogodi neki "zalutali" metak, padne cigla na glavu, ili pregazi auto, treba da znaš da iza svega toga stoji SDS.
 • pero - 2010 - 09.08.2005 : Pero Rogatica - best (0)

  Radovan - lažni car Šćepan Mali


  Ovo sve ne pisem radi politike, radi ove ili one stranke, nego pisem zato sto me boli to sto mi Srbi uvijek imamo po jednog "laznog Cara Scepana malog" koji se u teskim situacijama pojavi ne kao spasioc (sto od njega ocekujemo), nego kao neko ko nas jos dublje gurne u provaliju.

  Pisem zato sto je i nakon "laznog Cara Scepana malog" i nakon josipa broza (ne zasluzuje da se pise velikim slovom), srpski narod ostao dominantan na svojim prostorima, a sada nakon Radovana Srba gotovo da nema u Lici, Kordunu, Baniji, Slavoniji, Visokoj krajini, u Sarajevu, ni u dolini Neretve.

  Zao mi je i to sto ovaj narod misli da se Radovan krije od Haga i njegovih "zlocina nad Bosnjacima", a ne vidi da je Radovan "pobjegao u sumu" prije nego sto su se otkrile kradje stotina miliona dolara i dok nije srpski narod shvatio da on nije nikakav spasitelj, nego jedan vele-izdajnik, nista manji od Vuka Brankovica.

  Ovde na Romaniji, zbog Radovanovih kriminalaca, koje je on izmislio, od 10 stanovnika 9 razmislja da ode nekud daleko odavde, a ne zna da su Sasi (preci danasnjih Svaba i Engleza) nasim pradjedovima u doba Nemanjica dolazili u najam kao rudari (selo Sase kod Srebrenice, koje je pripadalo Nemanjickoj Srbiji nosi naziv po rudarima Sasima koji su od 11-14 vijeka dolazili "trbuhom za kruhom" na nase prostore).

  Ako su aktuelni politicari ogrezli u korupciji, generacije koje dolaze trebale bi da shvate da korupcija nikom ne moze donijeti srecu i da oni koji "uzgajaju" korupciju jednog dana ce biti zrtve iste. Kako jedna poslovica kaze: "Ko macem sijece, macem se i posijece".

  Srpski narod je bio mnogo sretniji kad se postovao Dusanov zakonik, Srbija se sirila, ali kad su do izrazaja dosli prodani velikasi zeljni vlasti, Srbija se rasparcala i ubrzo potonula u petovjekovno ropstvo.

  Ono sto zelim da porucim nasoj mladoj generaciji(koja je za razliku od nasih generacija ipak ucila slavaricu i Oce nas i spoznala neke duhovne vrijednosti), da nije sve u "saci dolara" je to da nasim prostorima ne treba ni Don Corleone (koji je sada uzor vecini nasih politicara), ni prohibicija, ni droga, jer se mi znamo radovati bez droge, samo treba sa politicke scene da sidju "prodane duse", koje ne daju ovom "da dise" (namjerno ugasene fabrike, zapustena polja i oranice... , sve da bi se do istih doslo gotovo dzabe i da bi se imala gotovo besplatna radna snaga), a da dodju ljudi kojima je stalo do naroda i koji nisu ogrezli u korupciji.

  A ti ljudi su zapravo ova mlada generacija "koja tek dolazi", koja nije htjela da potpise zakletvu nepostojecoj drzavi u Bileci i na Manjaci i kojoj je Srpstvo iznad svega.
  gusle - 2006 - 08.08.2005 : Pero Rogatica - best (0)

  Odgovor za Amovica iz Mass,US  Jovan Colic, iz Mokrog pravi gusle po cijeni 100-300$, ploske, ikone ikonose i sve ostale predmete koji su simbol nase vjere, nacije i tradicije.
  30 godina iskustva
  pero - 1979 - 31.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  nastavak prethodnog clanka

  I zar nije zlocin da jedan covjek koji prije rata nije mogao da kupi 5 pari cipela, sad kupuje 50 preduzeca i ono malo radnika koji su radili izgoni na ulicu i dovodi im bioloski opstanak u pitanje?

  A takvih sad u svakoj opstini R. S. imaju barem po 2-3 koje je Radovan napravio "uspjesnim"i za koje se nije gotovo znalo ni da su zivi.

  Imao bi mozda jos pisati i o Radovanu i njegovim satelitima, ali mogao bi preci u dosadu, narod to sve zna samo ne vidi uvijek dobro.

  A sto se tice podjele onog sto se zove Bosna, u ovom trenutku, kao sto ti kazes najbolje bi bilo da se podijelimo, mada ja na to gledam kao na covjeka koji ima gangrenu (kad strada jedan dio tijela, ako ne moze da se zalijeci, onda ga amputirati da ne bi sav organizam stradao), tako i ova nasa Bosna koja je nasa, a ne njihova ako nemoze da nam se vrati Visoka Krajina, srpske opstine Sarajeva: Ilidza, Rajlovac... , dolina Neretve i Zitomislic cije su ikone starije nego Americka istorija, onda bar da zivimo onako sto smo dobili potpisom kapitulacije u Dejtonu, (mi smo jedini narod u istoriji koji je i pobijedio u ratu i potpisao kapitulaciju), da ne bi, ne daj Boze za koju deceniju opet morali ratovati i mi i oni.

  Toliko za sad od mene.

  Zeljko puno pozdrava iz Rogatice.
  pero - 1980 - 31.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Zeljko:

  drago mi je da u vezi proslog rata i ove nesretne sudbine Srba koji su preživjeli rat dijelimo vjerovatno identično mišljenje.

  Iako pored tvoga sajta jos par sajtova(www.borci. rs. sr, www.plebiscit. rs. sr ili www.plebiscit. org, www.freesrpska. org) pokusavaju da sačuvaju Srbe od kataklizme koju su im pripremili "Srbi" poput Dragana Kalinica koji je 1991. u narodnoj skupštini bivše SR BiH glasao za referendum za nezavisnost Bosne, što je i bio detonator za rat 1992-1995. U isto vrijeme, Milorad Dodik (koji se na ovim prostorima smatra poturicom) je iz protesta napustio salu skupštine i nije htio glasati za džamahiriju. Zbog toga mi je drago da na ovaj sajt ostavim poneki svoj komentar o čitavoj situaciji.

  Meni je žao što ovaj nesretni narod još uvijek živi u zabludi, i kao da je kažnjen od Boga da veoma često odaje počast i poštovanje pogrešnim ljudima.

  Isto kao što se narod Potkozarja i još uvijek zaklinje u Josipa Broza, a on ih desetkovao po principu 100 Srba za jednog švabu. Jasenovac nije htio osloboditi, nego ustasama dozvolio da od Srba pravi sapun do aprila 1945. Isto tako, i narod Romanije i Hercegovine živi u zabludi da je Radovan neki novi Car Dušan ili Miloš Obilic.


  Ko je za mene Radovan? čovjek koji je do 1992. godine vozio ladu samaru "kupljenu" od Koprivica t(k)rade (A šta sad ima negova porodica? ) i koji je na Petrovdan 1990. u Skenderiji Hrvatima i muslimanima poručio da se nece ponoviti 1941.

  Narod mu je povjerovao i pomislio da više nece biti Jasenovca, hercegovackih i ličkih jama. Zahvaljujuci toj svojoj izjavi Radovan je dobi podršku naroda.

  Rat je došao, Ratko je ratovao, Nikola je mislio, Momčilo pregovarao, a Radovan lomio kolače.

  Samo se cudim da nije jos proglasio i Sv. Zarka i dodjelio mu neki datum, npr. 30. 02. po novom kalendaru. Slava Bogu i Crkvi, ali ni Patrijarh Pavle nije slomio tolio kolaca za onaj period, i ako mu je (Radovanu) stalo do srpstva, zasto nije malo barem se zanimao za diplomatiju i medije koji su bili rak-rana srpskom narodu i vojsci.

  I stvarno nije se ponovila 1941.

  Nakon 1941. Srbi ostase u Kninu(ne znam da li se sjecas njegove izajve 19. 08. 1995. SRNI, kad je pao Knin, na pitanje zasto se to desilio, on je(nazalost) bio vrhovni komandant zdruzenih snaga VRS i VRSK,, odgovorio je:"svadjaju se Milan Babic i Milan Martic oko vlasti, da se oni ne bi imali oko cega svadjati, ja sam dao Knin), a sad vjerujem da u Kninu ima vise Kineza nego Srba.


  Radovan se od strane Haga "tereti" za etnicko ciscenje.

  Pa naravno, ocistio je Sarajevo od Srba sto nije uspjela turska za 5 vjekova.

  U doba turske Sarajevo nije bilo sjediste vilajeta turskoga(bio je to Travnik), a sada je centar islama za citavu Evropu.
  I poslije 1941. Srbi vjere pravoslavne su bili vecina u okrugu sarajevskom, a koliko je sad Srba u Sarajevu?

  I zar Radovan nije zlocinac sto je narod Vozuce ostavio bez municije i ostavio ih mudzahedinima na volju? (Ne znam da li si gledao taj prilog na TV kako mudzhedini kasape zarobljenog Srbina? )

  I zar nije zlocinac sto su njegovi sateliti za les srpskog borca trazili 5000 DM, da se isti stavi na spisak za razmjenu?

  Ne znam da li ti je poznato zasto je grupa mladica(sinova palih boraca) 1993. godine napala i zauzela stanicu policije u Vogošći?

  I zar nije zlocin onako narod Sarajeva ostaviti na cjedilu poslije kapitulacije u Dejtonu? (Sjecas li se onog priloga kad djed koji je ostavio 2 kuce i stan od citave imovine, po onom snijegu vodi samo jednu kravu, zato sto je Radovan slagao datum ulaska muslimana u srpske opstine Sarajeva i covjek nije imao kad ni ikone iz kuce da iznese? ).
  pero - 1972 - 30.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Zeljko :
  cijenim tvoje nastojanje da se konacno dodje do istine o minulom ratu, i da barem ti preko WEB-a, pokusas razbiti ta podmetanja i lazi, kojima je zlocinac postao zrtva i kako je vuk odjednom postao nevino jagnje.

  Muslimani su u proteklom ratu imali to neko stradanje u Srebrenici cije su zrtve po zvanicnim izjavama bivsih oficira UNPROFORA predimenzionirane, da se zapravo ne radi uopste o tom broju stradalih, koliko muslimanski mediji plasiraju u javnost, i da nije rijec o zenama i djeci, nego da se radi pretezno o zlocincima cije su ruke krvave do ramena, i da su neki od tih "stradalih" jos 1941. svoje ruke okrvavili srpskom krvlju.
  Zasto niko ne kaze sta je dovelo do tog pokolja. Da li se slucajno nekad desila Kravica, i sta je bilo i 1941. ? Nije ni ona bila davno.
  Osim toga kad se pominje stradanje u ratu, nazalost samo je Srebrenica u fokusu.
  Sto je najbolnije, ni politicari, ni zvanicni mediji Republike Srpske ne plasiraju u javnost pitanje gdje je preko 100 000 Srba iz Sarajeva, sta je s Grahovištem(Zeljku Vladusicu muslimani su zivome oderali kozu), Pofalicima, selu CEMERNO kod Ilijaša, gdje su muslimani iz trudnice krampom vadili nerodjeno dijete, sta je s BRADINOM, TARCINOM, VOZUCOM, SIJEKOVCEM...
  Nekada je neko pomenuo Kazane na TREBEVICU i tu se stalo.

  Gotovo niko da ne pominje i onu nesretnu kolonu izbjeglica koje su ustase kod Topuskog presrele i bacile u topionicu u zeljezari Sisak.

  Zato, Željko, kad ove nase vlasti o tome cute (kao da im je to interes), da se bar odavde, sa tvog sajta u javnost moze plasirati istina o minulim desavanjima i da smo mi Srbi zrtve minulog rata, a ne oni koji su nasu bracu poklali, pa sad umjesto da odgovaraju za svoje zlocine, glume nevino jagnje.
  Mozda ne bi bilo lose da na ovom sajtu otvoris nesto u vidu nove rubrike :Stradanja Srba 1991-1995. jer ovo je vise nego zalosno da se o tolikim njihovim zvjerstvima cuti, pa sad oni jos glume nekakve zrtve, da svijet konacno vidi ko je bio zrtva u proteklom ratu

  Samo za kraj da upitam one koje pamcenje malo manje sluzi:
  Da li je Srbin 1992. pisao islamsku deklaraciju, koja poziva na unistenje svega sto nije islamsko, i koja je dovela do ovog rata, ili je rijec o jednom otpadu od Srpskog naroda, koji je htio da dokaze da je poturica veci od turcina?

  pero - 1911 - 18.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Postovani gospodine Tomicu!
  Prije svega zelim da Vam izjavim iskreno saucesce u vezi Srdjana, a onda jos koju rijec da kazem o ovome svemu:

  Prosli put sam davao predlog da Vas sajt bude jedna oaza nase kulture i tradicije kako bi nasu omladinu zastitili od negativnih zapadnih trendova i "kulture"koja se mjeri kolicinom "bijelog praha".

  To sam prosli put napisao s namjerom da nasa omladina preko interneta kao modernog i savremenog medija uvidi sta valja i sacuva isto.
  Jer nasa kultura i tradicija je mnogo starija nego sva drzavnost (latino)americkih prostora ciji junaci iz filmova i drugih tv sadrzaja su nazalost uzor vecini nase omladine.

  Ako su gusle mogle da nas sacuvaju od turaka i svaba, zasto ovako moderan i mocan medij ne bi mogao da da doprinos ocuvanju nase kulture i da oni(zapad) oce od nas, a ne mi od njh.
  Kad je Stevan Nemanja pisao cirilicu, njemacki car je umakao prst u tintu, i sad da nasoj omladini bude uzor zapadna kultura. Zar to nije zlo?

  To sto se tice omladine i kulture i njoj naravno treba obratiti maksimum paznje, a sto se tice politike i Sokoca da ti kazem par stvari:

  U Sokocu ima lopovluka, to je tacno, Sokolac cak ima i preduzece za kradju automobila.
  Da se pojedini rukovodioci ponasaju kao "Deus et domminus(Bog i gospodar)", tacno je.
  Ali oni sad za sad ne mijenjaju ni stranku ni politicko misljenje, za razliku od rogatickih lopova koji su izmijenjali sve stranke od nijazove kojoj smrdi tamjan preko SDS, SNS, SNSD, PDP, pa su na kraju za pojedine i muslimani glasali za posljednjim izborima.

  Osim toga da je situacija u Rogatici mnogo gora, nego u Sokocu, sto se lopovluka tice, govori podatak da je preko 1000 stanovnika Rogatice preselilo u Sokolac u zadnjih 3-4 godine. Mislim da ovaj podatak nije nikakva tajna i da ga bilo koji sluzbenik opstine bez problema moze potvrditi.

  U Sokocu se ipak nesto radi i gradi, a Rogaticki lopovi unistavaju i ono sto je bar malo radilo i sto bi moglo raditi. Ono malo preduzeca sto je radilo, pretvoreno je u magacine "uspjesnih privrednika", (citaj ratnih profitera). Rogatica zahvaljiujuci svome rukovodstvu sve vise lici na dom penzionera. Samo radi ilustracije navescu ti jedan podatak da je vecinski paket akcija (30%) za jedan ogroman kompleks firmi "Agrokombinat"koji ima 2 hotela, 3 fabrike, 50 raznih prodavnica, 300ha plodnog zemljista, i jos mnogo toga prodat za 300000(trista hiljada)km, i da taj kriminalac od direktora(koji je isti otkupio), umjesto da zavrsi iza resetaka(bar dok mu se ne ispita porijeklo novca), dobije rukovodecu funkciju u JP"Srpske sume"?!
  Toliko, da ti kazem da od loseg uvijek ima gore, ako te ove rijeci mogu utjesiti.
  Srdacan pozdrav!
  pero - 1652 - 02.06.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Postovani gospodine Tomicu!

  Vidim da voliš svoju Romaniju i Sokolac.

  Vidim i da te boli nepravda koju provode kriminalci "obuceni u SDS dresove".

  Mislim da ne treba tome veliki znacaj davati. Mi smo takav narod koji kad dobije prst uzme čitavu saku, bez obzira u kojoj stranci bio i koji sistem vladao, bilo socijalizam ili kapitalizam.

  Lopovluk je sahranio i bivšu SFRJ, koja je za razliku od današnjih tvorevina bila država i imala je bar malo uređen sistem.

  Za ovo 10-15 godina na našim srpskim prostorima sve političke opcije i stranke su imale "svojih 5 minuta", ali srpski narod nista nije dobio ni od jedne političke partije. Samo tone dublje iz dana u dan.

  I ne treba puno pažnje posvećivati politici, jer mi smo okupirani, nas je milion, a njih milijarde.

  Ono čemu bi Vi gospodine Tomiću trebali pokušati, kao i bilo ko kome je stalo do srpstva i neke perspektive na ovim prostorima, je to, kako da se današnja omladina odupre pošasti i razvratu iz španskih serija i ostalih nakaradnih sadržaja sa TV. Naša omladina nema sta da se nauči sa malih ekrana. Ustvari, uči se pogrešnim stvarima koje donose španske sapunice, anglo-američke serije tipa "Sex i grad", a nema takvih sadržaja koji treba današnju omladinu naučiti elementarnim stvarima formiranja i očuvanja porodice, kao osnovne ćelije ljudskog društva, ili kako Crkva tvrdi da je porodica crkva u malom.

  Govorim iz tog razloga zato što je sve više slučajeva da se današnja omladina u periodu formiranja svoje ličnosti pogrešno vaspitava, pa sve manje dolazi do sklapanja brakova ili što je gore, da brakovi tako nakaradno vaspitane omladine vrlo brzo pucaju.

  Očevidac sam slučaja da jedan pogani musliman od 55-60 godina za bijednih 20 KM "privodi" tri djevojcice od 15-16 godina (od kojih je jedna kćerka palog srpskog borca), i s njima radi šta god hoće.

  Policija je u par navrata bezuspješno intervenisala, ali on i dalje provodi svoje orgije.

  Zato poštovani gospodine, ako je moguće da na Vašem sajtu bude više nekog obrazovnog sadržaja, kako bi barem Vi stvorili jednu "oazu" kulture i obrazovanja, jer na TV i u štampi omladina ima samo da vidi sklapanje homoseksulnih brakova, drogu, nasilje i korupciju.

  Vjerujem da niko od nas ne bi volio da naša Romanija koja je preživjela i tursku i austrijsku okupaciju, i sačuvala svoju tradiciju i čast, da se sada zapogani nekim nazadnim i nakaradnim trendovima poludivljih (latino)američkih prostora.  Idi na stranu - |listaj dalje|