fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 69684 - 22.05.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (2)

Muslimani u našoj vojsci


Evo ja ću probati odgovoriti Maxu na postavljeno pitanje u vezi "multi-kulti" saboraca. Kod nas je bilo isto muslimana u jedinici. Mi smo ih u šali zvali "Suncokreti". Nisam imao ništa lično protiv njih, ali da sam znao da mi neko od njih vrsi artiljerijsku pripremu kad krenem na bunker, ili da mi obezbeđuje bokove, istog bih se momenta vratio nazad. To je moje razmisljanje! Opet, svako ima svoje mišljenje.
srbija - 69619 - 21.05.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (2)

Pobeda


Čudni su putevi Gospodnji.. . Nikolić pobedi na izborima, a proćle godine nije imo leba da jede :)
srbija - 69128 - 06.05.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (0)

Izbori u Srbiji


Danas bi građani Srbije trebali dobro razmisliti šta im je preče: izaći na izbore ili otići negde na slavu.
seselj - 68512 - 12.04.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (1)

Pretučen četnički vojvoda


Kasno sinoć na Novom Beogradu, je pretučen vojvoda Vasilije Vidović zvani Vaske i par aktivista SRS-a dok su lepili plakate. Iz dva đipa je izašlo je 5-7 mladića sa palicama, gde su nasrnuli na četničkog vojvodu koji je i onako u veoma lošem zdravstvenom stanju. Vojvoda Vaske je prebačen u urgentni centar u Beogradu.
bosna_komentari - 68236 - 03.04.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (0)

O Bošnjacima


Od rata pa na ovamo sam upoznao dosta Bošnjaka, ali svi oni su za ukidanje Republike Srpske. Meni ne smeta kada me zovu "četnik", pa čak i "agresor"... Šta više, kad-kad mi to i imponuje. Ali, hoću da nekima da skrenem pažnju da 99% Bošnjaka misli da sve nas koji smo bili učesnici rata treba staviti pod ključ. Pohvale za Vogošćanina Pravoga u vezi njegovog razmišljanja o pisanju knjige.

P.S. Možda bi ti Šešelj mogo napisat predgovor
rsk - 67792 - 15.03.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (0)

O tarifama u ratu


Vidim da se neki Bošnjaci razbacuju ciframa, kolko su "ćetnika" pobili, a tokom celog rata su držali oko 10% teritorija, za razliku od Hrvata kojih ima tri puta manje a držali su oko 17% teritorija. Celo vreme rata smo se igrali sa njima, a ono što su dobili, sve su platili Radovanu.

ratko_mladic - 67778 - 14.03.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (2)

Ratko Mladić


Đenerale, volimo te svi!

Ratko Mladić

NLO,

Mislim da znam ove tri osobe koje su na slici sa Ratkom Mladićom. Veoma sam ubjeđen da je slika napravljena na Sokocu: djevojka se (mislim) djevojački preziva Ćuković. Osoba iza Ratka Mladića bi mogao biti Cicko, a momka sa bradom takođe poznajem ali se u ovom trenutku ne mogu sjetiti njegovog imena.
cazin - 67522 - 09.03.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (0)

Fikret Abdić pušten na slobodu


Danas je iz pulskog zatvora pušten na slobodu, nevino optuženi Fikret Abdić. Babo, srećna ti sloboda i ako ustreba samo zovi, opet će srpski sokolovi da priskoče u pomoć kao i za vreme otadžbinskog rata kad smo se rame uz rame borili protiv terorista i muslimanskih fundamentalista, koji su vođeni islamskom deklaracijom Alije Izmetbegovića pokušali da od Bosne naprave tursku džamahiriju.
dobrinja - 66923 - 05.03.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (0)

Aerodromsko naselje


Na aerodromskom naselju se ginulo svaki dan. Ne pamtim dobro datume ali se sećam da je bilo pakleno vruće.

Jedno pitanje za Dobrinjca: Šta ste prevozili u kantama, preko užeta (inprovizovane žičare) koje ste postavili tokom noći između one dve zgrade? Ako si bio tamo onda se sećaš da smo vam kroz prozor ubacili granatu, nakon što je ušla kanta. Uže je puklo i nastala je vriska i galama. Sećam se jednog ženskog glasa koji je na sav glas psovao četnike i sve ih slala u džehenem. :)
ilijas_sjecanja - 63842 - 18.02.2012 : Nlo - best (0)

Čiča i dobrovoljci


Kad Boris spomenu čiču, setih se jednog događaja iz 1992. godine.

Beše jun mesec, upeklo sunce, zemlja gori, a mi stojimo u hladovini ispod neke trešnje i pijuckamo neku brlju, koju su nam izneli meštani. Tu sa nama su bili i "dobrovoljci". Neću spominjat odakle su, da se neko ne bi prepozno.

U jednom trenutku naiđe neki starac, verovatno iz tog mesta. Ispred njega izleće jedan od tih "dobrovoljaca" i uzviknu:

 • "Bog čuva Srbiju"!

  A čiča se trgnu pa reče:

 • "Ma, jeb'o ti Bog mater, prepade me!"

  Reče to onako sa smeškom, što bi naš narod rekao, više u šali. Međutim, ovaj dobrovoljac navali na njega:

 • "Jel' ti to meni mater?"

  U početku sam mislio da se "dobrovoljac" šali. Međutim, reč po reč i on udari starca šakom u stomak. Jadni čiča se savi i pade na kolena.

  Sve ovo se dešavalo na samo na metar od mene. Kako čiča pade, meni noga sama od sebe poleće i pogodi tog "dobrovoljca" tačno u glavu. Pade i on na zemlju. Njegovi drugari se uskomešaše, uhvatiše za oružje, ali je moj buraz već repetirao "kragujevku".

  Na svu sreću, neko je dojavio u obližnju komandi šta se dešava, tako da je na kraju ipag izbegnuta veća tragedija.
 • kanada - 54583 - 04.12.2011 : Nlo - best (1)

  Iseljavanje može da počne


  Oko milion Srba moglo bi da otputuje u Kanadu! Naime, tamošnje vlasti odobrile su takozvane super vize u trajanju od 24 meseca, namenjene ujedinjenju porodica useljenika sa njihovim bliskim rođacima iz zemalja porekla.

  Super vize moći će da dobiju roditelji i babe i dede doseljenika u Kanadu

  Kako prema podacima Kongresa srpskog ujedinjenja u toj zemlji živi između 200. 000 i 300. 000 naših građana, to znači da bi iz Srbije više od jedne sedmine stanovnika moglo da aplicira za dobijanje dvogodišnje vize.

  Džejson Keni, ministar za državljanstvo Kanade, objavio je da će te vize moći da dobiju roditelji i babe i dede doseljenika u Kanadu, čime će im biti omogućene duže posete deci, unucima i unukama. Uslov za dobijanje vize jeste da budete roditelj ili deda ili baba državljanina Kanade ili stanovnika sa stalnom dozvolom boravka, odnosno rezidenta.

  Kandidat će morati da priloži pismeni dokaz da će ga deca, odnosno unuci, finansijski pomagati tokom boravka, kao i dokaz da njihova primanja zadovoljavaju neophodan minimum. Biće potrebno da roditelji ili dede i babe prođu medicinske preglede predviđene za doseljenike, te da kupe sveobuhvatno medicinsko osiguranje za najmanje jednu godinu boravka.

  Do sada se na odobrenje vize čekalо i do osam godina, a po novom sistemu rok za izdavanje vize biće oko dva meseca od dana podnošenja zahteva.
  softver - 53102 - 23.11.2011 : Nlo - best (0)

  Odgovor na post br. 53022


  Otvori "alat", zatim idi na "internet opcije", u onom kvadratu izbrisi "babilon" ili sta je vec i upisi www. google. com i odes dole na OK i to je to.
  bosna_danas - 48162 - 30.10.2011 : Nlo - best (0)

  Terorizam u BiH


  Njujorški Dejli Njuz objavio: "Srpski terorista napao Ambasadu SAD"

  Svi svetski mediji koji su izveštavali o napadu Mevlida Jašarevića akcenat su stavili na podatak da je prekjučerašnji napad na američku ambasadu u Sarajevu izveo - Srbin!

  Tako je Dejli Njuz objavio naslov: "Srpski terorista napao Ambasadu SAD". Bosanski mediji su uporno ponavljali da napadač nema bosansko državljanstvo, da je stranac, kao i da je u Sarajevo došao baš tog jutra kad se desio napad na Američku ambasadu. Bosanski zvaničnici su izjavili da su uhapsili "srpskog državljanina koji je povezan s pokretom vehabija".

  Sarajevo, Melvid Jasarevic, Sandzak


  Nedavno su bosanski intelktualci zajedno sa verskom elitom na čelu sa Ćerićem i svim muftijama i efendijama objavili jednoglasnu optužnicu:

  "Hrvati, Srbi i ostali stranci vode specijalni rat u BiH tako što među nas muslimane ubacuju svoje špijune, odnosno vehabije, a sve sa ciljem da unesu nemir među muslimansko stanovništvo i celu BiH. Već godinama na svaku našu opomenu na vehabizam i terorizam, nama se iz Sarajeva preti novim ratom. "


  Interesantno je da ratom prete isti oni koji su iz poslednjeg rata izašli sa 18% teritorija. :)
  sarajevo - 47845 - 28.10.2011 : Nlo - best (3)

  Napad na američku ambasadu u Sarajevu


  Ne preporučujem svima da ovo gledaju. U snimku se prikazuje momenat kada sarajevska policija snajperom upucava mudžahedina. Napominjem da je Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, tom prilikom samo ranjen, tj. da nije poginuo.

  srpska - 45862 - 07.10.2011 : Nlo - best (1)

  Zbog TV pretplate plijene svinju!


  Dušanki Adžić iz Dervente biće zaplijenjena svinja od 30 kilograma zbog neplaćanja tri računa TV pretplate. Svinja pripala RTRS-u!

  Pored uobičajenih "komada" pokretne imovine neplatiša RTV pretplate, sudovi u RS po osnovu duga za ovu taksu nerijetko zapljenjuju i životinje!

  Tako je Osnovni sud u Derventi krajem septembra donio rješenje da Dušanki Adžić bude zaplijenjena svinja težine 30 kilograma, a jednom njenom sugrađaninu kobila stara 30 godina, teška oko 350 kilograma, a vrijedna 400 maraka!

  Svinju Adžićeve je RTRS, "kao najbolji ponuđač", kupio za 12 maraka i potpisao da će, po po preuzimanju kupljenje stvari, u cijelosti biti namireni svi dugovi, piše "Press RS".

  Dušanka Adžić kroz suze kaže da joj je svinja oduzeta zbog tri neplaćene pretplate, što sve zajedno košta manje od 20 maraka. Ona naglašava da je, uprkos siromaštvu u kojem živi, uredan platiša ove takse i dodaje da neplaćeni računi datiraju od prije desetak godina!

  "Kada su me obavijestili o dugu, trenutno nisam imala para da ga izmirim! Onda se desilo što se desilo! U maju su došli sudski radnici i popisali mi jednu od dvije svinje koje sam imala! To je tada bilo moje jedino blago, jer sa nezaposlenim sinom živim od 150 maraka invalidnine. Muž mi je poginuo u ratu, tako da sam još više ogorčena na činjenicu da su me ostavili bez važnog izvora egzistencije", kaže Adžićeva.


  Ona dodaje da je sud procijenio da njen dug za RTV pretplatu sa kamatama iznosi oko 120 maraka!

  "Toliko su procijenili svinju, pa su odlučili da će njome biti pokrivena dugovanja prema RTRS-u. Plakala sam i molila da mi je ne oduzimaju, ali nije pomoglo! Prije toga su prijetili da će mi oduzeti jednu invalidninu, ali je njihov izbor ipak pao na životinju. Još je nisu odveli, ali svaki dan strahujem kada će doći. Sud je tri puta slao obavještenje da će preuzeti svinju, ali su se prije nekoliko dana oglasili da je ona nadalje u nadležnosti RTRS-a i da će oni doći da je preuzmu. Baš me zanima šta će RTRS uraditi sa njom, jer je više nego neuobičajeno da se dugovi namiruju na ovaj način", kaže Adžićeva.


  U Osnovnom sudu u Derventi kažu da se životinje tretiraju kao i svaka druga pokretna imovina, koja su u postupku prinudne naplate može oduzimati.

  "Pomenutim licima oduzeti su konj i svinja, jer oni nisu raspolagali ničim drugim što bi se moglo zaplijeniti i prodati. Bitno je da se vrijednost zaplijenjene robe poklapa sa dugom, kako bi se oštećena strana mogla namiriti. Nakon sudskog rješenja, RTRS ima mogućnost ili da odmah preuzme robu, ili da je ostavi kod bivšeg vlasnika do prodaje", kaže sudski izvršilac Nedeljko Tanasić.


  U banjalučkom Osnovnom sudu kažu da se do sada nisu susretali sa pljenidbom životinja i dodaju da se od pokretne imovine najčešće popisuju i plijeni nakit, električni uređaji, namještaj i automobili.
  dogadjaji - 44322 - 30.09.2011 : Nlo - best (1)

  Sokolac 91. godine


  nesortirano - 36282 - 29.07.2011 : Nlo - best (0)

  Porodicu Galić izbacuju na ulicu


  Ovo neka nam je na sramotu. Kome se to srpsko pravosuđe želi dokazati da ko biva rade po zakonu?! Šta je sa imovinom Srba u Federaciji?!!!
  nesortirano - 36262 - 29.07.2011 : Nlo - best (0)

  Porodicu Galić izbacuju na ulicu


  U Banjalučko naselje Obilićevo, gdje je bačena i treća bomba na pripadnike sudske policije, stigli su pripadnici Specijalne policije Republike Srpske /RS/ - javlja izvještač Srne. Na sudske izvršioce koji su pokušali da obave deložaciju porodice Vojina Galića u Banjaluci danas iza 10. 30 časova bačene su tri bombe. Ulica Mirka Kovačevića u banjalučkom nasilju Obilićevo trenutno je blokirana. Ispred kuće nalaze se brojni novinari. Uz asistenciju sudske i redovne policije, Osnovni sud u Banjaluci za danas je zakazao deložaciju porodice Galić iz kuće u banjalučkom naselju Obilićevo, koju su 1994. godine zamijenili za svoje imanje u Sarajevu. Vojin Galić, koji je prilikom prošlogodišnjeg pokušaja deložacije zaprijetio da će se spaliti benzinom, izjavio je Srni da bez obnove postupka neće dozvoliti nikakvu deložaciju jer, kako je naveo, ima pravo da se brani od pravnog nasilja. Porodica Galić zamijenila je 1994. godine svoju imovinu u Sarajevu za imovinu porodice Maglajlija u Banjaluci.
  pocetak_rata - 35662 - 20.07.2011 : Nlo - best (0)

  Faletići


  Verujem da se mnogi od vas sećaju kako je ispražnjen magacin oružja u Faletićima i kako je to isto oružje kasnije šleperima tovareno i odvozeno u Sarajevo da bi se oslobodila deca iz kasarne Maršal Tito, koje su danima držali u okruženju. U to vreme smo držali Pofaliće i Grbavicu... Ne podcenjujem protivničku stranu, ali da su nas naši iz komande tad pustili da presečemo Sarajevo, ishod rata bi bio sasvim drugačiji.
  srpska - 35563 - 19.07.2011 : Nlo - best (0)

  Porodicu Galić izbacuju na ulicu


  Uz asistenciju sudske i redovne policije Osnovni sud u Banjaluci za 29. jul zakazao je deložaciju porodice Galić iz kuće u banjalučkom naselju Obilićevo, koju su 1994. godine zamijenili za svoje imanje u Sarajevu.

  Vojin Galić, koji je prilikom prošlogodišnjeg pokušaja deložacije zaprijetio da će se spaliti benzinom, izjavio je danas Srni da bez obnove postupka neće dozvoliti nikakvu deložaciju jer, kako je naveo, ima pravo da se brani od pravnog nasilja.

  "Neću dozvoliti nasilnu deložaciju po cijenu sopstvenog i tuđeg života i ako bi neko na prevaru, lukavstvom ili na drugi način pokušao da me izbaci iz kuće, kunem se Bogom i mojim unucima da se usred Banjaluke mogu desiti žMarkale 3ž i ulica žVase Miskinaž", poručio je Galić.

  On je napomenuo da je Osnovni sud Banjaluka 2009. godine kojim slučajem prihvatio prijedlog njegovog tadašnjeg advokata Predraga Radulovića za obnovu postupka da bi ovaj slučaj do sada bio riješen na miran način.

  Galić tvrdi da mu je kuća u Sarajevu oteta na osnovu naredbe Kriznog štaba Stari Grad Sarajevo 1992. godine, koju je potpisao tadašnji predsjednik Kriznog štaba Said Čajić i posjeduje fotokopiju tog dokumenta.

  Porodica Galić zamijenila je 1994. godine svoju imovinu u Sarajevu za imovinu porodice Maglajlija u Banjaluci.

  Nasljednici porodice Maglajlija 2001. godine podnijeli su tužbu za raskid ugovora o zamjeni nekretnina. U toku postupka preminuo je advokat tužene porodici Galić, kao i njegova sestra, koja je zamijenila kuću, a preminula je i vlasnica imovine u Banjaluci, dok je njena nasljednica obnovila postupak.

  Osnovni sud Banjaluka ne prekida postupak i 2007. godine donosi presudu o raskidu ugovora, nakon čega porodica Galić ulaže žalbe na izvršenje, traži obnovu postupka na što Sud ne odgovara.

  Osnovni sud Banjaluka zakazao je za 29. jul u 10. 00 časova deložaciju porodice Galić u Banjaluci, Ulica Mirka Kovačevića broj 8.
  pocetak_rata - 35562 - 19.07.2011 : Nlo - best (0)

  Zašto nismo ušli u Sarajevo


  Često me pitaju poznanici i prijatelji zašto nismo ušli u Sarajevo i dole napravili red. Razloga za to ce biti mnogo, a najveći je, po meni da je 1. korpus Armije FBiH brojao oko 50.000 ljudi. Bilo je važnije da ih držimo u šahu opkoljene nego da ih pustimo da se "raspu" po drugim ratištima Bosne. Ako grešim neka me neko ispravi od prisutnih.
  krajina - 33862 - 26.06.2011 : Nlo - best (1)

  Koridor 92 - bitka za put života


  Prije 19 godina oslobođen put prema Srbiji i uspostavljena kopnena vezu između istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske.

  Na Dugoj Njivi kod Modriče danas će biti obilježeno 19 godina od proboja "Koridora" kroz Posavinu. Obilježavanju godišnjice, prema najavama iz kabineta predsjednika RS, prisustvovaće i predsjednik Milorad Dodik.

  Akciju "Koridor 92" zajednički su prije 19 godina izveli na Vidovdan, 28. juna, pripadnici jedinica VRS i Srpske vojske Republike Srpske Krajine, čime je okončana, 42 dana duga, kopneno-vazdušna blokada zapadnih dijelova RS.

  Operacijom "Koridor 92" je na Vidovdan oslobođen put kroz Posavinu i spojena banjalučka regija sa Semberijom i Srbijom.

  Zbog nedostatka kiseonika, u porodilištu u Banjaluci umrlo je 12 beba, što je bio i povod da se krene u proboj koridora. Nažalost, oni koji su donosili odluke, ko ima osnovna ljudska prava, a ko nema, ni dan danas nisu odgovarali za smrt dvanaest banjalučkih beba.

  Dvanaest zvjezdica ugašeno je i prije nego što su imale priliku da udahnu život. Monstruozna odluka moćnika rata ostaje da nas vječno podsjeća na ovaj tužan događaj, koji mora biti i podsjetnik generacijama koje dolaze.

  U operaciji "Koridor" poginulo je više od 300 srpskih vojnika, a ranjeno 1. 100.

  Obilježavanje 19. godišnjice od proboja "Koridora" organizuje Odbor Vlade RS za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

  raspad_juge - 33823 - 25.06.2011 : Nlo - best (1)

  Dvadeset godina nakon raspada SFRJ


  Dvadeset godina nakon raspada SFRJ, uoči proslave samostalnosti Slovenije i Hrvatske, ankete su pokazale da većina građana bivših republika sada živi lošije.

  Istraživanja takođe pokazuju da se stavovi većine u četiri bivše jugoslovenske republike, danas nezavisne države, uprkos svemu - nisu mnogo promijenili.

  Istraživanje "Javno mnjenje - 20 godina kasnije", zajedno su sproveli ljubljanski "Dnevnik", zagrebački "Jutarnji list" i B92.

  Dvadeset godina kasnije većina opravdava motive zbog kojih se raspala Jugoslavija, ali različito tumače glavne aktere i posljedice.

  Anketa koju su u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini inicirale tri medijske kuće, a u kojoj je učestvovalo po 700 ispitanika, pokazuje da većina u Srbiji i Hrvatskoj za nasilni raspad SFRJ krivi neriješena pitanja iz prošlosti.

  U BiH okrivljuju višestranački sistem, dok Slovenci razlog za razlaz vide u različitoj ekonomskoj razvijenosti bivših republika. Međutim, bez obzira na raličita tumačenja prošlosti, u sadašnjosti građani sve četiri države kažu da žive lošije nego prije 20 godina.

  "Od nacionalizma se ne živi. Nacionalizam je nešto što zaokuplja srca, duše ljudi, oni su spremni nekada da žrtvuju svoje živote za nacionalne ideale. Ali treba nahraniti djecu. Ne možete nacionalizmom nahraniti djecu, možete im zatrovati dušu. U odnosu na prije 20 godina, jasno je da se vidi nazadak u materijalnom pogledu za prosječnog žitelja svih ovih prostora, izuzev možda Slovenije", rekao je sociolog Jovo Bakić.


  Zajedničko anketiranim stanovnicima Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije je da su spremni na političku, ekonomsku pa i vojnu saradnju.

  Zajedničko im je i da su najslabije ocjene dale svojim vladama, parlamentima i političkim strankama. Ali samo u Srbiji Slobodan Milošević nije dobio negativnu ocjenu za ulogu u jugoslovenskoj krizi, već se negativcem smatra Franjo Tuđman.
  deblokada - 33682 - 24.06.2011 : Nlo - best (0)

  Deblokada Sarajeva


  Ono što je počelo 15. juna i što je trebalo da dovede do deblokade Sarajeva za četiri dana, pretvorilo se u iscrpljujuće granatiranje i frontalno nadmudrivanje u kome je Armija muslimanske BiH jako loše prošla. Ovo se desilo zbog toga što muslimani nisu shvatili da se konzerva otvara izvana. Mi smo ih svesno puštali u džepove i zatvarali. Tako se završavao svaki njihov san o deblokadi.

  Tek nedavno je po prvi put javno objavljeno da je u akciji deblokade Sarajeva poginulo 404 vojnika Armije BiH, i da je bilo čak 1360 ranjenih boraca.
  nesortirano - 33524 - 22.06.2011 : Nlo - best (0)

  Neo-Nacisti u hrvatskoj vojsci


  nesortirano - 32223 - 08.06.2011 : Nlo - best (0)

  Sasvim obična priča


  ratko_mladic - 31883 - 04.06.2011 : Nlo - best (1)

  Molitva za Generala
  Obratite pažnju da u ovom video zapisu General izgovara sledeću rečenicu: "Ja želim da živim i da doživim slobodu! ". Autor ovog snimka je namjerno, u više navrata ponovio ovaj tekst jer postoji opravdana sumnja da će Mladić u Hagu nastradati na misteriozan način, baš onako kako se to desilo i Miloševiću.
  zlocini - 31882 - 04.06.2011 : Nlo - best (0)

  Hrvatski 'heroji'


  Nekoliko reči o hrvatskim generalima, tj. "herojima".

  Čermak je kao nekadašnji instalater centralnog grijanja postao preko rata, naftni tajkun. Celo vreme rata je sa Arkanom švercovao naftu za Bosnu i Srbiju, uz znanje i blagoslov političkih elita u Hrvatskoj. Dok su ljudi jedni druge ubijali i jedni drugima palili kuće on se bogatio švercom nafte. Osim toga, Zadranin Parač je u videosnimci izjavio da je za Čermaka šverco drugu, a on ga nije isplatio. Silom HDZ-ove političke moći Čermak je upao u Tuđmanov krug 200 najbogatijih porodica u Hrvatskoj. Kad je 2004. godine "dobrovoljno" odlazio u Hag, HDZ-ova vlada je Čermaku preko noći poklonila koncesiju za benzinske stanice uz sve nove autoceste.

  Gotovina je bežeći i skrivajući se, proglašen za velikog heroja, iako je na ratnoj karijeri zaradio pozamašno bogatstvo. Postao je vlasnikom brojnih nekretnina u Zagrebu, višemilijonske vrednosti, postao je suvlesnikom u ogromnom preduzeću Hidroelektra, a da nikome nije jasno kako je on stekao to suvlasništvo, jer on nije imao novaca. Radilo se o ratno-profiterskoj povlastici, koju mu je osigurala HDZ-ova vlada. O tome se pretjerano raspričao njegov kompanjon u suvlasništvu Ante Roso (koji je bio obični legionar kao i Gotovina i obojica su u Hrvatsku došli kao "crkveni miševi") Vlada je financirala Gotovinu preko Hidroelektre ugovarajući sa njima milijonske poslove za državu ili državna preduzeća.

  Dakle i Gotovina je namiren sa državnih jasala. Dobio je još desetke miliona proračunskih kuna. Bogami, na takvom herojstvu mu stvarno treba pozavideti. Heroj i po, nema šta. Kao i Čermak i Gotovina je naplatio svoju predaju. Kratak je taj put od profitera do heroja. Ne samo Čermaka, već i Markača i Gotovinu bi Haški sud trebao osloboditi i poslati u Hrvatsku da ih se proveri kako su u ratu stekli svoju multi-milionsku imovinu, kako su ušli u najbogatiji krug ljudi u Hrvatskoj.

  Novac koji je Hrvatska potrošila za njihovu obranu i logistiku i novcem koji su im poklonili preduzećima i bankovnim računima, zaposlili bi sve nezaposlene i isplatili plate radnicima koji ne dobivaju platu a rade. Hrvati na sebi nose istrošenu odeću i raspadnute cipele, sto se da primetiti iz predhodnog videa, ali zato ne daju svog "heroja" milijonaša. Kakva predstava?!
  nesortirano - 31702 - 03.06.2011 : Nlo - best (0)

  Odgovor na video


  Pesma "Zovi, samo zovi" u postavljenom videu "Presuda u Zagrebu" me je naterala da napišem par reči. Veliki su heroji bili u "Oluji"! Bilo ih je dvadesetak teško naoružanih na jednog slabo naoružanog Krajišnika. Nemojte zaboraviti da su Hrvati na Krajinu krenuli avionima, tenkovima, topovima i ostalim teškim naoružanjem, protiv Srba naoružanih lakim pešadijskim naoružanjem. Republika Srpska Krajine bila je pod zaštitom UN-a, čiji su vojnici prema dogovoru Hrvatske vlade i vlade Republike Srpske Krajine, teško naoružanje krajiških Srba držali zatvoreno.

  Hrvatska je, protivno dogovoru, napala takoreći goloruki narod, a vojnici UN-a su se morali povući, da ne bi svedočili nastupajućem divljaštvu, a sve to uz znanje SAD-a. Uz to su Amerikanci pre početka akcije "Oluje" bombardirali aerodrom u Udbinama i uništili avione Krajine. Srbima je preostao samo da beže od hrvatskih noževa i muslimanskih kama, od kojih je pobijeno oko 2000 jadnih starica i staraca, u nemogućnosti bega i uz garanciju "krivoustog" da im se neće ništa dogoditi ako ostanu u svojim kućama. Svi znamo da je i to istinita "strana medalje" tokom "Oluje".

  Istina o Hrvatskoj dolazi sporo, ali doći će i razgolitit će sve nagomilane laži u vezi takozvanog "domovinskog rata". Na svim hrvatskim portalima se moze pročitati kako su se sažalili nad srpskom sirotinjom i stali pred Banjalukom. Zašto su stali pred Banja Lukom ja ću im odgovoriti: zato jer su im Amerikanci zapretili da će, prestati sa logistikom i obaveštavanju o položajima srpskih jedinica i prestati sa bombardovanjem i napadima na naše položaje.  Poštovani,

  uz sve ovo, treba imati u vidu da je Republika Srpska Krajina predata Hrvatima, kao dio plana Tuđman - Milošević - Izetbegovi o završetku rata na prostorima bivše Jugoslavije.

  Možda će se neki od vas i sjetiti da je beogradska "Politika", još prije nego što su Hrvati zauzeli Okučane, objavila mapu bivše Jugoslavije na kojoj nije bilo Republike Srpske Krajine.

  Oko četiri mjeseca uoči "Oluje", kamioni Vojske Republike Srpske su išli u Knin, odakle su dovozili žito i materijalno-tehnička sredstva. Za one koji nikada nisu bili u krševitom i neplodnom Kninu, da napomenem da je ovo isto žito u toku 1992. i 1993. godine voženo iz Vojvodine za Knin. Većina ove robe je istovarana u Banjaluci, ali je dio tih sredstava dovožen i na Pale. U to vrijeme sam bio u 27. PoB, pa je među oficirima kružila priča da je Republika Srpska Krajina prodata. Zauzimanje Jajca i Ključa se desilo u sastavu istog plana. Banjaluka nikada nije mogla pasti!

  Eto, ovo su Hrvati tražili kao uslov za prestanak rata.

  I Alija Izetbegović je bio dosta zahtjevan u vezi ustupaka za prekid rata. Deblokada Sarajeva je za njega bio glavni preduslov. Međutim, i srpski i muslimanski političari su znali da se ovaj dogovor mora sprovesti vojnim sredstvima. Jer, pravljenje ovakvih ustupaka u miru bi bio poguban i za SDS i za SDA.

  Srbi su dobili zeleno svjetlo da zauzmu Srebrenicu. Tako je Alija Izetbegovi za ovu siromašnu enklavu dobio Srpsko Sarajevo, jezgro bosansko-hercegovačke industrije. Da je pad Srebrenice dio dogovora, a ne vojne nadmoći, vidi se i iz činjenice da su Naser Orić i svi viši oficiri koji su bili upoznati sa zločinima nad srpskom stanovništvu u okolini Srebrenice, helikopterima Unprofora prebačeni u Tuzlu dvadesetak dana prije nego što je Srebrenica pala.

  Sa druge strane, muslimani su dobili obećanje da će nakon mirovnog sporazuma dobiti koridor do Goražda. Zauzimanje Srpskog Sarajeva su trebali da ostvare vojnim putem. Pri tome su bili potpomognuti NATO generalima, kao i srpskim političarima sa Pala koji su na sve moguće načine sabotirali snabdjevanje Vojske Republike Srpske u rejonu Srpskog Sarajeva. Uprkos pomoći sa svih strana, muslimanska armija je još jednom dokazala svoju nesposobnost, koja se prije svega ogledala u nesposobnosti svoga komandnog kadra. Uprkos pomoći sa svih strana, propala je još jedna deblokada Sarajeva, u koju je NATO uložio značajna finansijska sredstva.

  I na kraju da napomenem da sve ovo nisu nikakve teorije. Samo idiot može da tvrdi da je rat završen po nekom drugom scenariju. Druga je stvar što ova verzija priče ne odgovara ni muslimanima ni Hrvatima.
  ratko_mladic - 31502 - 01.06.2011 : Nlo - best (0)


  Protest nakon hapšenja Ratka Mladića: Policajac udara policajca  ratko_mladic - 31122 - 28.05.2011 : Nlo - best (4)

  Sve što vredi sad u Hagu sedi


  komentari - 27425 - 30.03.2011 : Nlo - best (0)

  Baba Vanga videla Gadafija kako napada Evropu


  Čuvena bugarska slepa proročica Baba Vanga predvidela je ne samo rat u Libiji, nego i da će tamošnji lider Muamer Gadafi zbrisati Evropu hemijskim oružjem.

  Štaviše, ako je verovati Baba Vangi, 2011. godina biće prelomna za čitavo čovečanstvo, objavio je ruski portal Lajfnjuz delove nekih njenih predskazanja.

  Slepa proročica je rekla da će posle "nuklearne katastrofe u Japanu" početi rat sa muslimanskim zemljama u kojem će biti upotrebljeno hemijsko oružje koje će uništiti na desetine država.

  Vanga je prorekla da će prvo uslediti silovit udar posle kojeg će se na "koži ljudi pojaviti čirevi i tumori". Ona je "videla" i da će Evropa do 2016. opusteti.

  Ruski portal napominje da je Baba Vanga dosad pogodila - opisala je havariju u japanskoj nuklearki "Fukušima", rekavši da će posle tog događaja uslediti rat s islamskim zemljama.
  dijaspora - 27371 - 26.03.2011 : Nlo - best (0)

  RE: Libija


  Ja razumem da postoji mržnja prema NATO snagama iz opravdanih razloga, ali jednu stvar treba imati na umu... Da divljak na kamili ima moć koju imaju Amerikanci, nas hrišćana ne bi bilo nigde na karti Sveta!

  PS: Poslao sam ti odgovor na post "Zaboravljeni zdravstveni radnici"... Kliknuo sam na onu zvezdicu iznad posta... Ne znam jel ti je šta stiglo.
  zlocini - 27155 - 06.03.2011 : Nlo - best (0)

  Simo Drljača


  Nemam baš previše vremena za pisanje, ali rado pročitam neke članke. Možda sam preskočio ali niko ništa ne piše o Simi Drljači, koga su zločinci SFOR-a ubili 1997. godine. Ja ga se sećam kao velikog Srbina i borca za Republiku Srpsku!
  srpska - 25319 - 25.10.2010 : Nlo - best (3)

  Nema ukidanja Republike Srpske


  Sve češće iz Federacije BiH stižu preteće poruke o tobožnjem ukidanju Republike Srpske... Ni manje ni više nego iz najviših političkih krugova.

  Republika Srpska koju danas Srbi imaju je naša duševna hrana, a muslimanima diže pritisak. Ima neki musliman da voli Republiku Srpsku? Nema! Ima neki Srbin da ne voli Republiku Srpsku? Nema! Da li vi možete išta da uradite da je ukinete? Ne možete! Kukanje je odlika onih koji su izgubili. Da ne bude dobro nama? A šta nama u BiH fali??? Imamo državu u državi, zaštićeni smo kao beli medvedi. Dodik uživa i podjebava, a Haris Silajdžić se dere na mikrofon i ne može da sakrije svoju nervozu zbog postojanja Republike Srpske. Proglasili ne proglasili, vi ste Republiku Srpsku zauvek izgubili. Onog trenutka kad je stvorena, kad je dobila predsednika, premijera, Vladu, skupstinu, glavni grad, grb, amblem, himnu (sve sto ima i drzava), i danas kad ima svoju policiju, poštu, resurse, školstvo, drugačiju teritorijalnu podelu... Šta više imamo da pričamo? Ako se vaša bošnjačka politika zasniva samo na nadanju da će to da se ukine, onda bolje da se odmah ubijete, eto to vam je moj savet.

  Nezavisnost skoro da nije ni potrebna, jer entitet totalno drugacije funkcioniše od Federacije. Republika Srpska je tako-reći nezavisna, jer Srbi u njoj ne zavise od vas u brojnim stvarima, donose svoje zakone, uče školu i fakultet na svom jeziku i ćirilici, ne slušaju federalnu televiziju, mašu slobodno srpskim barjacima, imaju sprecijalne odnose sa Srbijom i u Srbiji nisu strani državljani za razliku od BH muslimana i Hrvata. Toliku nezavisnost unutar jedne države nema niko kao Srbi u BiH.

  E sad... da je bilo zločina nad Bosnjacima jeste. To će priznati svako ko realno razmišlja... Međutim, bilo ih je i sa muslimanske strane! Žao mi je, ali takvo nesto neće pomoći da se Republika Srpska ukine ili oslabi. Ako su Republiku Srpsku priznale sve države sveta kao trajnu kategoriju unutar BiH, ona će to i ostati, jer je garant mira. Njen nestanak dovodi do nestanka garanta mira i novih ratova. To niko ne želi, ili možda ne... ?

  Ali da danas ima i paradoksa sa vaše strane, takođe ima. Npr. priča kako u BiH ne postoje Srbi i Hrvati vec samo Bosanci sa tri vere je vredjanje identiteta i obicaja, kako srpskog, tako i Hrvatskog. Ili jos gora prica, Bosna je za muslimane, a Srbija i Hrvatska za Srbe i Hrvate je ekstemna politika koje se pridrzava jedan broj muslimana, direktno ili prikriveno. Takva politika slabi BiH. A vrhunac svega je da BH Hrvatima i Srbima negiraju identitet oni koji su od njih nastali promenom vere...

  Republika Srpaka da nije stvorena u ratu stvorila bi se nova u miru. Ne može BiH niti će ikad biti unitarna. Tri naroda, tri vere, tri običaja, tri mentaliteta ne mogu skupa i nikad neće moći. Pravedna BiH je BiH iz tri dela, srpskog, muslimanskog i hrvatskog. Ako to muslimani neće da prihvate, pre ćete podstaći njen raspad. Što se mene tiče, ovakva Republika Srpska kakva postoji je nesto jedinstveno i najbolje sto su Srbi dobili zadnjih godina, tako da nezavisnot skoro da nije ni potrebna, ovo je sasvim dovoljno.

  No, onaj ko neće dati da se Republika Srpska ukine su više sile, nikom ne treba turska džamahirija u sred hrišćanske Evrope. Turci vas stvorili na nemestu pa sad na hiljadu jada sa vama.
  raspad_juge - 25052 - 22.09.2010 : Nlo - best (0)

  Ko je počeo rat?


  Ko je počeo rat? Nečiji politički ciljevi i pretenzije za naš balkanski prostor, a koji je centralni prostor između evropskih, azijskih i arapskih zemalja, a koji bi nekome (poput SAD-a) donio toliku moć nad svetom i dobro uporište za svoje delovanje.

  Davno pre rata, još za vreme vladavine Josipa Broza (čitaj ćopavog Zagorca) koji je jasno video njihove konačne ciljeve, Jugoslaviji je bilo nuđeno da svoj jadranski prostor da na upotrebu američkoj mornarici a ona bi za uzvrat otplatila sve dugove naše države. Dakle upravo zbog ovoga rat je bio neizbežan. Pred nama je bilo ili da učinimo njima uslugu i da budemo uvučeni u njihove sukobe na Balkanu, Arabiji i sličnima. Pred nama je bilo da im kažemo edno veliko dostojanstveno "NE" i trpiti njihov teror kojim su Jugoslaviju razbijali u svrhu postizanja svojega prvobitnog cilja.

  Dovođenjem UN-a na naše prostore, formirali su svoje vojne baze koje su im još odavna bile cilj. Gde to gura Amerika - Nostaradamus, opšti haos Trećeg svetskog rata, put u samouništenje u kojemu u sukobe i ratove uvlače druge a svoje dupe čuvaju - ZAVADI PA VLADAJ...

  Svaka čast naivnima koji su im usluge učinili.

  Samo uz jednu napomenu, čuvajte se najslađih zalogaja i tankog leda. Pitanje je samo koliko su neki para dobili za svoje izdajničko delovanje u vlastitoj državi, dok su za izdaju i izdajništvo padale glave nedužnih. Početak rata i sukoba, formiranje paravojnih formacija pod vođstvom takvih osoba, blaćenje JNA i državnih legalnih vojnih formacija, poigravanje istima, da bi se izazvalo što više žrtava i pogibije. Da što manje svedoka ostane za budućnost, koji bi mogli jednoga dana da saberu dva i dva i uvide o čemu se doista radi.

  Putem novina, televizije, koji bivaju preuzimani u privatno vlasništvo, trovanje civilnog stanovništva obmanama i dezinformacijama da se prava istina nikada ne sazna.
  ratko_mladic - 24050 - 12.03.2010 : Nlo Italia - best (0)

  Istina o Ratku Mladiću


  Ratko Mladić je čovjek koji je na poternici već više od petnaest godina. On je jedna je od onih ličnosti, koja plijeni i odbija... Na jednoj strani je slavljen, na drugoj optužen bez jasnih dokaza... Progonjen je kao zvijer i omiljen toliko da ljudi koji ga vole stavljaju ruku u vatru za njega, glavu u torbu... godinama. Niko na svijetu nema više jataka i prijatelja od progonjenog srpskog generala i ratnika... I niko, u isto vrijeme, nema toliko neprijatelja.

  Kako dokazati istinu a da ne strada onaj koji je na čelu Vojske Republike Srpske sačuvao toliko srpskih glava na ramenima, samo zato što je u tako teškom i prelomnom istorijskom trenucima bio vojskovođa i časno do kraja obavljao svoju vojničku dužnost, za razliku od političara koji su sve zakuvali, pa digli ruke od naroda, proglašavajući ga koletaralnom štetom.

  Hoćemo istinu jer smo sigurni da je istina na našoj strani... Na strani srpskog naroda i đenerala Ratka Mladića!
  Idi na stranu - |listaj dalje|