fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

australija - 69177 - 07.05.2012 : Dejan V. Doboj - best (2)

PITANJE


Imam 28 godina i zavrsenu srednju medicinsku škola ( farmaceutski tehničar ), završena Visoku medicinsku škola ( viši sanitarni tehničar ) i završen Fakultet zdravstvenih nauka ( diplomirani sanitarni inženjer )

Od kurseva, samo engleski ( starter, elementary, pro-inter. i intermediate nivo )

Pitam čisto iz radoznalosti kakve su šanse za dobijanje vize za Australiju i posla u struci sa gore navedenim diplomama.

S' poštovanjem

Što se tiče godina i diploma - zadovoljavaš. Da li je za tu tvoju profesiju potrebno doškolovanje, tj. da li priznaju tvoju diplomu, nisam siguran, ali mislim da je odgovor "ne". Međutim, nemaš radno iskustvo i znanje engleskog jezika - što je najvažnije.
vojnicko_groblje - 68670 - 18.04.2012 : Dejan Nedođija - best (0)

Vojničko groblje u Sokocu


Gospodine Željko,

novac i vrijeme nisu problem. Problem je u daljini. I ja sam uhlebljenje našao preko bare. Čitajući tekstove istinskih boraca kakav je Vogošćanin Pravi, Luna, Miner, Oko, pokojni Momir Jeftić i ostali istinski borci ja sam dobio veoma jaku želju da učinim ono što sam naveo u prethodnom tekstu. Svaka humka na tom groblju zaslužuje makar toliko da neko od slučajnih prolaznika upali sveće za te naše junake.

Na Vojničkom groblju imam i familije koji su dali svoje živote za očuvanje ove naše lijepe Repubike Srpske daleko od svojih zavičaja. Zato me ponekad i zaboli to što se rijetko spominju junaci koji su branili Srpsko Sarajevo a izbjegli su sa svojih ognjišta. Jedno vrijeme sam živio na Ilidži, tačnije u Kasindolskoj ( Lepenička 37 ) 100 metara od prve linije. Taj period života nikada neću zaboraviti. U ulici Nike Kolumbića je ranjen jedan moj prijatelj iz tog vremena Darko Golijanin, pa ako prati ovaj sajt može da mi se javi. Da napomenem u to vrijeme sam imao 9 godina. Pozdrav i do sledećeg pisanja.
nebojsa_spiric - 68656 - 17.04.2012 : Dejan Nedođija - best (0)

Nebojša Špiric - Špiro


26. aprila ove godine će se navršiti 19 godina od kako naš dragi Špiro nije više među nama. Miro ako još uvjek čitaš ovaj forum znaj da tvoj sin nije zaboravljen i da će 26. aprila biti upaljeno mnogo sveća za našeg heroja Nebojšu.

Čitajući vaše tekstove o hrabrim junacima sa Sarajevskog ratišta probudilo je u meni želju da kada me put nanese kroz Sokolac, da svratim na Vojničko groblja i da na svaku humku zapalim po jednu sveću. Živi bili junaci. Pozdrav!
federalno_sarajevo - 68622 - 16.04.2012 : Dejan Nedođija - best (1)

Multi-kultura


Nije mi jasno zašto svaki musliman priča o nekakvoj multikilturnoj BiH. To ne postoji! Neka se pogovornici ovih ideja prvo zapitaju koliko procentualno živi Srba u Federaciji? Kada je se rodila zadnja srpska beba u bilo kojem gradu u federaciji? Miltikilturna Bosna je samo jedna velika iluzija muslimana! Ako grešim ispravite me!
zaboravljeni - 68491 - 12.04.2012 : Dejan Nedođija - best (0)

Željko i Miomir Krkeljaš


Ova dva borca Ilijaške brigade su, čini mi se, poginuli krajem '92. god. Inače oni su izbjegli iz okoline Kaknja.

Ko su bili Željko ( Đorđo ) Krkeljaš i Miomir ( Stanko ) Krkeljaš. Znam da su poginuli u kratkom vremenskom periodu. Preneseni su na Vojničko groblje u Sokocu. Postoji greška na grobu Miomira. Naime o čemu se radi. Njegovo ime nije Momir kako to na grobu piše nego Miomir zvani Mine. Ne znam kako je do greške došlo ali sam 100% siguran za njegovo ime.

Zamolio bih gospodina Velimira da ako može malo opsirnije napise o njihovim pogibijama. Pohvala za gospodina Željka koji radi fantastičan posao održavajući ovaj sajt i jedna mala zamerka svim učesnicima foruma. Svi dobro znaju da je se Srpsko Sarajevo odbranilo velikom zaslugom Srba koji su izbjegli iz Zenice i Kaknja koji se skoro nigdje ne pominju. Sve u svemu zamjerka je bila mala :)

Nastavite da pišete istina se mora znati!

Miomir Krkeljaš
(1966-1992)
Željko Krkeljaš
(1970-1992)
rodoslov - 68422 - 09.04.2012 : Dejan Tomic Cacak - best (0)

Tomići Dvorovi Bjeljina


Ja sam Dejan Ivana Tomic od dede Steve pradede Ive iz sela Dvorovi kod Bijeljine, pa me interesuje poreklo moje familije. Krsna slava nam je Đurđevdan. Po nekim kazivanjima neki naši preci su se sukobili sa Turcima i prebegli u Sebiju u Badovince. Isto tako se kazuje da smo poreklom iz Crne Gore, pa bih zamolio sve one koji imaju bilo kakva saznanja ili pisane tragove da me kontaktiraju. Unapred zahvalan!
australija - 67892 - 21.03.2012 : Dejan Sremska mitrovica - best (0)

Viza za Australiju sa porodicom


Moželi mi neko reći kako da dobijem iseljeničku vizu za Australiju jer sam kvalifikovani pekar, imam adresu sajta koji sam dobio u ambasadi ali se tamo stalno vrtim u krug i ne mogu da se snađem. Ako neko može da mi pomogne molim da mi se javi na dejanslancekŽgmail. com.
australija - 66122 - 29.02.2012 : Dejan Beograd - best (0)

Kolike su mi sanse


Prosle godine sam pokušao da dobijem turističku vizu za Australiju ali su me odbili, tako da je moja sadašnja supruga došla u Beograd gde smo se venčali. I sad treba da skupljamo papire ponovo za vizu. Ona je ostala u drogom stanju i sad mi se žuri. Da li mi je potreban agent ili mogu i sam.

Samo ako si budala plati agenta. Supruga mora da odleti u Australiju prije nego što napuni šest mjeseci trudnoće, inače je neće primiti u avion. Vrlo je mala vjerovatnoća da ćete obiti. Prijavi da ti je supruga trudna!
kanada - 60082 - 17.01.2012 : Dejan Knezevic Zrenjanin - best (1)

Iseljenje u inostranstvo


Znam da ne mogu da se preselim u Kanadu, Ameriku, Australiju... Pokušavam već toliko godina ali ništa, samo dobijam šarene laže nekih agencija i ništa više. Otac sam četvoro dece i vec par meseci nemam posao kao ni žena. Placam kuću u kojoj živim, i bukvalno živim od onoga što mi rodbina donese.

Znam da ovo ne može večno da traje, nažalost posao u Srbiji mogu dobiti samo preko veze, a opet znam par zanata da radim jer sam vremenom naučio radeći šta mi se nudilo. Možda tamo negde preko cene vredne i spremne za razno-razna prilagođavanja, ali ovde očito ne!

Ovo nije molba da se neko sažali na moje stanje pa da mi pomogne znam ja da to nije moguće, vec želim da kažem da sam želeo da se preselim kao mnogi da bih mogao da deci obezbedim bolje uslove za život, da pobegnem odavde gde vladaju licemerje i omalovažavanje.

Na poslednjem poslu sam radio u privatnoj štampariji, bio jedini radnik i bio sam nateran da radim za 20000 hiljada mesečno, a radio sam po 13 sati 6 dana nedeljno, gde sam na kraju iscrpljen išutiran sa posla.

Eto, od ovoga sam želeo pobeci i iseliti se iz Srbije, želeo sam živeti kao čovek, a sada samo mogu da gledam kao tamo daleko i zamisljati kako bih živeo i radio pošteno i zaradio taman koliko mi treba. Znate, ja sam novu 2012. godinu dočekao sa 2000 dinara, deci poklone nisam mogao ni pomisliti da spremim, a ono jadni pisali deda mrazu šta žele, o Božicu ne smem ni da pričam kako sam ga dočekao..

Želeo sam da se preselim da pobegnem od toga, ali znam da to više nije moguće, niti imam finansije za to, niti druge opcije, žalim ako sam uneo u temu neko crnilo, samo sam morao nekome ispričati ovaj moj jad.
hardver - 24573 - 17.06.2010 : Dejan Popovic - best (0)

Kompjuter se gasi


Pomozite mi, kom mi se gasi prilikom instaliranja sistema dođe do biranja particije gde da instaliram sistem i uvek se tu gasi, ne znam šta da radim, uvek se tu gasi, nikako da odem dalje, probao sam sve više ne znam šta da radim, kod druga sam odneo hard radi ekstra kod mene nece, hvala unapred.

Kao prvo, pomoglo bi da si napisao da li se radi o laptop ili desktop kompjuteru.

Problem može biti hardverske i softverske prirode. Kompjuter se obično gasi nakon izvjesnog vremena ukoliko mu se pregrijava procesor. Zbog toga, otvori kompjuter prije nego što ga upališ i provjeri da li radi ventilator na procesorskoj jedinici.

Po meni, malo je vjerovatno da je problem softverske prirode. Ukoliko si u prilici, pozajmi disk od svoga prijatelja i pokušaj da digneš sistem pomoću njegovog diska. Zbog različitih drajvera, operativni sistem će imati problema da se podigne, ali bar ćeš ustanoviti da li je problem u disku.
dictionary - 19288 - 27.10.2009 : Dejan Cvijic Modrica - best (0)

Pohvala


Vrlo dobar rječnik.
trazim - 22353 - 15.08.2009 : Dejan Sarac Cleveland, Oh, Usa - best (0)

Molba


Molim vas, ako ste u mogućnosti da mi pošaljete broj telefona Steve Jankovića ili njegovog sina Mila. Stevo Janković mi je dosta blizak i kao rođak i inače, a imao je saobraćajni udes pa me interesuje njegovo zdravlje.

Sa poštovanjem Dejan Šarac
trazim - 21372 - 15.04.2009 : Dejan Pecenkovic Beograd - best (0)

Predrag Tomić


Poštovani gosti ovoga sajta. Mene interesuje Tomić Predrag iz Sokolca, sa kojim sam služio vojsku 84/85 u Zaječaru. Inače on bi trebalo da je 1965. godište i imao je još dva brata. Izgubio sam kontakt sa njim tokom ovoga rata na prostorima bivše Jugoslavije. Ako neko poznaje čoveka i zna šta je sa njim, bio bih vam veoma zahvalan, da stupim u kontakt sa Predragom ako je živ.
Unapred zahvalan,

Dejan

Dejane,
Koliko ja znam u Sokocu postoje nekoliko Predraga Tomića. Prvi je Predrag Tomić iz Baltića i ima samo jednog brata - Nenada. Ovaj Predrag je rođen 09. 11. 63. godine.

Drugi Predrag Tomić je onaj iz Krnija, i on je poginuo na Aerodromskom Naselju, Dobrinja I, tj. Sarajevo. Pretpostavljam da je poginuo 21. juna 1992. godine, jer sam i ja bio tamo. I on mi je rođak, inače iz Krnija, ali ja nažalost nisam siguran da je imao još dva brata. Ne znam njegovo godište, ali je vrlo moguće da je generacija 1965-te.

Treći Predrag Tomić je sa Ravne Romanije. Sa njim nisam ni u kakvoj rodbinskoj vezi i znam samo da i on ima brata Nenada, koji je 1960. godište. Jedan od njih mi se javio na ovom forumu iz Australije, pa ako nađem njegov email, kontaktiraću te.

Četvrti Predrag Tomić živi u Novom Sadu, završio je Vojnu akademiju. Rođen je u Lazarevu, a njegovi su iz Podromanije kod Sokoca. On je 1981. godište. Inače, do prije nekoliko godina je bio jako uspješan rvač.
pjesma - 19166 - 10.10.2008 : Dejan Crnogorac Balkan - best (0)

Pero Kosorić


Romanijom šarac kosi,
Kosorić ga Pero nosi!

Bjela vilo reci pravo,
jel' Kosorić Pero zdravo! ?

Zdravo, zdravo, kako nije,
Eno vodi divizije!
han_pijesak - 17445 - 21.03.2008 : Dejan Mijatovic Phoenix - best (0)

Milenko Nerić


u South Carolini je živio Milenko Nerić. On je inače sa Han Pjeska. ali mislim da je otisao za Čikago da tamo živi. Inače, ja sam rođen i odrastao u Sokocu, i dosta dobro poznajem sve Mijatoviće pa bih volio da stupimo u kontakt i upoznam se sa još familije.
pozdravi - 17037 - 14.01.2008 : Dejan Mijatovic Phoenix - best (0)


Pozdrav za sve na Sokocu. Nisam tamo već četiri godine pa mi ovi komentari nisu bas najjasniji. Međutim, znam da je moja ekipa, tj. Vandali sc, daleko od tih i takvih dešavanja.
pozdravi - 17034 - 13.01.2008 : Dejan Pantic Göteborg - best (0)

Re: Paris


Hvala Stanislave ali vec sam stupio u kontakt sa Đokom :-)
olovo - 17033 - 13.01.2008 : Dejan Pantic Göteborg - best (0)

Olovo


Neno! Mi se znamo ako se nevaram. Kako su ti tata, mama i brat. Javi se!!! pantic. dejanŽspray. se

pozdrav od Dejana
olovo - 16516 - 02.12.2007 : Dejan Pantic Göteborg - best (1)

Olovo - Nula


Pozdrav svoj raji iz Olova i okoline. Da li neko može da mi posalje broj mobilnog telefona od Đoke Krajisšnika jer smo izgubili kontakt.

Unaprijed zahvalan Dejan Pantić.
dictionary - 12032 - 23.03.2007 : Dejan Milosevic Beograd - best (0)


Odlican recnik.
Pozdrav
Idi na stranu - |listaj dalje|